Biceps Antrenmanı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan FleXoR
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
bilgisi olan arkadaşlara..ben biceps için 4 hareket yapıyorum..ama 4. hareketin son setinde cok zorluyorum hatta son iki üç tane kaldıramıyrum..v.g de yeni sayılırım..4 hareket cok mu?agırlık azaltsam değişiklik olmuyor gibi geliyor..hareketler sunlar: BARBELL CURL 4*8 DUMBBELL HAMMER 4*8 CLOSE -GRİP PALMS DOWN BARBELL 4*8 CONCENTRATİON CURL 4*8

bilgisi olan arkadaşlara..ben biceps için 4 hareket yapıyorum..ama 4. hareketin son setinde cok zorluyorum hatta son iki üç tane kaldıramıyrum..v.g de yeni sayılırım..4 hareket cok mu?agırlık azaltsam değişiklik olmuyor gibi geliyor..hareketler sunlar: BARBELL CURL 4*8 DUMBBELL HAMMER 4*8 CLOSE -GRİP PALMS DOWN BARBELL 4*8 CONCENTRATİON CURL 4*8

yeni isen 4 hareket çok..3 hareket yeter..
barbell curl 15*12*10*8
dumbbell curl 12*10*8
hammer curl / ez bar preacher curl 12*10*8

Barbell Curl
Hammer Curls
Close-Grip Palms Down Barbell Curl
Concentration Curls

Ben bu kombinasyonu uyguluyorum ama son harekette concentration değil de dumbbell curls yapsam bir problem olur mu.
Ccurls'te çalıştırdığımı hissedemiyorum bicepsleri yeni başladım sayılır bu 4 hareketi birden yapınca sonda concentration curls'e can kalmıyor kaldırabileceğim az ağırlıklarda bile kolumu o şekilde bükmeye hal kalmıyor önerebileceğiniz çalışma şekli var mıdır?
Benim aklıma ilk 3 hareketten sonra dumbbell curls yapmak daha makulmüş gibi geldi.Zira eğimli çalışılar hiç hareket yok o hakeketlerin arasında.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 22:31 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 22:15 ----------

Bir de şunu ekleyeyim ilk başta dumbbell ya da konsatre curl yapsam en son barbell curl yapsam nasıl olur?

Yani;

Dumbbell Curls
Close-Grip Palms Down Barbell Curl
Hammer Curls
Barbell Curls

Sıralamayı bu şekilde yapsam nasıl olur.Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlar mı?

Şu anki programım:

Barbell Curl (düz Bar)
Reverse Preacher Curl sehbada-(düz Bar)
Scott Curl sehbada (EZ bar)

Ne yani şimdi benim bu programım yanlış mı geliştirmez mi beni demek istiyorsunuz?
bence hareketlerin hepsi de farklı yerlere vuruyor hummer curl ü sürekli programda tutmanın bi manası yok,şimdiye kadar yaptım aylarca ve bence reverse curl lerde hummer curl etkisi yapıyor

umarım flexor hocamız buraya tekrardan göz gezdirebilir demek istiyorum öncelikle,

ama genel algının aksine benim algıladığım Flexor hocamız bu işin matematiğini koymaya çalışmış ortaya ve bunun sonrasında somut bi örnek koyabilmek adına verdiği 4 hareket ile oluşan kombinasyonu kapan arkadaslar tamam aldım yürüdüm bunsan sonra şekline algılamıslar ki bu kombine baslangıc icin hepimize faydalı olacaktır.
ama Flexor hocamda takdir ederki rutine düşmemek kasları arasıra şoke edecek değişimler yaratmak her zaman en faydalısıdır.

yani bu işin matematiğini hep beraber burada anlayarak ve bilinen en temel hareketlerin bu matematiğin neresine oturtabileceğimizi algılayabilsek çok daha şukela olurdu derim.

mesela algıladığım ve sormak istediğim bazı seyler var,

1- barbell curl mutlaka biceps antremanının olmazsa olmazı mıdır? örneğin 3 ay sürekli biceps antremanında temel hareket olarak barbell curl calısmıs birisi değişen programında dumbell curl 'ü temel hareket olarak kullanabilir mi?

dumbell curl ile barbell curl farklı yerlere mi vururlar?

barbell'ı açık ve geniş yapma durumlarını neye göre hangi zamanlarda değiştirmeliyiz?

dumbell curl 45 derece sehpada uygulamak ne fark yaratır hangi durumlarda ve zamanlarda programımıza ekleyebilirz?

consantration muadili bitirici hareket muadili ne olabilir?

gibi şeyler umarım Flexor hocamız göz gezdirebilir.

saygılar

bu arkadaşın sormuş olduğu sorular çok mantıklı gerekli bilgi donanımına sahip arkadaşlarımız cevaplarsa seviniriz....

