Caribbean T
Üye
Merhaba arkadaşlar. Buna benzer bir konuyu geçen senede açtım ve ne yazık ki bir sonuç alamadım. Her yıl aynı sorunu yaşamaktayım. Bu yüzden spor yaparken aklım hep '' emeklerim boşa mı gidecek, düzgün besleniyor muyum, yaptığım çalışmaları boşa mı yapıyorum '' gibi düşünceler sarıyor. Geçen sene 91 kilo ile bu spora başladım 77 kiloya kadar düştüm. Boyum 1.75. 77 kiloya kadar düşmeme rağmen göbek çevresinde gözle görülür bir değişim göremeyince resmen delirdim. Çünkü üç ay boyunca resmen canım çıktı eritmek için ve bunca kilo nereye gitti anlamadım. Daha sonra sıkılıp bıraktım. Yaklaşık 6-7 aylık bir süreçte 5 kilo aldım ve şimdi tekrar başladım. Eskiden bir ağırlık çalışmasında zorlanırken direk bırakırdım buda benim bu işte ne kadar amatör olduğumu ve zora gelemediğimi gösterdi. Şimdi ise daha profyonel şekilde düşünüyorum ve çalışıyorum. Yalnız burada ki tek sorunum beslenme. Spor hocası beslenme hakkında hiç bir şey söylemiyor sadece salona gidip çalışıyoruz yani araştırması bize kalıyor. E ben zaten kaç yıldan beri net bir sonuç elde edememiş biriyim. Buraya konu açtığımda protein yükselt karbonhidratı düşür gibi söylemler geliyor. Her kafadan bir ses, ben neye inanayım neyi uygulayım bilmiyorum. Gidip Muscle & Fitness dergisi aldım orada ki diyetlerde bana uymuyor. Nisan ayı dergisinde ki yağ yakım programı aynen şu şekilde ;
1. AŞAMA : HAFTA 1-3
Gün 1,4 ve 6 Yüksek Karbonhidrat
Kahvaltı
2 bütün yumurta
4 yumurta beyazı
100gr yulaf ezmesi
1 portakal
Sabah ara öğünü
250gr az yağlı yoğurt
iki yemek kaşığı keten tohumu
Öğle Yemeği
2 dilim tam buğday ekmeği
170gr derisiz tavuk göğüs eti
100gr fasulye
iki tabak karışık yeşil salata
iki yemek kaşığı yağ/sirke sosu
Antreman Öncesi Öğünü
1 muz
Bir Servis Whey Protein
Antreman Öncesi Öğünü
1 Muz
Bir Servis Whey Protein
Antreman Sonrası Öğünü
2 Servis whey Protein
2 dilim beyaz ekmek
2 yemek kaşığı reçel
Akşam Yemeği
225 gram biftek
100gr yeşil fasulye
Bir orta boy haşlanmış patates
Yatmadan önce 100 gr az yağlı süzme peynir
[ günlük toplam : 2704 Kalori, 260gr protein, 269gr karbonhidrat, 65gr yağ ]
GÜN 2,3,5 VE 6 [ DÜŞÜK KARBONHİDRAT]
Kahvaltı
1 Tam buğdağ unundan kek
3 bütün yumurta
2 yumurta beyazı
30 gram az yağlı peynir
Sabah Ara Öğünü
100gr az yağlı süzme peynir
2 yemek kaşığı fıstık ezmesi
Öğle yemeği
170 gram derisiz hindi göğüs eti
2 tabak karışık yeşil salata
2 yemek kaşığı yağ/sirke sosu
250 gr kavun
Antreman Öncesi Öğün
10 gr yulaf ezmesi
1 servis whey protein
Antreman Öncesi Öğünü
100 gr yulaf ezmesi
1 servis whey protein
Antreman Sonrası Öğünü
1 orta boy haşlanmış patates
1 servis whey protein
Akşam yemeği
230 gram somon balığı
20 kuşkonmaz sapı
Yatmadan Önce
1 servis kazein proteini
30 gram badem
Bu 1 ve 3. hafta programı aynen bu şekil yazıyor. Diğerini yazamadım çünkü baya uzun. Muscle& Fitness Nisan ayı dergisinde yazıyor.
