BESLENME GÜNLÜĞÜ (Hacim Kazanmak İçin)

Merhaba arkadaşlar sizinle beslenme listemi paylaşmak istedim ;
Boy:1.83
Kilo:68
SABAH :
-3 Tam Yumurta
-5-6 Adet Kaşar Peyniri
-8-9 Adet Siyah Zeytin
-Domates,Salatalık,Yeşillik
-50 GR. Yulaf Ezmesi
-2 Kaşık Fıstık Ezmesi
ARA : 5 - 6 Adet Cicibebe
ÖĞLE :
-200 GR. Kırmızı Et
-100 GR. Pirinç veya Makarna
-1 Tabak Salata
ARA : 1 Avuç Kuru Üzüm,Fındık,Ceviz,Badem
AKŞAM :
-1 Tabak Etli Sebzeli Yemek
-100 GR. Bulgur
-1 Tabak Yoğurt
GECE : Yatmadan Önce Gainer Tercihim
NOT : DÜZENLİ UYGULASAM SİZCE NASIL SONUÇ ELDE EDEBİLİRİM ?

Gayet iyi kisa surede hacimlenebilirsin.
Ama protein orani biraz az 250-500 gram tavuk gogsu veya yagsiz lor eklersen mukkemmel olur.

Evet dogru buyuk ihtimal et yerine tavuk gosu eklemeyi dusunuyorum ve dedigin gibi lor peynir. tesekkur ederim fazla istahim yok ama yapicaz bir sekilde :)

lor peyniri yiyemiyorsan şöyle yapabilirsin.500 ML süte 300-400 GR LOR ve 2 MUZ ekleyip mixerde karıştırırsan çok güzel bir tat oluyor ve ,500 ml süt = 15 gr protein,400 gr lor = 75-80 gr protein toplam 90 gr protein ediyor.Bu karışımı 3 e bölüp gün içinde ve en önemlisi spordan sonra içebilirsin.Şahsen ben denedim çok güzel oluyor

Merhaba metehan,
1 tam yumurta 200-270 mg kolesterol,
100 g kırmızı et 90 mg kolesterol,
100 g yoğurt 13mg kolesterol.
Yazdığın beslenme programı yaklaşık 850-1000 mg kolesterol içeriyor.Günlük kolesterol gereksinmemiz ise 300 mg.
Ayrıca öğle öğünündeki protein 50 gramın üzerinde.
Bir öğünde o kadar fazla miktarda protein tüketmen çok yanlış.
Umarım yanlışlarını düzeltir istediğini elde edersin.Sağlıcakla kal

Merhaba metehan,
Yazdığın beslenme programı yaklaşık 850-1000 mg kolesterol içeriyor.Günlük kolesterol gereksinmemiz ise 300 mg.
Tesekkur ederim ama kilo almak cok zor bunlarin yapmasam alamam gibi gozukuyor

Merhaba metehan,

arkadaşa katılmamak elde değil. kilo al tabi ama sağlıklı kilo almaya özen göster. örneğin bir diyetisyene git ondan yardım al

Arastirmalar dışardan alınan kolesterolün(özellikle yumurta sayısı) zararlı olmadığını gosteriyor yalnız
Evet biliyorum.Günde 7 tam yumurtaya kadar tüketilen yumurtanın zararlı olmadığını gösteren bir çalışma da var.Ama bu günde 7 tam yumurta tüketilebilir anlamına gelmiyor.Yumurta kolesterolünün yumurta tüketildikten sonra 2-3 gün boyunca kolesterolde artış sağladığını gösteren çalışmalar da var.Bu sebeple diyet yazarken 1 yumurtadan fazla yazmıyoruz.

Amac kilo almak tabiki diyetisyen kontrolu altinda saglikli olacaktir ama sonucta bu sporun ilaci beslenmedir amac kas olarak kilo almak yazdiklarim yenmeden olmaz gibi ama birazda metabolizmadan kaynaklaniyor yas ilerledikce olacak insallah :)

Sabah 5 yumurta beyazı 2 bütün yumurta
120 gram yulaf , 1 çay bardağı süt , çok az yaban mersini ,tarçın (yulaf lapası)
ara öğün protein bar
öğle yemeği 120 gram(pişmiş ağırlık) tavuk-hindi göğüs - yağsız kıyma - light ton , 75 gram (pişmemiş ağırlık) pirinç pilavı ve salata
ara öğün (antrenman öncesi) 1 adet muz -elma 8-10 tane badem
antrenman sonrası whey + balık yağı
antrenmandan 1 saat sonra ana öğün 120 gram yağsız bir et (öğlen yemeğindeki gibi) , 100 gram (pişmemiş ağırlık) pirinç pilavı ,sebze -salata vs.
akşam yatmadan light yoğurt - 40 gram yulaf yarım yada çeyrek ölçek whey. Yok yiyemem dersen sebzeli lor peynirli ufak bi sandviç light yoğurtlu bir ayran

74 kgdan -84 kga 4 ayda çıkaran programım.

Daha fazlası için kişisel blogum sporcuyemektarifleri.com a bakabilirsin.

Merhaba metehan,

Neye göre tüketemezmiş kim diyo ? Gereksiz bilgiler bunlar eski seyler artk . Ben gunde 2 ögun yiyorum

Basligi acan arkadas karbonhidrat cok az degilmi nasil hacim alcaksin anlamasm

Back
Yukarı