biceps'im çok ince ne yapalıyım ?

20yaş 178 boy 77kilo
6 aydır yapıyorum vg.
kollarım 36cm
bicepslerimin eni çok ince geliyor..
arka kolum sağlam..

bicepslerimi kalınlaştırmak için ne yapmalıyım ?

Eklentiler

• Resim 003.jpg
    Resim 003.jpg
    44,4 KB · Görüntüleme: 1.846
  • Resim 005.jpg
    Resim 005.jpg
    46,3 KB · Görüntüleme: 1.294
bu işte bi yanlışlık var bence 6 ay çalışan bir insanın ne olursa olsun daha iyi durumda olması gerekirdi.

6 ay önce kaç cm'di?
eğer gelişim yoksa bir yerde yanlış yapıyorsun ya beslenme yada antrenman

bu fotoğraftaki kol 36cm mi ve bu fotoğraftaki vücut 6 aydır çalışan vücut mu?

yeni başladığın için kolunda hızlı bir gelişme olmuş.ilerleyen dönemlerde bu gelişme böyle hızlı olmayacak ve moralin daha çok bozulacak.yağlı bir vücudun olduğunu görüyorum fotoğrafından yağ oranını düşürdüğün takdirde o beğenmediğin 36cmlik kol dahi kalmayacak.
Aslına bakılırsa 36 cmlik kol fena bi kol değil ama önemli olan o kolun vücuduna orantısı ve ne kadar şekilli olduğu.eğer senin ince bir belin ve şekilli kolların olursa doğal olarak yandan bakan biri için o kol çok daha kalın ve kaslı görünecektir.

mezurayı doğru tuttuğundan eminmisin ?

36cm gibi durmuyor gibisi yok hiç durmuyor.9 aydır yapıyorum kol 38cm benim.önceden 30 -31cm di.
senin kol 32cm gibi duruyor.

36cm gibi durmuyor gibisi yok hiç durmuyor.9 aydır yapıyorum kol 38cm benim.önceden 30 -31cm di.
senin kol 32cm gibi duruyor.

Fotograf biraz yanıltıcı durmus. O nedenle ilk bakısta kollar 36 gibi gorunmeyebilir. Ancak arkadasın actıgı diger konudaki fotolara bakarsanız, daha iyi olur. Yukarda linki vermis ama ben de bir kez daha vereyim linki; https://www.bodyforumtr.com/vbforum/evde-6-ayl-k-geli-t25747.html

buradaki fotolara bakın bence...

Fotograf biraz yanıltıcı durmus. O nedenle ilk bakısta kollar 36 gibi gorunmeyebilir. Ancak arkadasın actıgı diger konudaki fotolara bakarsanız, daha iyi olur. Yukarda linki vermis ama ben de bir kez daha vereyim linki; https://www.bodyforumtr.com/vbforum/evde-6-ayl-k-geli-t25747.html

buradaki fotolara bakın bence...

evet dediğim gibi resimler soğuk zaman ve 2 hafta çalışmadan çekilmiş..

burada sıcak 36 hatta 36.5 cm olduğunu görebilirsiniz ;)

zaten 36cm sıcakken , soğuk 34.5-35cm ;)

Eklentiler

• sds.jpg
    sds.jpg
    24,9 KB · Görüntüleme: 872
bicepslerin önden bakıldığı zaman ince duruyorsa, problemin bu ise onlara hacim kazandırmak için yapman gereken hareket Hummer-curl, bicepsin dış kısmını geliştiren bir hareket, önden bakıldığında daha hacimli duracaktır.
Bununla beraber bir tane daha hareket vardı adını bilmiyorum bununda iç bicepse faydalı olduğunu söylemişti hocam, incline sehpada yatarken kolları dışa doğru acarak yapılan bir curl hareketi, ismini anımsayamadım şu an.
Yanlışım varsa tecrübeli arkadaşlar düzeltecektir zaten.

bicepslerin önden bakıldığı zaman ince duruyorsa, problemin bu ise onlara hacim kazandırmak için yapman gereken hareket Hummer-curl, bicepsin dış kısmını geliştiren bir hareket, önden bakıldığında daha hacimli duracaktır.
Bununla beraber bir tane daha hareket vardı adını bilmiyorum bununda iç bicepse faydalı olduğunu söylemişti hocam, incline sehpada yatarken kolları dışa doğru acarak yapılan bir curl hareketi, ismini anımsayamadım şu an.
Yanlışım varsa tecrübeli arkadaşlar düzeltecektir zaten.

son söylediğin hareket anlayamadım :confused:
biceps programımda bu haraketler var..
Preacher Curl Zbar Concentration Curls Hammer Curls
fakat hammer curls pazuyu çok yukarı topladığı için pek yapmak istemiyorum :(

hammer curl dış biceps hareketidir benim bildigim.yapmak istemiyorum diyosun fakat bu sporda cogu kisi yapmak istemediği hareketleri gelişmek için istemesede yapıyor.
gelismek istiyorsan yapmalısın

Hummer curl bıcepsı yukarda toplamaz yanı tepe (peak) odaklı bır hareket degıldır, dıs bıcepse vurur.. ;)

Hareketı ıcra ederken zaten onkollarının dırsek bolumu ıle bıcepsının dırsek bolumunun acıdıgını hıssedersın..

Hummer curl bıcepsı yukarda toplamaz yanı tepe (peak) odaklı bır hareket degıldır, dıs bıcepse vurur.. ;)

Hareketı ıcra ederken zaten onkollarının dırsek bolumu ıle bıcepsının dırsek bolumunun acıdıgını hıssedersın..

o zaman yanlış bir bilgiden dolayı yapmıyomuşum..

bundan sonra yapıcam..

sizce kol çalışmam nasıl ?..

Hummer curl le beraber ikinci söylediğim hareket ise şu

incline_dumbbell_curl.jpg

Kolunuz 36 olabilir ama bu yağlı bir kolun ölçümü. Yağsız 36 cm kendini belli eder. Hammer Curl Gerçekten iyi bir de barbell curl bu ikisi pazu ve dış pazuyu gerçekten iyi çalıştırıyor.

Back
Yukarı