Freedommm
Üye
Arkadaşlar besin alırken bunlara dikkat edin;
Kivi - Lezzetli kiviler hafif sert olur.Kötü kokan, buruşuk ve yumuşak kiviler almayın.
Patlıcan - İyi patlıcan hafiftir.Kabuğu sıkı ve parlaktır.Sıktığınızda sünger gibi olmamalı.Sapı ise yemyeşil olmalı.
Armut- Güzel kokan ve sapı yumuşak olan armutları tercih edin.Üstünde kahverengi lekeler olan armut daha lezzetlidir.
Kara mantar - Sıkı, sapları düzgün ve aşınmamış mantarları seçin.
Dolmalık biber - Ağır kırışıksız, parlak kabuklu ve sapları parlak yeşil olanları tercih edin.
Brokoli - Çiçekleri sert ve koyu, yeşil yada mor olanları tercih edin.Sararmış brokoliler acı olur.
Kuşkonmaz - Uçları hafif mor, sapları parlak yeşil olanları seçin.İnce dallı kuşkonmazlar daha yumuşak leziz olur.
Enginar - Koyu yeşil, ağır enginarları elinize alın.Çiçeğimsi bölgedeki taç yapraklarını soyar gibi aşşağı çekince çabuk ayrılıyorsa, enginar taze demektir.
Domates - Canlı renkli, kabukları çatlaksız ve kırışıksız olanları seçin.Domateste hiçbir yumuşaklık olmamalı.
Üzüm - Kırışıksız, saplarına sıkıca bağlı ve ağır olan üzümleri alın.Üzerlerinde beyaz nokta olan üzümler tazeliklerini daha uzun süre korur.
(kaynak - men's healt 9. sayısı)
Kivi - Lezzetli kiviler hafif sert olur.Kötü kokan, buruşuk ve yumuşak kiviler almayın.
Patlıcan - İyi patlıcan hafiftir.Kabuğu sıkı ve parlaktır.Sıktığınızda sünger gibi olmamalı.Sapı ise yemyeşil olmalı.
Armut- Güzel kokan ve sapı yumuşak olan armutları tercih edin.Üstünde kahverengi lekeler olan armut daha lezzetlidir.
Kara mantar - Sıkı, sapları düzgün ve aşınmamış mantarları seçin.
Dolmalık biber - Ağır kırışıksız, parlak kabuklu ve sapları parlak yeşil olanları tercih edin.
Brokoli - Çiçekleri sert ve koyu, yeşil yada mor olanları tercih edin.Sararmış brokoliler acı olur.
Kuşkonmaz - Uçları hafif mor, sapları parlak yeşil olanları seçin.İnce dallı kuşkonmazlar daha yumuşak leziz olur.
Enginar - Koyu yeşil, ağır enginarları elinize alın.Çiçeğimsi bölgedeki taç yapraklarını soyar gibi aşşağı çekince çabuk ayrılıyorsa, enginar taze demektir.
Domates - Canlı renkli, kabukları çatlaksız ve kırışıksız olanları seçin.Domateste hiçbir yumuşaklık olmamalı.
Üzüm - Kırışıksız, saplarına sıkıca bağlı ve ağır olan üzümleri alın.Üzerlerinde beyaz nokta olan üzümler tazeliklerini daha uzun süre korur.
(kaynak - men's healt 9. sayısı)