Besin Alırken Püf Noktalar

Arkadaşlar besin alırken bunlara dikkat edin;

Kivi - Lezzetli kiviler hafif sert olur.Kötü kokan, buruşuk ve yumuşak kiviler almayın.

Patlıcan - İyi patlıcan hafiftir.Kabuğu sıkı ve parlaktır.Sıktığınızda sünger gibi olmamalı.Sapı ise yemyeşil olmalı.

Armut- Güzel kokan ve sapı yumuşak olan armutları tercih edin.Üstünde kahverengi lekeler olan armut daha lezzetlidir.

Kara mantar - Sıkı, sapları düzgün ve aşınmamış mantarları seçin.

Dolmalık biber - Ağır kırışıksız, parlak kabuklu ve sapları parlak yeşil olanları tercih edin.

Brokoli - Çiçekleri sert ve koyu, yeşil yada mor olanları tercih edin.Sararmış brokoliler acı olur.

Kuşkonmaz - Uçları hafif mor, sapları parlak yeşil olanları seçin.İnce dallı kuşkonmazlar daha yumuşak leziz olur.

Enginar - Koyu yeşil, ağır enginarları elinize alın.Çiçeğimsi bölgedeki taç yapraklarını soyar gibi aşşağı çekince çabuk ayrılıyorsa, enginar taze demektir.

Domates - Canlı renkli, kabukları çatlaksız ve kırışıksız olanları seçin.Domateste hiçbir yumuşaklık olmamalı.

Üzüm - Kırışıksız, saplarına sıkıca bağlı ve ağır olan üzümleri alın.Üzerlerinde beyaz nokta olan üzümler tazeliklerini daha uzun süre korur.

(kaynak - men's healt 9. sayısı)
 
Kıvırcık marul - Marulun yaprakları körpe olmalı.Yapraklarının uç kısımlarının koyulaşarak renk değiştirmemiş olmasınada dikkat edin.

Şeftali - Olgun şeftaliler güzel kokar ve renklerinde hiç yeşil olmaz.Kabuğu tamamen sarı, krem rengi ve turuncudur.iyi bir şeftali yumuşak olmalıdır.

Ananas - Yaprakları canlı olanları alın.Biraz yumuşak olmasında sakınca yok.Kökü güzel kokmalı.Sünger gibiyse almayın.

Çilek - Özürsüz, parlak kırmızı renkli ve sapından köküne rengini koruyan çileklerden alın.İyi güzel kokmalı ve çilek ne sert ne yumuşak olmalı.

Karpuz - Vurduğunuzda tok bir ses vermeli.Sap yeri yumuşak olmamalı.Toprağa değen dip kısmı hafifçe sarı ama sert olmamalı. Kesik, delik ve ezik yeri olmamalı.

Ahududu - Etli ve kuru ahududu en iyisidir.Şekli bozuk olması ve yoğun parlak bir kırmızısı olsun.

Taze fasulye - İyi fasulyenin gergin ve düzgün bir yüzeyi olur.En iyi fasulye ince, körpe ve büktüğünde 'çıt' diye kırılandır.

Avakado - Sıkı, üzerinde eziklik bulunmayan kabuklu avakadolardan alın.Parlak değil yağlı bir görünümü olmalı.Salladığınızda etten ayrılan çekirdeklerin sesini duyuyorsanı, satın almayın.
 
Back
Yukarı