• Para beni sosyal yapmaz ama sosyalliğin kapısını aralar. Cebinde 5 kuruş parası olmayan birisi dışarda n'apsın? Bişey öğrenmek için kursa gitsem mesela para olmadığından gidemem. Param olsa dışarda giyecek kıyafetim olur mesela. Parası olduğu halde böyle olan varsa o benden daha problemli demektir.
• Kendimi sıkmak istemiyorum evet. Çünkü bugüne kadar konuştuğum kafa dengi kişi sayısı 5'den azdır. (%4 gibi bişey) dışarı çıkıp birisiyle konuşmak zorunda olmak daha da beter ediyor.
• Düzeltmeye çalışmak önemli ama insan kendisine bi faydası olmayan ortamda, kendine faydası olmayan insanlarla düzelemeyeceğini biliyorsa öyle yerlerden uzak kalıyor. Burda yine para mevzusu devreye giriyor. Para olsa en azından istediğim bi ortamda kendimi düzeltmeye çalışırım.
• Zayıflık bahane değil işte. Zayıf insanın çevresindekiler meslek lisesine giden tipler olunca insan çekiniyor işte. Bakın 80 - 90 kilo şişko olsaydım bile bu durumda olmazdım çünkü şişko insan psikolojik olarak kötü hissetse bile, fiziksel olarak kimse onunla uğraşamaz kolay kolay.
• Geçen seneden kalan kötü iş deneyimi yüzünden iş aramaya çekiniyorum, "burasıda kötüyse" diye.
• Sosyallik dışındaki konularda kendime söz söyletmem ama. O konudaki hangi detayı biliyorsunuz ki zaten. Bilgi var ama para yok işte. Dükkanı olmayan işçi gibi düşünün.[DOUBLEPOST=1577463733][/DOUBLEPOST]
2 hafta boyunca 24 saat çalışın, ben ölecem söz
• Para beni sosyal yapmaz ama sosyalliğin kapısını aralar. Cebinde 5 kuruş parası olmayan birisi dışarda n'apsın? Bişey öğrenmek için kursa gitsem mesela para olmadığından gidemem.
-Ben şu an Kilis'te yaşıyorum. Ancak Gaziantep'te doğdum büyüdüm ve Gaziantep'te belediyenin açtığı kurslar var ücretsiz. Yani bu söylediğin şeyi yaşadığın şehire göre yazdığını varsayıyorum.
• Kendimi sıkmak istemiyorum evet. Çünkü bugüne kadar konuştuğum kafa dengi kişi sayısı 5'den azdır. (%4 gibi bişey) dışarı çıkıp birisiyle konuşmak zorunda olmak daha da beter ediyor.
-İnanır mısın bilmiyorum ama bende de aynı sorun var. Ancak bende şöyle bir farklılık var konuştuğum zaman herkes ile konuşurum canım istemediği zaman kimseyle görüşmem de konuşmam da.
• Düzeltmeye çalışmak önemli ama insan kendisine bi faydası olmayan ortamda, kendine faydası olmayan insanlarla düzelemeyeceğini biliyorsa öyle yerlerden uzak kalıyor. Burda yine para mevzusu devreye giriyor. Para olsa en azından istediğim bi ortamda kendimi düzeltmeye çalışırım.
-Değişim, zihinde başlar. Mesela en basitinden izlediğin televizyon dizilerinden, programlarından örnek vereyim. Durumu olmayan, ancak birinin yanında işe giren kişi zeki ise bide sadakat sahibi ise o kişi bölümden bölüme değişir. Maddiyat yaratıcı zeka ile değişir. Şimdi hayatım bir dizi deme her kurgu gerçekten alıntıdır derim bende sana.
• Zayıflık bahane değil işte. Zayıf insanın çevresindekiler meslek lisesine giden tipler olunca insan çekiniyor işte. Bakın 80 - 90 kilo şişko olsaydım bile bu durumda olmazdım çünkü şişko insan psikolojik olarak kötü hissetse bile, fiziksel olarak kimse onunla uğraşamaz kolay kolay.
-Örnek edilemeyecek tek şey cesarettir demişler. Sen sadece bu zamana kadar kavgacı birisi olmadığın için ya da kavga ettiğin zaman genellikle kavgadan ezilen taraf olarak ayrıldığın için kendini zayıf olduğun düşüncesine sığındırıyorsun. Ancak, bu tamamiyle cesaret ile alakalıdır. Aynı şekilde fizik önemlidir ancak sadece caydırıcıdır. Mesela bak sen bile ne diyorsun şişko insan ile fiziksel yapısından dolayı kimse onunla uğraşamaz kolay kolay, o kişiyle kavga etmediğin sürece onun gücünü bilemezsin, belki sadece görüntüden ibarettir. ?
•Geçen seneden kalan kötü iş deneyimi yüzünden iş aramaya çekiniyorum, "burasıda kötüyse" diye.
-Hepimiz ne yazık ki geçmişimize göre geleceğimizi dizayn etmeye çalışıyoruz. Değişebileceğimizi ya da yaşadıklarımızın değişebileceğine ihtimal dahi vermiyoruz. Ki, ayrıca bu düşünce yapısına çevrendeki insanların sana başarısız olduğunu söylediklerini işittiğinden de sahip olmuş olabilirsin. Ben sana bu konuda şu an tavsiye veriyor dahi olsam aynı duruma bende sahibim sadece aramızdaki fark ben bu durumun bilincindeyim.
• Sosyallik dışındaki konularda kendime söz söyletmem ama. O konudaki hangi detayı biliyorsunuz ki zaten. Bilgi var ama para yok işte. Dükkanı olmayan işçi gibi düşünün.
-"Sosyallik dışındaki konularda kendime söz söyletmem ama. O konudaki hangi detayı biliyorsunuz ki zaten." demişsin saçmalar gibi, seni biz zaten sadece forumdan tanıyoruz. Onun yanı sıra senin ailendeki insanlar ya da çevrendeki insanlar dahi seni yalnızca anlattıkların kadar tanırlar. O yüzden gereksiz bir yorumlamada bulunmuşsun. "Bilgi var ama para yok işte. Dükkanı olmayan işçi gibi düşünün." bununla ilgili de kendin hakkında baya iddialı konuşmuşsun, sana şunu söyleyebilirim "el yumruğunu yemeyen kendi yumruğunu balyoz zannedermiş" yani senin tek bildiğin şey halen bilmediğin şeylerin olduğunun farkına varmaktır.[DOUBLEPOST=1577780983][/DOUBLEPOST]
- şişko denmez, şişko argodur.
- her cevabımıza itiraz edeceksen başka kapıya.
- ettiğin lafların, kurduğun cümlelerin bile bir tutarı yok.
bu arada dediklerinin her biri birbirinden tutarsız. bence sen bir kitap oku. cüzdanın dolmasa bile daha iyi düşünür, daha tutarlı konuşursun.
-Arkadaşın şişko kelimesini kullanması muhtemelen çevresindeki insanların düşünce ve konuşma yapılarından dolayıdır diye düşünüyorum. Ama öğrenebilir ya birşeyleri, en azından bence.
-İtiraz konusuna gelince standart Türk insanı diyebilirim. Bilmediği şeyler hakkında bilmiyorum demek yerine birşeyler bildiğini gösterme çabası içerisinde kendisini ifade etmeye çalışıyor sanırım, ancak tek problem itiraz ederek kendini ifade etmeye çalışıyor. Haksız olunca sesini yükselten insanlar gibi bir nevi.
-birşeyler yazabilmek için kitap okuyup, şiir denemeleri yapması gerekiyor sanırım