Öncelikle bu programda yazan sporcu iceceği whey protein kazein protein hiç biri bende yok. Ve bunların ilk aylarda alınmaması gerektiğini duydum. Bu yüzden tam bir keşmekeşin içerisindeyim. Ruhsal olarak kendimi rahatsız hissediyorum çünkü yeteri kadar iyi beslendiğimi düşünmüyorum. Sürekli tedirginim, şimdi bunu yesem yağ yakımını azaltırmı ne yemeliyim napmalıyım diye diye kendimi yiyip bitiriyorum. Bu sporu geçen yaz bıraktıktan sonra neredeyse 5-6 kez dışarı çıkmışımdır sürekli evdeyim. Bu yüzden vucut hantallaştı. Bu hafta spora başladım vucut okadar hamlaşmış ki bu kadar basit bir programda ayakta bile zor durdum resmen ama yine gidiyorum. Karın kaslarım yanana kadar çalıştım fakat bu program karın kaslarını çıkartmak ve yağ yakmak için. Yani eğer düzgün beslenmezsek mekik çekmenin hiç bir önemi yok. İşte hep bu durumlar beni rahatsız ediyor. Bu işin en büyük payı beslenme & dinlenme ve uykudur. Daha sonra antreman gelir. Gerçekten beni bilgilendirecek ve bu sörünü kökten çözücek bilgilere ihtiyacım var, genellemeler beni daha çok çıkmaza sürükler.
Kilo : 82
Boy : 1.76
Bel Çevresi : 95 cm civarı
Antremana gelirsekte yeni başlayanların yaptığı basit antremanlarla çalışıyorum. Zaten başla bırak başla bırak hepsini ezberledim. Aynı programlarla çalışıyoruz sürekli. Programımın geneli daha çok yağ yakımı ve bel çevresini eritmek. 20 dakika bisiklet koşu bantı, düz mekik ters mekik, twist bir kaç bel hareketi. Leg curl, ters leg curl. 6 kiloluk dambıllarla üç farklı hareket, Tek el dambıl ile arka kol çalışması ve son olarak telden enseye çekiş.
Ayrıca uyku sorunumda bulunmakta. Anlıyacağınız baştan aşağı sorunlu biriyim. Ama bu uyku sorunu bu kadar önemli değil, onu yavaş yavaş düzene sokmaya çalışıyoruö. Eskiden 3-4-5 te kahvaltı ederdim(akşam). Şimdi ise 12de kalkıyorum yavaş yavaş daha erken saatlerde kalkmaya çalışacağım.
