Beslenme günlügüm göz atın

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan YABAN
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

YABAN

Üye
günlük beslenmemi paylasıcam bu işte acemiyim uzman kısıler yardımcı olurlarsa sevınırım .

sabah
2 yumurta
75 gr yulaf

ara ögün 30 gr fıstık 1 muz

ana ögünler bunu toplu yazıyım 2 ,3 yada 4 e bölücem
250 gr tavuk
300 gr bulgur
100 gr mercimek bulgurla bırlıkte karısım

ara ögün 30 gr fıstık

yatarken 100 gr lor

50 gr zeytin yagı tuketmem lazım birazı yemekleri yaparken kalanıda icmeyi planlıyorum

65 kilo 183 boyum 13 yag oranım var ortalama 1 gün toplam makrolar 158 pro 327 kh 95 gr yağ ( yakın degerler)

kardeşim ana ögünleri hazırladıgım ıcın agır bır kahvaltı yapmak ıstemıyorum bana göre 100 gr yulaf ölüm gercekten bide 3 yumurta

Yulafı eğlenceli hale getirebilirsin. Yulaf-süt-bal-ceviz-üzüm denemelisin.

Yulaf yemek zorunda değilsin ki. Kendini kasıp diyeti/beslenmeyi kendine zulüm etme. Yulaf yerine tam buğday ekmeği veya tam tahıllı ekmek ile güne başlayabilirsin.
Kalori bulk için uygun(2800)
Makro dağılımları da uygunn ancak protein bir miktar düşürülebilir(2.4g/kg). Ya da vücut ağırlığın arttıkça protein kaynaklarını artırmadan sadece karbonhidrat ve yağı artırabilirsin. Böylece 80 kg a kadar çıkabilirsin(80 kg olduğunda 2g/kg protein).
Diyet ile ilgili ise, sabah kahvaltın çeşitlilik olarak yetersiz. Bir diğer noktada Böyle diyetlerde alternatif oluşturmak. Mesela sabah kahvaltısı için 4 dilim tam buğday ekmeği ve 40 g kaşar peyniri ile tost yapıp yeşillik ve meyve suyu ile tüketebilirsin.
Bulgur ve tavuğa alternatif olarak fırında patates-tavuk ızgara yapabilirsin. Kalorileri eşitleyecek şekilde benzer kaynaklar ile alternatifler üretirsen her gün birini tüketebilirsin. Zeytinyağını içmeni tavsiye etmem, zorlayabilir. Yemeklerde kullanman daha mantıklı. İyi sporlar :)[DOUBLEPOST=1500834487][/DOUBLEPOST]Eklemeyi unuttum. Kesinlikle sebze ve meyve yetersiz. Bulgurun miktarını düşürüp meyve ve sebze eklemeni tavsiye ederim

yorumun icin cok tesekkur ederım öncelıkle ekmek saglıksız dıye cıkardım direk tam bugday sıkıntı olmaz ise ekleyebılırım ara ara . meyve gunde 2 tane 1 i muz 1 i degisir .Yesıllık pek sevmıyorum ya ama yemem gerektiginin farkındayım protein cok fazla asit baz dengesi filan o muhabbetler varmıs .Birde kardeş ben okulda yurtta kalıyorum hani ne cok vaktim var nede el becerim kolay yapıcak baska ögün söylersen denerim tat cok onemlı degıl yulafı hic sevmıyorum ama her gün yiyorum yani :)

Tam buğday ekmeği tüketmende sakınca yok. Aksine kaliteli kompleks karbonhidratlardan biri :) yurtta neler hazırlayabilirsin bu senin şartlarına bağlı. Kolay yapabileceğin sabah kahvaltısı için ekmek arası peynirli domatesli sandviç ve süt olabilir, ara öğünlerde meyve ve kuruyemiş olabilir ki zaten yazmışsın. Yurttan dolayı maalesef çok öneride bulunamıyorum

tesekkurler bu konuda bılgılı oldugunuzu dusunuyorum ve tek tip bir beslenme secmek bence iyi degıl cesitlilik daha iyi ama ben bunu beceremem o yüzden multivitamin filan alıp desteklesem ne kadar saglıklı olur

tesekkurler bu konuda bılgılı oldugunuzu dusunuyorum ve tek tip bir beslenme secmek bence iyi degıl cesitlilik daha iyi ama ben bunu beceremem o yüzden multivitamin filan alıp desteklesem ne kadar saglıklı olur
Rica ederim. Multivitamin alman için ya bazı vitamin eksikliklerinin olması, ya da düşük kalorili veya tek yönlü bir diyetin olması gerekiyor. Çeşitli beslenemediğin ve yeterince sebze meyve tüketemediğin için suda çözünen b ve c vitaminlerini alabilirsin belki. Ancak yağda çözünen(a,d,e,k vitaminlerini) içeren multivitaminleri kan tahlili yaptırmadan almamalısın. Çünkü vücutta depo edildikleri için fazla alım faydadan ziyade zararlı olabiliyor. Bir hekime başvurup, gerekli kan tahlillerinden sonra reçete edilmesi halinde kullanman tavsiyemdir..

Back
Yukarı