Beyaz ekmek vs PIRINC

Değerli bodyforum üyeleri kafayı yemek olduğum şu soruda lütfen biri beni aydınlatsın

Beyaz ekmek glisemik index 70
Beyaz pirinc glisemik index 87

Evet biliyoruzki pirinc bodyde olmazsa olmaz hacim doneminde yağ yakma döneminde herzaman karbonhidrat ihtiyacimizi karsilar pirinc yemeyen iyi bodyci gormedim tabi lapa sekilde lazar jeff seid jay cutler vs.

Fakat 87 glisemik indexli pirinc yaglandırmıyorda 70 glisemik indexli beyaz ekmek neden yağlandırıyor gibi bi öngörü var neden herkez beyaz ekmekten kaçıyor ?
 
Nerden biliyosun pirinçten kaçmadıklarını ?
Pirinç pilavını idmandan sonra kullanmak önerilir araştırabilirsin bizde yanlış olmaz :) onun dışında glisemik indeks bakımından fazla olduğu için tüketilmesi önerilmez.
Kısacası kafanı böyle şeylerle doldurma, bütün beyazlardan uzak dur ;)
 
Dostum :) pirincten kac diye kim soyledi canan karataymı güldürme beni mantıklı cevap ariyorum bana kaç diyosun lazar o yağsız vucutla bütün gün pirinc yiyor benim salonumdaki hocalarim yarismaya yakin ve normalde gep pirinc tuketiyolar ama full definisyonlar ben anlamiyorum
 
İlk önce güzel soru sormuşsun bunu belirteyim.

Sporcular basmati pirinci tercih ederler. Bunun nedeni diğer pirinçlere göre daha çok protein içerir ve Gİ oranı düşük-orta sınıfına girer. Beyaz pirincin Gİ oranı yüksekken, basmati pirincin Gİ oranı düşük-orta arasındadır. Bu ekmekte de böyledir mesela beyaz ekmeğin Gİ oranı yüksekken, kepekli ekmeğin Gİ oranı düşüktür.

Gİ oranını etkileyen faktörlerse şunlardır;
1) Protein oranı yüksek olan besinlerin Gİ oranı düşüktür.
2) Lif oranı yüksek olan besinlerin Gİ oranı düşüktür.
3) Daha az pişirilen veya soğumaya bırakılan besinlerin Gİ oranı düşüktür. Mesela patates sıcakken Gİ oranı yüksek, patates soğukken Gİ oranı daha düşüktür.

Peki bu Gİ bize ne ifade ediyor. Kısaca söylemek gerekirse Gİ oranı yüksek olan besinler daha çok acıktırıyor ve yağlanmaya sebep oluyor. Gİ oranı düşük olanlarsa tok tutuyor, protein yönünden daha zenginler ve yağ yakımında faydalılar (sebzeler).[DOUBLEPOST=1427068279][/DOUBLEPOST]Bir de şu var sporcular antrenmandan hemen sonra muz yerler. Muzun da Gİ değeri yüksektir. Sporcuların bunu yeme nedeniyse spordan sonra kandaki glikoz azalır ve Gİ değeri yüksek olan muz glikoz miktarını birden artırır, normal bir seviyeye getirir. Bu da bize gerekli enerjiyi sağlar.
 
Son düzenleme:
Back
Yukarı