Besin değeri olarak neye bakmalıyız ?

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan Body.26
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kafama çok takılan bir sorun var. İnternetten araştırma yaptığımda pişmiş gıdanın ile çiğ gıdanın arasında çok fark var. Şimdi 100 gram tavukta 25-30 gram protein var lakin o 100 gram tavuk piştiği zaman gramı azalıyor ve küçülüyor. Şimdi besin değeri de mi azalıyor yoksa suyu çıktığı için besin değerleri aynı kalıyor mu ? Pilav piştiğinde çoğaldığı için hangisine bakacağız ? Piştiğindeki gram mı önemli yoksa pişmeden önceki mi ? Birde ısıdan dolayı besin değeri düşüyor diyorlar bunun aslı nedir ? Bu konuda bilgilendirirseniz çok büyük iyilik yapmış olursunuz. Kafamı kurcalayıp duruyor çünkü. Eksik ya da fazla protein-karbonhidrat vs. almak istemiyorum gelişme olmuyor yoksa.
 
Protein de karbonhidratida çig tart çig besin degerlerini hesapla

G7-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Değerli üyemiz;
Konunuz kilitlenip kapatılmıştır.

Konu kilitleme sebepleri;
- Daha önce benzer bir konu açılmıştır.
Lütfen arama yapmadan konu açmayınız.
Link :
https://www.bodyforumtr.com/threads/proteın-hesapları-pıstıkten-sonramı.2922/#post-23099
Arama Kelimeleri :
pişmiş
Yukarıdaki arama kelimelerini arama bölümündeki "sadece başlıklarda ara" sekmesini tıklayarak aratınız. Çıkan arama sonuçlarından sorunuza en uygun bulduğunuz başlığı inceleyiniz.Aradığınız cevabı bulamadığınızı düşünüyorsanız dahi sorunuzu o başlıkta sorunuz.Çok özel bir durum olmadıkça yeni başlık açmayınız.Aksi takdirde başlık kirliliğine neden olursunuz.

Lütfen 1 dakikanızı ayırarak forum kurallarını okuyunuz. Forum kurallarını okumak için buraya tıklayınız!
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
BodyForumTR Ekibi
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı