Beslenme ile ilgili kafa karısıklığı

arkadaşlar ben 3ana öğün gayet güzel yiyorum 12e öğlen yemeği yedim diyelim 4-5 idman yapıcam o yediğim öğlen yemeği pilav tavuk oluyor genelde faydası olurmu idmana çünkü idmandan önce daha karbonhidratlı seyler yiyin diyorlar ama böle oluncada protein alamıyorum ..biraz kafa karıstı acıkcası napmam lazım ?

Günlük gerekli miktarda yağ protein karbonhidrat alımı şarttır. Antreman öncesi beslenme için güzel bir öğün tutturmuşsunuz. Karbonhidrat ağırlıklı beslenmenin temel sebebi antremanda vücut enerji üretmek için ilk karbonhidratlara saldırır bu sayede antreman performansı daha iyi olur bu demek değil ki protein almayalım alacağız tabi ki çünkü antreman sırasındaki yırtıkların onarımı için protein gerekli (kas oluşumunun basite indirgenmiş hali). Özet olarak protein karbonhidrat alımı gerekli yağıda atlamamak lazım hormon dengesi için iyi forumlar.

Anladım bide şeyi soracaktım .ben antrenmanda çabuk yoruluyorum 3hafta oldu baslayalı .acaba cok mu abaniyorum abartiyorum kg olayini .15kg ile kol kapama olayini yapiyorum 10ami dusursem diye dusunuyorum cunku asiri yoruluyoe idmani 40dkda kesiyorum?

Anladım bide şeyi soracaktım .ben antrenmanda çabuk yoruluyorum 3hafta oldu baslayalı .acaba cok mu abaniyorum abartiyorum kg olayini .15kg ile kol kapama olayini yapiyorum 10ami dusursem diye dusunuyorum cunku asiri yoruluyoe idmani 40dkda kesiyorum?
diyete vucut ancak alışır zamanla geçer o yorgunluk ama bence yemekle antreman arasını azalt mesela 12de öglen yemegi yiyorsan spora 2, 3 gibi git verimin daha iyi olur yorgunlukta azalır

Antremandan 2-3 saat önce karbonhidrat tüketimine son vermen gerek, Vucütta böylelikle sindirimle değil kaslara kan pompalamakla uğraşır
Yüksek ağırlık girmeye çalışma önemli olan hareketi doğru formda yapmak.
Yorulacaksın, heryerin ağrıyacak, acıyacak ki gelişesin.

Antremandan 2-3 saat önce karbonhidrat tüketimine son vermen gerek, Vucütta böylelikle sindirimle değil kaslara kan pompalamakla uğraşır
Yüksek ağırlık girmeye çalışma önemli olan hareketi doğru formda yapmak.
Yorulacaksın, heryerin ağrıyacak, acıyacak ki gelişesin.

İdmandan yarı saat önce muz alıyorum karbo ihtiyacı için sen 3saat demısın yarım saat ystmrzmi?lifli ya hani

Değil lifli direk moleküllü bile olsa kurtarmaz. İdmana girerken glikoz depoları dolu olsun yeterli, mide değil. Bunun için de daha önceden yemek şart.

Back
Yukarı