CENTAUR dedi:
Veyron dedi:
İki parmak boşluğu denilen yeri doldurmaktan bahsediyorsun sanırım
ters burbell curl
hummer curl
scoth curl
uygun hareketlerdir.
Hayır canım, bunları biliyorum zaten, boşluğu doldurmak değil, alt kısma yükseklik veya tümseklik kazandırmak için yaptığımız bişey var mı, veya yokmu yani genetikmi onu diyorum.
Centaur aslında sorduğun sorunun cevabını kendin veriyorsun.
Çeşitli vücutçuların resimlerini koyarak, hangisini istediğini belirtmişsin, ki o vücutçuların sahip oldukları şekil yüzde 90 oranında genetikten kaynaklanıyor.
Mesela Mike Matarazzo, Sergio Oliva, Larry Scott, Kevin Levrone gibi vücutçular çok meşhur biceplere sahiplerdi, ancak bicepleri sivri değildi,
son derece uzun, büyük, doluydu bicepleri ama zaten bu derece uzun ve dirseğe kadar uzandıkları için peake sahip değillerdi.
Bunlarınkine tezat olarak, Arnold Schwarzenneger, Albert Beckles, Boyer Coe, Franco Colombu,
onlara göre daha kısa ama çok sivri biceplere sahipler.
Bir yanda ilk gruptaki adamların "dolu ve uzun biceps" yapısı
Diğer yanda ikinci gruptali adamların "sivri tepeli" biceps yapısı.
Yalnız illa sivri biceps kısa olacak şeklinde bir kural yok, Arnold'ın bicepleri oldukça uzundu, aynı zamanda inanılmaz yüksek/sivri idi.
Franco Colombu'nun ise, kısa bicepleri vardı, ama son derece sivri olduğu için iyi görünüyorlardı.
İdeal olan, biceplerin hem uzun, hemde sivri olması ama bu çok zor bir kombinasyon.
Sıradan bir biceps, bu iki özelliğede pek az sahip oluyor.
Zaten iyi bir kolun çok zor inşa edilmesi bu sebeplerden, genetik olarak kolun sivriliği yoksa, büyük bir ölçü bile Arnold vari bir estetik sunamaz.
Ya da kas uzunluğu kısa ise, sivri ve estetik bir kol yapma ihtimali olmasına karşın, kol asla 50 santim olmayacaktır.
Genetik kolun ulaşacağı limiti ve alacağı şekli belirler...