Bugün spor salonundaki hocamla konuştum. Vücudumun diğer bölgelerinde istediğime yakın gelişim elde ederken biceps lerimin neredeyse hiç gelişmediğini belirttim. Hocam da bana bicepsler üzerine daha çok yoğunlaşabilmem için 5 setlik barbell curl arkasından hammer curl ve oturarak yapılan biceps çalışması sanırım adı scott curl yapmamı söyledi.
Barbell curl de iki yana 5 er kg takarak 3x10 zorlanarak da olsa çıkartabiliyorum(son setin 2-3 tekrarında başka yerlerim çıkarak)
Hocamın verdiği tavsiye ise ilk başta boş bar ile 12 tekrar, sonra iki tarafa 2,5'ar kg takıp 10 tekrar, daha sonra da 5 er kg takıp 8,6 ve 4 tekrar olmak üzere toplam 5 set yapmamı söyledi.
Siz değerli ustalarım bu konuda ne düşünüyorsunuz? Bu şekilde bir gelişme sağlayabilir miyim?
Bunun yanında concentration için erken olduğunu söyledi. Bundan önceki iki çalışmamda sırasıyla barbell curl 3x10, hammer curl 3x10, avuç içleri aşağı bakacak şekilde barı omuz genişliğinde tutarak 3x10 ve en son concentration yapıyordum.
Hocamın programına başlamadan önce sizin de görüşlerinizi öğrenmek istiyorum. Lütfen bu konuda bana yardımcı olun...
Şimdiden teşekkürler

Bazı konulara denk geliyorum forumda 2006-2007-2008 yıllarının falan.Çok güzel sorular ve dk başı gelen çok faydalı cevaplar var.
Şuan için konuşacak olursam üyelerin soruları haliyle bitmiyor ama cevap bulma açısından çok cansızlaşmış forum.Yeni açılan konulardaki sorular çok kez cevapsız kalıyor.Ne yazık ki konuşulan konuşulmuş,paylaşılan paylaşılmış gibi bir hal var forumda.
Çok ciddi şekilde saygı duyulacak bir arşiv ve bilgi paylaşımı var forumda ama sorulan sorular da bazen günler bazen haftalarca asılı kalıp sonra cevapsız kalmamalı diye düşünüyorum.:)

Evet sayın kemik. Benim soru 4 gündür bekliyor. Bu sırada bugün 2. biceps antrenmanımı yapacağım yukarıda bahsettiğim şekilde. Eğer bir süre daha cevap gelmezse kendi yorumlarımı yazarım. Ben de umudu kestim biraz...

benim sorum biraz daha farklı.bicepslerim gelişti.Aynada poz verirken filan belli oluyor.Ama normal dururken parçalı değilde dümdüz duruyor.Zannedersem kas boyuyla alakalı??? Ben normalde uzun bir insanım ve kollarımda oldukça uzun.Bir arkadaşım var boyu benden yaklaşık 15 cm kısa,bundan önceki senelerde 3-4 ay çalışmış kolları benden kalın duruyor.geçenlerde o kadar çalışıyorsun hani sende bir şey yok kollarında dedi.Sinir oldum.

body salonunda çalıştığım için...antreanman imkanım çok fazla okuduklarım ışında biceps çalılştım ve şuan parmaklarımın titremesinden yazı yazamıyorum..
barbel curl
10kgx8
15kgx8
15kgx6
20kgx5
stil hammer dambıl
10kgx10
12.5kgx8
15kgx8
scoot curl
10kgx8
12.5kgx8
12.5kgx8
sanırım ilk defa hakkını vererek çalıştım

Ben de 2,5 ay oldu bb başlayalı. Biceps lerim gözle görünür oranda hacim kazandı. 2 hafta önce ölçtüğümde kol ölçüm 35,5 cm geldi. Dün ki idmanımda Hummer curl hareketinde sol kol kaldırırken bileğim ağrıdı ve bileğimi sabit tutarak kaldıramadım. Ön kol idmanına ağırlık mı vermeliyim bilemedim. Yardımlarınızı olursa ya da önerileriniz sevinirim.

