BESİN DEĞERLERİNE NERDEN BAKILMALI GÜVENİLİR SİTE

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan can3341
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

can3341

Üye
ARKADAŞLAR YEDİKLERİMİN MAKROLARINI HESAPLIYORUM AMA TELEFONUMDAKİ FATSECRET UYGULAMASI İLE DİYETKOLİK UYGULAMASI FARKLI SONUÇLAR ÖRNEĞİN: 200 GR TAVUK GÖĞSÜNE FATSECRET: 61 GR PROTEİN GÖSTERİRKEN DİYETKOLİK:45 GR GÖSTERİYO ÖNEREBİLCEĞİNİZ SİTE VEYA PROGRAM VAR MI ?

En doğrusu aldığın ürünün üzerindeki besin değerlerine göre hesaplaman ama oda çok zor bir işlem.

Evet fatsecret bazen sacmaliyor. Yerel olmadigi icin olabilir. Bence diyetkolik daha dogru. Ama fatsecretin de uygulamas guzel. Ikisini de kiyaslayarak kullaniyorum o yuzden. Bir de xamour var ama bence o hepten ticari.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

uygulama muygulama tıraş. Sen tavuğu 22 gramdan hesapla geç işte. Aç bak neredeyse her yerde aynı yazar zaten.

Etten ete bunlar 5 gram oynar anca. Atıyorum X balığıyla Y balığının 100 gramdaki miktarı 5 gram filan oynar ''genelde'' .

Standard yemeklerin besin degeri genelde butun sitelerde ayni. Tavuk gogsu mesela dedigin gibi 22 diye geciyor. Insanlarin sordugu yiyecekler gunluk yasamda tuketilen diger yiyecekler herhalde. Gecen biri sordu mesela lahmacun pidenin besin degerini. Digeri kurufasulye pilav yiyor mesela ogle yemeginde. Besin degerini merak ediyor ki, oglen kacirdigi yemegi aksam evde dengelesin.

Herhalde sebep bu. Burda da devreye diyetkolik gibi hazir degerler veren siteler giriyor. Kisi ortalama bir fikir elde.edebiliyor. herkes her zaman tavuk gogsu yeme imkani olmuyor.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Lahmacunun içine adam kıyma diye neler koyuyor allah bilir. Kurufasulye pilav yiyosa zaten oturup kalori saymasının bir anlamı yok...

ne yemek istediğini bilen güvenilir mekandan doğru düzgün gıda tüketir veya kendisi yapar.

Kardeş ingilizcen varsa en sağlıklı ve bilimsel sonuçları buradan edinirsin. Bu site amerika tarım bakanlığının sitesi. Ayrıntılı olarak kemiği sıyırılınca yada derisiz gibi bir çok seçenek ile gerçek protein değerlerini görebilirsin. Google da arama yapınca google tarafından çıkan besin değerleri örneğin bu siteden alınır.
https://ndb.nal.usda.gov/ndb/search/list

Back
Yukarı