zfrskr dedi:
Androm aynı soru işareti bende de var.Pazartesi günü yeni bi programa başlıcam.Bi günü de biceps-triceps-forearms+ABS diye planlıyordum.Yalnız benim bicepslerimden hiçbi sorunum yok,oldukça büyükler ama tricepslerle önkolların icabına bakmak lazım.Ayrı bi soru başlığı açıcaktım ama mesaj kirliliği olmaması açısından sorumu buraya yazayım.
Dar bench:4*6
Barbell curl:4*6
Dips:yorulana kadar
Hammer curl:4*6
Dumbbell triceps:4*6
İple pushdown:4*6
Wrist Curl:4*6
Reverse barlee curl:4*6
Reverse wrist dumbbell curl:4*6
ABS---
Bu program nasıl sizce?Bicepslerimi şimdilik orantılamak istiyorum,çünkü triceps ve önkollara göre bi hayli ilerdeler ve ben orantılı kollar istiyorum yaz kapıya dayanmışken.Setleri 6 da tutmamın sebebi de küçük kasların 4-6 tekrarda güzel hacim vermesi,ama göğüs bacak gibi büyük kaslar 8-10 tekrarda iyi sonuç veriyor.Yani ben çalışırken bunu gözlemledim.Sizce bu programın eksikleri nelerdir,nasıldır önerilerinizi bekliyorum.
Zfrskr programın üzerinde detaylı bir şekilde notlar eklemiştim ama explorer'ın kurbanı oldu..tüm sayfaları kapattı..
tekrar toparlamaya çalışıcam..
öncelikle malum yaz yaklaşıyor ve kısa kollu giyilmeye başlanacak..üstüne düşme konusunda amaçlarımız aynı olmasada aynı kanaatteyim önkol ve triceps konusunda..bende biraz daha fazla üstüne düşerim yazın tabi diğerlerini ihmal etmeden..iyi bir önkol özellikle kısa giyildiğinde yukarda iyi bir kolun sinyalini veriyor..tricepste çok fazla kasmaya gerek kalmadan kendini gösteren bir kas grubu..biceps gibi çokta iddiali kasmanıza gerek kalmıyor..
programına gelince ;
her nekadar iyi hissetiğini söylemişsin, aslında önemli de olan bu ama 6 tekrarlar kol için yetersiz diye düşünüyorum..zira 6 tekrar girdiğine göre demekki , ağır giriyorsun ve 4 set boyunca hareketin formu iyice bozulacak ve gereksiz yere önomuza yüklenecek..hem omuzu riske atacak hemde biceps çalışmayacak..ve kendimden hissettiğim bir hadise sonraki antremanlarda beyin istesede kol o antremana girmek istemeyecek..kısacası soğuyacak..isteyerek ve bir piston gibi ağırlıkları kaldırmanın verdiği zevk ayrıdır..
bence 8 tekrarın altına inmemelisin..
biceps programına gelince izole bir hareket eklemende fayda var..incline db.curl, one arm preacher curl, cont.curl gibi..
tricepse gelince..edindiğim enbüyük tecrübelerden biri tricepsin geç ısındığı ve performansının zirvesine geç çıktığıdır..oyüzden 4 hareket girmen mantıklı fakat ilk olarak iple pushdown'ı ısınma hareketi olarak 4set girebilirsin..tricepstede 8 tekrarın altına inmek çokta verimli olmuyor ve dirsekleri riske atıyor..(12 tekrarın altına inmeyen pro.lar biliyorum)
daha sonrasında dar bench-alna triceps (yada yaptığın db.triceps) ve weighted bench dips yada düzbar pushdown..
wrist (bilek) hareketlerinde özellikle 6 tekrarlar zayıf bölge olan bilekler için riskli..ben daha hafif 12 tekrar giriyorum..
androm önkolu diğer günlere bence alma zira örneğin ağır bir sırt antremanında sonra önkola bakasın bile gelmez..kol günü tricepsten önce girebilirsin..(alna triceps için ısıtmışta olursun)