sarc4stic
Özel Üye
Durun hmn saldırmayın "Ohaa 6 hareketmi, 2 yada 3 tane neyine yetmiyo?!" die. Ztn bnm bicepsler 33 cm. Sakin olun
Full body den split programa geçtikten sonra her kas grubunu haftada bi kere çalıştırabiliyosunuz. Şimdi bütün hafta boyunca bicepslerinizi bir kere çalıştıracağınız için 2 weya 3 hareketmi yaparsınız, yoksa bütün hafta dinlenceğiniz için 5-6 hareketmi yaparsınız? Dielim 2-3 hareket yaptınız, bu gerekli büyümeyi sağlarmı?
Weya biceps gibi ufak bi kas için 5-6 hareket fazlamı gelir?
Bunu her kas grubu için soruyorum. Tabi büyük kaslar için daha çok hareket yapılabilir (sırt,bacak) ama onlarıda haftada sadece bi gün çalıştıracaksınız. Ya kısacası split programda nası hacim kazanıcaz onu soruyorum :!:
Mesela şöle bişii olurmu: split programda 2 güne böldünüz;
ptesi - perş: göğüs,biceps,omuz
salı - cuma : sırt, bacak, triceps
(program tamamen sallamadır we karın hariçtir)
dediim salı günü bacak için leg extention, leg press we leg curl yaptınız. Cuma günü aynı programı tekrar etmek yerine bu sefer squat, deadlift we leg press (calf için yapılanı) yapsanız nası olur? Yani değişik hareketler olaya varyasyonmu katar yoksa bacak antremanınız çorbayamı döner
Fikirlerinizi bekliyorum

Weya biceps gibi ufak bi kas için 5-6 hareket fazlamı gelir?
Bunu her kas grubu için soruyorum. Tabi büyük kaslar için daha çok hareket yapılabilir (sırt,bacak) ama onlarıda haftada sadece bi gün çalıştıracaksınız. Ya kısacası split programda nası hacim kazanıcaz onu soruyorum :!:
Mesela şöle bişii olurmu: split programda 2 güne böldünüz;
ptesi - perş: göğüs,biceps,omuz
salı - cuma : sırt, bacak, triceps
(program tamamen sallamadır we karın hariçtir)
dediim salı günü bacak için leg extention, leg press we leg curl yaptınız. Cuma günü aynı programı tekrar etmek yerine bu sefer squat, deadlift we leg press (calf için yapılanı) yapsanız nası olur? Yani değişik hareketler olaya varyasyonmu katar yoksa bacak antremanınız çorbayamı döner

Fikirlerinizi bekliyorum