Biceps için Dumbell ile hacim hareketi hangisidir ?

Slm abilerim.Evde yeterli ağırlıkda dumbellim var.
Biceps için Dumbell curl uyguluorm.Benim bildigim kadarıyla Dumbell Curl hacim yapmaz.Bana tavsiye edebileceginiz dambılla biceps e güzel hacim yapan hareketler varmı ? Varsa yazarsanız sevinirim.

Teşekkür ederim.Ama orda Biceps için geçen yazı şu =

Biceps, Triceps, Calf, Karın gibi daha küçük kas grupları için 3 set 10-15 tekrar yapabilirsiniz. ( ör: 3 set biceps curl, 3 set push-down, 3 set calf raises gibi )

ben dumbelle yapılan sadece biceps lasım.salonda calısmayı bıraktıgım için istiorum.Biceps eksik .Ama yinede saol işime yarayabilir.Sadece dumbelle bicepste hacim ypan hareket adları lasım.Şimdiden teşekkürler.

Dumbell curl
Hummer curl
Concentrate curl
Incline dumbell curl
Alternate curl
vs vs..

Forumda yapılışları mevcut...

Konsantre ve hammer curl'ler izole hareketlerdir, hacim amaçlı değildir. Hatta hammer curl direk olarak bicepsi bile etkilemez. Daha çok ön kol ile bicepsi bağlayan kısmı çalıştırıyor.

Ayrıca kollarında hacim yapmak istiyorsan sadece kol çalışarak başaramassın. Mesela squat, dumbell curl'den daha çok hacim yapabilir kollarında.:D Ciddiyim.

Konsantre ve hammer curl'ler izole hareketlerdir, hacim amaçlı değildir. Hatta hammer curl direk olarak bicepsi bile etkilemez. Daha çok ön kol ile bicepsi bağlayan kısmı çalıştırıyor.

Ayrıca kollarında hacim yapmak istiyorsan sadece kol çalışarak başaramassın. Mesela squat, dumbell curl'den daha çok hacim yapabilir kollarında.:D Ciddiyim.

Ben genel olarak hareketleri sıraladım.. Ve konsantre curl hacim anlamında bence gayet etkili bir hareket.. Bende ve arkadaslarımda hacim ve peak sagladı.. ;)

omuzlar en geç kaç yaşına kadar gelişir konuyla alakasız ama yardım gerekli ben 22 buyuğum omuzlar gelişmezmi

bana rica etsem hacim programı yazarmısınız sıralamalı olursa sevinirim 1.5 yıllık bb ciyim tşk şimdiden formda açıkçası net bir program bulamadım

dambıl curl, consantre curl ikilisi biseps gelişimi için oldukça faydalı olacaktıır. flexorun programlarına bir göz atmanı öneririm

consantre curl dediğin biceps de izolasyon hareketidir ve tepelemek için yapılır.

consantre curl dediğin biceps de izolasyon hareketidir ve tepelemek için yapılır.

Genel bılgı olarak cok dogru.. Ama Arnold'un bır yazısında okumustum, konsantre curl aslında ıyı bır harekettır genel bıceps hacmı ıcın dıyordu.. Mantık olarak tepeye dogru bır buyume yarattıgı ıcın mezurada farkedılebılır bır olcu saglayabılır dıye dusunuyorum..

Not: Arnold ıle ılgılı bılgıyı sadece hatırlıyorum tamamen boyledır dıyemem tekrar arastırmadan..

bisepste kendime çok güvenen biri olarak kesinlikle pazuda hacim için çift set sistemi ile çalışılmalı örneğin:Dumbell curl +Hummer curl ...gibi

Back
Yukarı