Benchprestten sonra en faydalı göğüs hareketi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bron
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

bron

Üye
Spora yeni başlayan ve kilo almak isteyen biriyim

Göğüs için en etkili hareketlerin bench press ve incline bench press oldugunu biliyorum. Fakat 3. yada 4. hareket bulamıyorum

Pull over hareketi hoşuma gitmedi. Sehpaya sadece sırt dayadıgımız için dengede duramıyorum, düşük ağırlıkla da işe yaradıgını hissetmiyorum ayrıca sanki triceps ve sırt çalıştırıyor gibi geldi

Incline dumbell fly denedim o da sanki bicepslerimi çalıştırıyor gibi geldi göğüs için çok işe yarayan bir hareket mi anlamadım?

Eğer derseniz ki bu 2si olmazsa olmaz o zaman yapmaya çalışırım. Ama yok pek de bir işe yaramıyor derseniz başka hareketler deneyim?
Butterfly? Cable cross over? Dips?

su sekilde yaparsan faydalı olacakdır

bench press
dumbbell fly
incline press
incline fly
pullover (dips) kolay gelsin

Hareketleri faydalarına göre değil, kendi eksiklerine göre seçmelisin. Hareketler farklı noktalara vurduğundan karşılaştırma yapmak anlamsız. Aynı noktalara vuran hareketleri karşılaştırmak daha mantıklı.

kesinlikle açış hareketleri bumbellfly butterfly falan ama sayın Mestano'nun da dediği gibi ihtiyaca göre kişinin kendisi seçmeli

Muscle and Fitness dergisinin bir sayisinda aralarinda Arnold'in Colombo'nun falan da bulundugu bir ekibe ayni soruyu sormuslar. Verdikleri ortak yanit dumbbell'la yapilan bench press.

ben dönemsel olarak değiştiriyoeum mestano nun dediği gibi press-açış-press-açış yaptığımda oluyor.bundan önceki program
bench press
dumb. fly
incline bench press
dumb. incline fly
pullover

şimdiki ise
bench press
inc. dumb. press
inc. dumb. press
dumb. becnh pres
pullover şeklinde

ayrıca pullover benim en sevidğim hareketlerden dumbellı yukarda 1 saniye tutup göğsümü sıkıştırıyorum güzel harekettir

Back
Yukarı