beslenme ve antremanım

Ahmets

Üye
ilk olarak bu sporu aralıklı olarak össden dolayı saçmasapan bir şekilde yaptım. ve bu sefer beslenmeden dinlenmeye kadar herşeye dikkat ederek yapıcam
antreman programım ;
Lat 4x8
bench press 4x8
üst bench 4x8
omuz press 4x8
omuz yana açış 4x8
push down 4x8
biceps z bar 4x8
leg press 4x8
calf 4x8
mekik 4x25

antreman programı önceden yazmıştım önceden görmeyenler için

pazartesi çarşamba ve cumaları yapıyorum 1 ay oldu haftaya büyük bi ihtimal program değişir

beslenme programım
sabahları saat 8 gibi
4 yumurta beyazı 1 tane sarısı
biraz yarım yağlı peynir
3-4 dilim ekmek
200 gr süt
biraz lor
domates

saat 10da 2 tane patatesli börek

saat 12 de üniversitede ne yemek çıkıyosa ondan yiyebiliorum

saat 3 -5 arası antreman

antremandan çıkar çıkmaz 200 gr meyvesuyu
yarım saat sonra 1 tane tavuk döner birazda turşu

20.00 da 4 yumurta beyazı ve 1 sarısı biraz lor biraz pilav

1-2 saat sonra biraz meyve 3-4 mandalin 1 muz falan

24.00 da 40 gr yarım yağlı peynir ve yatış

yaş 18 kilo 58 boy 1.63 biraz göbek var ama zayıfımda yani kiloda almam lazım siteye bakarak böyle bi beslenme programı çıkardım

en yakın zamanda resimde koyucam

şimdiden teşekkürler

Beslenmeniz eksik ve yanlışlar var.

Kahvaltıdan sonra antrenmana kadar protein almıyorsunuz neredeyse. (Üniversitede ne çıktığını bilmiyorum ama yeterli protein olduğunu sanmıyorum)

Ayrıca patatesli börek yerine sadece patates tüketebilirsiniz.

İdman öncesi bu öğünler son derece önemli. Verimli geçirmeniz lazım bunları.

İdmanı da 2 saat mi tutuyorsunuz?
Çok fazla bu süre.
1 saatin üzerine çıkmamaya çalışın.

İdman sonrası meyve suyunu 400 grama çıkarın, ve bunu takiben tavuk döner yerine bol tavuklu, ton balıklı veya yumurtalı sandvic gibi daha sağlıklı bir besin tüketiniz.

Yatmadan önceki protein alımını ise 40tan 100 gram ve üzerine çıkarabilirsiniz.

program tam dengeli değil. latise 1 hareket, göğüse 2 hareket, omuza 2 hareket, biceps ve tricepse 1 hareket, bacağa 2 hareket verilmiş. omuza yüklenirken en önemli kaslar olan bacak ve sırta çok az yer verilmiş.
önerim latise 2 hareket, göğüse 1 hareket, kollara 1 hareket, bacağa ise 2 hareket daha eklemendir. (yeni başladığını varsayarak. ilerledikçe progmanı daha da zenginleştirirsin.)
beslenme olarak saat 10 öğününe 2 dilim tost ekmeği arasına orta veya kalın dilim beyaz peynir koymanı öneririm. tostu buzdolabı poşetine sararsan hem koku olmaz, hem de temiz kalır.aynı şekilde öğlenden sonra tost ekmeği arasına tavuk dilimli sandviç yapıp okula götürebilirsin. tabi tavukla, peynirli sandviç yer değiştirebilir.
sandviçler evde hazırlandığından ekonomik ve daha proteinden zengin olur. hacmi ufak olduğu içinde çantaya bile konabilir.

tmm saolun saat 10 da patatesli börek yerine beyaz peynirli tost yiyeyim saat 12 de evden tavuk getirip onu yiyeyim ve 1 de üüniversitede çıkan yemeği yiyeyim antremandan sonraki meyve suyunu 400 gr a çıkardım şimdi programda eksk kaldımı ?

tmm 1 saatte sindirebilirmiyim tavugu ; sindirmek için antremana başlamadan önce ne yapayım 15 20 dk falan koşayımmı yada başka bişey?

hastalıktan dolayı şimdi başlamak zorunda kaldım programa ya evde tavuk yerine dışarda soğuk ısıtılmış tavuk göğsü aldım aynı işlevi görür deme ?

Back
Yukarı