Besin Değerini Kaybetmeden Tavuk (Gögüs) Hazırlama.

Sa BFTR,

Ben İdman Sonrası Tavuk Yemeyi Planlıyorum. Araştırma yaptım sitede fakat uygun bi tarif bulamadım kendime. Hazır Tavuk gögsü alıp bunu sizin belirlediğiniz tariflerle hazırlayıp yemek istiyorum. Fakat Besin değerinin kaybolmasını minumuma indirmek için nasıl Pişirmeliyim? Kızartarakmı haşlayarakmı kavurarakmı ?

Teşşekkürler Sağlıklı Günler.
 
bsin değerinin bozulması çok geniş bir kavram:

1..) tabi ki yiyecekler pişince besin değerleri azalabilir veya çoğalabilir...örneğin , 100 gr çiğ tavuğu,kızartırsanız su oranını kaybeder ve yeni ağırlığa göre daha fazla protein ihtiva etmiş olur...

2..) ısı işlemi ile besinlerden "yağ, vitamin , mineral "oranları azalır...

3..) ancak , günümüz insanı pişen besinlere alışık bir sindirim alışkanlığı sergiler ve bu nedenle tavuğun pişirilmiş olması avantajlıdır...

4..) en iyi , kanser vb riski, içermeyen ısısal işlem " haşlama "dır...buhar , çok yüksek ısıda olacxağından "vitamin, minera,yağ l vb" değerlerini azaltabilir...haşlama optimum çözüm
(100 derece celcius da gerçekleşen işlem...)
 
Ben Antreman sonrası protein ihtiyacından dolayı protein değerinin kaybolmasını minumuma indiren bi bişirme yöntemi istiyorum oda önce haşlayıp sonra kavurark oluyormuş yanılmıyorsam
 
Back
Yukarı