1. AŞAMA : HAFTA 1-3
Gün 1,4 ve 6 Yüksek Karbonhidrat
Kahvaltı
2 bütün yumurta
4 yumurta beyazı
100gr yulaf ezmesi
1 portakal
Sabah ara öğünü
250gr az yağlı yoğurt
iki yemek kaşığı keten tohumu
Öğle Yemeği
2 dilim tam buğday ekmeği
170gr derisiz tavuk göğüs eti
100gr fasulye
iki tabak karışık yeşil salata
iki yemek kaşığı yağ/sirke sosu
Antreman Öncesi Öğünü
1 muz
Bir Servis Whey Protein
Antreman Öncesi Öğünü
1 Muz
Bir Servis Whey Protein
Antreman Sonrası Öğünü
2 Servis whey Protein
2 dilim beyaz ekmek
2 yemek kaşığı reçel
Akşam Yemeği
225 gram biftek
100gr yeşil fasulye
Bir orta boy haşlanmış patates
Yatmadan önce 100 gr az yağlı süzme peynir
[ günlük toplam : 2704 Kalori, 260gr protein, 269gr karbonhidrat, 65gr yağ ]
GÜN 2,3,5 VE 6 [ DÜŞÜK KARBONHİDRAT]
Kahvaltı
1 Tam buğdağ unundan kek
3 bütün yumurta
2 yumurta beyazı
30 gram az yağlı peynir
Sabah Ara Öğünü
100gr az yağlı süzme peynir
2 yemek kaşığı fıstık ezmesi
Öğle yemeği
170 gram derisiz hindi göğüs eti
2 tabak karışık yeşil salata
2 yemek kaşığı yağ/sirke sosu
250 gr kavun
Antreman Öncesi Öğün
10 gr yulaf ezmesi
1 servis whey protein
Antreman Öncesi Öğünü
100 gr yulaf ezmesi
1 servis whey protein
Antreman Sonrası Öğünü
1 orta boy haşlanmış patates
1 servis whey protein
Akşam yemeği
230 gram somon balığı
20 kuşkonmaz sapı
Yatmadan Önce
1 servis kazein proteini
30 gram badem
Bu 1 ve 3. hafta programı aynen bu şekil yazıyor. Diğerini yazamadım çünkü baya uzun. Muscle& Fitness Nisan ayı dergisinde yazıyor.
Öncelikle bu programda yazan sporcu iceceği whey protein kazein protein hiç biri bende yok. Ve bunların ilk aylarda alınmaması gerektiğini duydum. Bu yüzden tam bir keşmekeşin içerisindeyim. Ruhsal olarak kendimi rahatsız hissediyorum çünkü yeteri kadar iyi beslendiğimi düşünmüyorum. Sürekli tedirginim, şimdi bunu yesem yağ yakımını azaltırmı ne yemeliyim napmalıyım diye diye kendimi yiyip bitiriyorum. Bu sporu geçen yaz bıraktıktan sonra neredeyse 5-6 kez dışarı çıkmışımdır sürekli evdeyim. Bu yüzden vucut hantallaştı. Bu hafta spora başladım vucut okadar hamlaşmış ki bu kadar basit bir programda ayakta bile zor durdum resmen ama yine gidiyorum. Karın kaslarım yanana kadar çalıştım fakat bu program karın kaslarını çıkartmak ve yağ yakmak için. Yani eğer düzgün beslenmezsek mekik çekmenin hiç bir önemi yok. İşte hep bu durumlar beni rahatsız ediyor. Bu işin en büyük payı beslenme & dinlenme ve uykudur. Daha sonra antreman gelir. Gerçekten beni bilgilendirecek ve bu sörünü kökten çözücek bilgilere ihtiyacım var, genellemeler beni daha çok çıkmaza sürükler.
Kilo : 82
Boy : 1.76
Bel Çevresi : 95 cm civarı
Antremana gelirsekte yeni başlayanların yaptığı basit antremanlarla çalışıyorum. Zaten başla bırak başla bırak hepsini ezberledim. Aynı programlarla çalışıyoruz sürekli. Programımın geneli daha çok yağ yakımı ve bel çevresini eritmek. 20 dakika bisiklet koşu bantı, düz mekik ters mekik, twist bir kaç bel hareketi. Leg curl, ters leg curl. 6 kiloluk dambıllarla üç farklı hareket, Tek el dambıl ile arka kol çalışması ve son olarak telden enseye çekiş.
Ayrıca uyku sorunumda bulunmakta. Anlıyacağınız baştan aşağı sorunlu biriyim. Ama bu uyku sorunu bu kadar önemli değil, onu yavaş yavaş düzene sokmaya çalışıyoruö. Eskiden 3-4-5 te kahvaltı ederdim(akşam). Şimdi ise 12de kalkıyorum yavaş yavaş daha erken saatlerde kalkmaya çalışacağım.
Son düzenleme: