Afanesyeva
Üye
Biliyorum çok zor bi soru olacak ama çok merak ediyorum..Biceps ve tricepsi normal bir gelişme gösteren bi kişinin kolunu geliştirdiğinde sizce bu hacmin yüzde kaçı bicepsten veya tricepsten gelir??
-Orana göre hangisine daha fazla önem vereceği olabilir mi?öncelikle kolun yüzde kaçı triceps yüzde kaçı biceps olur diye mi soruyorsun..?
ikincisi neden merak ettiğini merak ediyorum..
-Orana göre hangisine daha fazla önem vereceği olabilir mi?
-Orana göre hangisine daha fazla önem vereceği olabilir mi?
olabilir.
o zaman da diyebiliriz ki,kolda triceps bicepsin iki katı yer kaplıyorsa bu da demektir ki kolu büyük göstermek için daha çok triceps çalışmak lazım (![]()
Kası daha çok çalışınca daha çokmu büyüyo diyosun ... a32
öncelikle kolun yüzde kaçı triceps yüzde kaçı biceps olur diye mi soruyorsun..?
ikincisi neden merak ettiğini merak ediyorum..
yani demek istemiştim ki bi adam çalıştı çalıştı kolunu 30cmden 40 cm yaptı.Şimdi bunun kaç cmsi bicepsin gelişmesiyle oluşturduğu hacimden meydana gelmiştir ve kaç cmsi tricepsin gelişmesiyle oluşan hacimden gelmiştir?
İkinci sorunun cevabının da bi kısmını wrestler vermiş.. Diğer bi kısmı da tricepse çok ağırlık vermiyorum.Çünkü fazla gelişince hoş durmuyo bence triceps...Soruyu da bunun sonucunda da ileriye bakarak kaç cm bi kolum olacağını veya olabilieceğini düşünmek için sormuştum![]()
Bildiğim kadarıyla hayır Termibody, benim dikkatimi çeken bir orantısızlığı yoktu.bu arada bi soru karasan Sergio Olivia nın sol kolu daha mı uzun ben öle gördüm![]()
-Bana sorarsan triceps bicepsten daha önemli bir kas. Güçlü triceps demek güçlü göğüsler,güçlü omuzlar demektir. Çünkü hem göğüsü hem de omuzu çalıştırırken en büyük yardımcı kas tricepstir. Ve şunu da ekleyim;kısa kollu dar t-shört giydiğinde elbisenin kolunu sıktıran,dışarıya fırlayacakmış gibi duran triceps olacaktır ve bu hissin V.G.ciye verdiği zevk apayrıdır.yani demek istemiştim ki bi adam çalıştı çalıştı kolunu 30cmden 40 cm yaptı.Şimdi bunun kaç cmsi bicepsin gelişmesiyle oluşturduğu hacimden meydana gelmiştir ve kaç cmsi tricepsin gelişmesiyle oluşan hacimden gelmiştir?
İkinci sorunun cevabının da bi kısmını wrestler vermiş.. Diğer bi kısmı da tricepse çok ağırlık vermiyorum.Çünkü fazla gelişince hoş durmuyo bence triceps...Soruyu da bunun sonucunda da ileriye bakarak kaç cm bi kolum olacağını veya olabilieceğini düşünmek için sormuştum![]()
-Bana sorarsan triceps bicepsten daha önemli bir kas. Güçlü triceps demek güçlü göğüsler,güçlü omuzlar demektir. Çünkü hem göğüsü hem de omuzu çalıştırırken en büyük yardımcı kas tricepstir. Ve şunu da ekleyim;kısa kollu dar t-shört giydiğinde elbisenin kolunu sıktıran,dışarıya fırlayacakmış gibi duran triceps olacaktır ve bu hissin V.G.ciye verdiği zevk apayrıdır.
triceps çok daha fazla büyür , 3 e 2 oran işte
adı üstündde biri TRİ ( üç ) ceps diğeri Bİ (iki) ceps