Biceps Antrenmanı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan FleXoR
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Barbell Curl
Hammer Curls
Close-Grip Palms Down Barbell Curl
Concentration Curls

Örnek kombinasyon olarak verilmiş 1. sayfada kafama takılan bir soru var barbell curl yaptık hammer ı da yaptıktan sonra close-grip barbell curll gene ayakta yapıp aynı hareket değil mi?

Barbell Curl
Hammer Curls
Close-Grip Palms Down Barbell Curl
Concentration Curls

Örnek kombinasyon olarak verilmiş 1. sayfada kafama takılan bir soru var barbell curl yaptık hammer ı da yaptıktan sonra close-grip barbell curll gene ayakta yapıp aynı hareket değil mi?

Barbell curl da avuç içleri yukarı bakar. Close grip palms down barbell curl da ise avuç içleri yere bakar. Yani biri diğerinin ters ve yakın tutuş olanı.

flexor hocam bi sorum olacak ben pazu programımı değiştireceğim bayadır aynı hareketleri yapıyorum gerçi 'reverse curl'u yeni ekledim ama programım şu
1-barbell curl
2-hummer curls
3-reverse curl
4-concentration curl
yerine yapacağım program da şu arnold'un pazu programı sanırsam!
1-cheating barbel curl (bunun normal 'barbell curl'dan farkı ne anlayamadım)
2-incline dumbell curl
3-concentration curl
4-altarnate dumbell curls (2.ile4. hareketler benzer ama birinde düz,birinde kırma hareketi yani bileğini çevirerek yapıyorsun sanırsam.)
hocam hareketler bunlar şiddetle tavsiye edip yaptığım 4 hareket geri bunlara dönmeme sebebim yok şaşırtma amaçlı yapacağım bunu hem de farklı hareketler denemek farklı bölgelere vurmak amaçlı 1-2 aylık farklı bi program deneyeceğim o kadar bu 4 hareketten vazgeçmem ;)
uyguladığım programı sizden aldım hocam bu hareketler kolu genişletti dış pzu sağlamlaştı sağolun.uygulayacağımı ise aşağıdaki siteden aldım.ne dersiniz hocam değiştireyimmi ?
http://www.simplyshredded.com/austri...-revealed.html

bu ay super set şeklinde çalışıyorum ama definasyon tarzında değil. kiloları düşürmedim

4x8 şeklinde çalışıyorum hareket sıramda şöyle

1. wide grip barbel curl/ pushdown
2. reverse grip barbel curl/ scullcrusher
3. Concentration curl/ kick back

7 aydır vg ile uğraşıyorum geçen gün salonda hocayla konuşurken bicepsi 1-2 antrenman şaşırtacak bişiler sordum şöyle bir şey ortaya çıktı;

Barbell Curl
Hummer Curl
Two arm Cable Curl
Prearcher Curl

Süperset Şeklinde 3set 10 tekrar uzun zamandır ilk defa bardak tutamadım. Programı o kadar sevdimki sürekli bunu yapmak istiyorum fakat bana katkısımı yoksa eksisimi olur bilmiyorum fikirleriniz neler?

Benim önerim biceps kasları 2 hareketten fazla yapılmamalı.Sırt çalışırkende bicepsler çalışıyor.zaten küçük kas gurubu.2 hareket yeterli.tabi arada hareketleri değiştirkmek gerekiyor

Ön Kol
Concentration Curl 8+ 6 6+ 4
Scot Barbell Curl 8+ 6 6+ 4
Reverse Barbell Curl 8 6 6+ 4

Şu an bu programı uyguluyorum.Reverse yerine normal barbell curl yapıp onu programın başına alayım diyorum.Sizce nasıl olur ? Hacim artırmak istiyorum.Reverse de hacime katkı sağlar mı normali gibi ?

ben consantrasyon curl ün ayakta yapılmasının çok faydasını göreceğinize inanıyorum
ama belinizi incitmemeye dikkat edin

super set şeklinde çalışıyorum hala ama kiloları düşürmeden. programdan concentration ı çıkarıp düz barla scot curl koydum çok daha iyi verim almaya başladım.

programım şöle

setler 4 x 8

wide grip barbel curl/ push down
reverse barbell curl/ skullcrusher
scot curl/ dips

Ön Kol
Concentration Curl 8+ 6 6+ 4
Scot Barbell Curl 8+ 6 6+ 4
Reverse Barbell Curl 8 6 6+ 4

Şu an bu programı uyguluyorum.Reverse yerine normal barbell curl yapıp onu programın başına alayım diyorum.Sizce nasıl olur ? Hacim artırmak istiyorum.Reverse de hacime katkı sağlar mı normali gibi ?

Ön kol çalışmalarını fazla önemsememek gerekiyor .Hammer curl ve reverse barbell curl yeterlidir ön kol için. Bunun yanında sırt antrenmanlarını bir nevi ön kol ve biceps antrenmanı olarak da düşünebilirsin. Bence en iyi ön kol çalışması sırt antrenmanı bitiminde yapılacak 3x10 luk reverse babell curl çalışmasıdır. Şu unutulmamalı , ön kolların büyük olması bicepsleri geride bırakabilir bu denge bozulmadığı sürece ön kol calısmak faydalıdır ancak dediğim gibi aşırıya kaçılmamalı .

Ön kol çalışmalarını fazla önemsememek gerekiyor .Hammer curl ve reverse barbell curl yeterlidir ön kol için. Bunun yanında sırt antrenmanlarını bir nevi ön kol ve biceps antrenmanı olarak da düşünebilirsin. Bence en iyi ön kol çalışması sırt antrenmanı bitiminde yapılacak 3x10 luk reverse babell curl çalışmasıdır. Şu unutulmamalı , ön kolların büyük olması bicepsleri geride bırakabilir bu denge bozulmadığı sürece ön kol calısmak faydalıdır ancak dediğim gibi aşırıya kaçılmamalı .

Bicepsin şekillendiğini düşünüyorum bu yüzden hacime yöneldim 1 aydır,özellikle normal halde hacimli görünmesi için hangi hareketleri tavsiye edersin ?

Bicepsin şekillendiğini düşünüyorum bu yüzden hacime yöneldim 1 aydır,özellikle normal halde hacimli görünmesi için hangi hareketleri tavsiye edersin ?

şekillendi şimdi hacim istiyorum biraz tezat bi durum değil mi normalde önce hacim yapıp daha sonra parçalarsın kası ve şekil verirsin önce şekil verip daha sonra hacim kazanmak diye bir şey yok belli hareketler yapıp verirsin şişirirsin gene ama şeklini kaybeder kas gene duh

Merhaba ben form 'da yeniyim ben bu supor u yaklaşık 1 yıldır yapıyorum anotomimde şöyle bir sorunum var biceps lerim çok uzun bu nedenle toplamak mümkün değilmiş gibi geliyor bana bunda önere bileceğiniz bir program veya önerileriniz varsa teşekkürlerimi bir borç bilirim saygılarımla.

Merhaba ben form 'da yeniyim ben bu supor u yaklaşık 1 yıldır yapıyorum anotomimde şöyle bir sorunum var biceps lerim çok uzun bu nedenle toplamak mümkün değilmiş gibi geliyor bana bunda önere bileceğiniz bir program veya önerileriniz varsa teşekkürlerimi bir borç bilirim saygılarımla.

Bunun bir sorun olduğunu nereden çıkardın ?

jeday bicepslerin gelişimini hızlandırmak istiyorsun
antreman programın ne hepsi?

Back
Yukarı