Biceps ve Triceps'e hacim kazandırmak için haftada 2 gün mü yoksa 1 gün mü çalışılmalı?

Biceps ve Triceps'e hacim kazandırmak için haftada 2 gün mü yoksa 1 gün mü çalışılmalı?

• Total voters
    17
aslında her kası haftada 1 kere çalışma tezi artık tarih oldu..Tüm kaslar* haftada en az 2 kere denk gelecek şekilde çalışılmalı fakat kol için bir parantez açmak lazım..
Eğer sağlam antrenmanlar çıkarıyorsanız ve haftanın 5-6 günü antrenman yapıyorsanız tüm üst vücut hareketlerinde biceps triceps işin içinde olacağını için kollarınızı yine 2 defa çalışmak overtrain riskini gündeme getirebilir..Yani kas gelişiminde durma hatta kas kaybı, sakatlık bağışıklığın düşmesi durumları yaşayabilirsiniz..Hele de olması gerektiği gibi uyumuyor ve beslenemiyorsanız..

Bu yüzden özetle ; tüm kaslar 2 kez , kol 1 kez şeklinde çalışılabilir..

Eğer full body girmiyorsan 1 gün biceps farklı bir gün triceps,bacak ve sırt için ayrı birer gün iyi olur kasların dinlemesi açısından.

Programa göre değişir, mesela 2 bölgeli antremanlarda her iki gün içinde triceps ler bolca çalışır, bu nedenle yüksek ağırlıklı çalışılıyorsa triceps haftada 1 gün yeter. Ama ne olsa olsun biceps en az 2 gün. Çünkü bicepsleri çalıştıran hareket sayısı çok az. Mecburen izole hareketlerden 2li 3lü hareket olarak yapılmalı.

ben kolun başka yerlerde aktif olsada çalışılması kanaatindeyim sadece göğüs omuz sırt üçlüsünde iyi bir yere koymak gerek. Sana tavsiyem göğüs ve tricepsi aynı güne sırtlada bicepsi aynı güne koy, sonrada kendine başka bir kol günü daha belirle kolun yanına omuz vs koyabilirsin. Kollar diğer kas gruplarına nazaran küçük olduğu için recovery süreside hızlı olur çabuk toparlar. Ne kadar haftada 2 gün sistemine uysanda koluda 2 gün çalıştırabilirsin

Bu soru bu kadar basit olamaycağı gibi cevabıda 1 yada 2 olamaz. Dinlenme süresi beslenme antrenmanın şiddeti türevi gibi cok bilinmeyenli denklem bu

ben kolun başka yerlerde aktif olsada çalışılması kanaatindeyim sadece göğüs omuz sırt üçlüsünde iyi bir yere koymak gerek. Sana tavsiyem göğüs ve tricepsi aynı güne sırtlada bicepsi aynı güne koy, sonrada kendine başka bir kol günü daha belirle kolun yanına omuz vs koyabilirsin. Kollar diğer kas gruplarına nazaran küçük olduğu için recovery süreside hızlı olur çabuk toparlar. Ne kadar haftada 2 gün sistemine uysanda koluda 2 gün çalıştırabilirsin
Benim şuanda bir kol günüm var 4 tane triceps 4 tane de biceps yapıyorum. Ve dediğiniz gibi gögüs ile triceps, sırt ile bicepsi de ayrı günlerde kombinledim.

1--bacak ( 4 hareket - 4 set)
2--ön kol+arka kol (4 hareket 3-4 set)
3--freeeeee
4--göğüs (4 hareket 4 set)
5--sırt (4 hareket 4 set)
6--omuz+trapez (4 hareket + 1 hareket 4er set)
7--freeee

(Antreman günleri uyku ve beslenme çok geçmişse bazen büyük kas gruplarını bazen 5 hareket girebiliyorum)
Benim kendi programım bu şekilde, malesef 2kez girebilecek şekilde program yazamadım yazabilen varsa denemek isterim. (kas gruplarını dinlendirecek şekilde)

Pazartesi - Göğüs Biceps
Salı - Sırt triceps
Çarşamba off
Perşembe - Bacak Omuz
Cuma Biceps triceps
Cumartesi karın( bazen göğüs ekliyorum )
Benimki de bu şekilde. Haftada 2 kere çalıştırmak istediğin kas gruplarını 48 saat dinlendirecek şekilde çalıştırırsan sorun olmaz.

çarşamba günü için neden off çekiyorsun ki bence off çekme stres yapma çalışma psrogramı çok ağır geldiyse o gün dinlen kaslar toparlansın

Back
Yukarı