Ben de 2,5 ay oldu bb başlayalı. Biceps lerim gözle görünür oranda hacim kazandı. 2 hafta önce ölçtüğümde kol ölçüm 35,5 cm geldi. Dün ki idmanımda Hummer curl hareketinde sol kol kaldırırken bileğim ağrıdı ve bileğimi sabit tutarak kaldıramadım. Ön kol idmanına ağırlık mı vermeliyim bilemedim. Yardımlarınızı olursa ya da önerileriniz sevinirim.

hammer da bende sıkıntı çekiyorum arada sırada. hammer curl yerine close grip reverse barbell curl yapıyorum. kesinlikle tavsiye ederim. En azından sakatlanma riskin çok az oluyor.

hammer da bende sıkıntı çekiyorum arada sırada. hammer curl yerine close grip reverse barbell curl yapıyorum. kesinlikle tavsiye ederim. En azından sakatlanma riskin çok az oluyor.

Bence ters tutuşu doğru yapmazsan ve egoya yenik düşersen tamamen sakatlıyor.Gözümle gördüm.Kesinlikle faydalı bir hareket ama dikkat edilmesi lazım

---------- Post added at 17:20 ---------- Previous post was at 16:48 ----------

Yeni program hazırlıyorum kendime 3 aydır nerdeyse hammer curl yaptım hareketi değiştirmem lazım

1-ez bar curl
2-??? (hammer yerine ne olabilir)
3-konsantrason curl

hammer a altenatif ters tutuş dumbell curl olur,Reverse preacher curl olur(Bunu çok öneriyorlar ben bunu yapıyorum 1 gün yanıyor).Bide bunların istasyondaki şekilleri olur.dumbelllls

benim düşünceme göre de hammer çok riskli bir hareket sonuçta serbest bir ağırlık ve dengesiz çalışma riskin çok yüksek.

reverse barbel curl de ise hem serbest bir ağırlık olmadığı için ve dengeli bir şekilde çalıştığın için sakatlık riski yok kadar az. Ayrıca orantı açısından da yani simetri bakımından kaslar dengeli büyüyor.

barbell curl ü hiçbir şekilde dumble curl e değişmem. Dikkat edersen genelde kollarında orantısızlık olanların %70 i dumble curl yapanlar ya da genel bir deyimle serbest ağırlıkla çalışanlar da

çok saolasın flexor abimiz bende bu programı uyguluyordum 1 aydır ölçü almadım ama kollarımın büyüdüğü gözle görülür derecede arttı

Barbell Curl 4x12-10-8-6

Hammer Curls 3x10-8-6

Close-Grip Palms Down Barbell Curl (Bu hareket reverse barbell curl sanırım?) 3x10

Concentration Curls 3x10-8-6

Kol antrenmanımı bu şekilde değiştirmeye karar verdim setler ve tekrar sayıları bu şekilde doğru olur mu?

Ben tüm kol hareketlerini 12-10-8-6 olarak giriyorum.

barbell curls 12-10-8-6
hummer curls 12-10-8-6
concentration 12-10-8-6

Acaba ek bir bilgi var mı bu konuda ?
Yani tüm hareketlerin bu şekilde yapılması verimli midir? Yoksa bazı hareketlerde bu sistem gereksiz midir? Mesela sadece barbell'ı 12-10-8-6 ötekileri 10-8-8 veya 10-8-6 mı yapsam?

hocam ben biceps antremanımı şu şekilde yapıyorum;
Barbell Curls - 2 sets, 10 tekrar(20 kg)
Reverse Barbell Curls- 2 set, 10 tekrar(20kg)
Concentration Curls (Dumbell) - 2 sets, 12 tekrar(10 kg)
Yarım Chin-up, 10 saniye boyunca

hocam 16 yaşındayım 115 kiloyum acaba bu set bnm için yeterlimi veya gereksiz hareket var mı? sete dambıl hummer eklesem mi?

Back
Yukarı