cherokee dedi:
Diez söylenmesi gerekeni söylemiş bence...
Diez haklı tabii ki, ama biz(sırf yönetim değil, her biliçli sporcu) öyle dememize rağmen, vücut geliştirme tamamen bir ego sporu. Bunu salonunuzda biraz etrafa bakarak dahi anlayabilirsiniz. Bu spora ilk başladığımda, yani pek bilgim yokken, vücutcuları çok daha değişik hayal ederdim(kişilik ve karakter açısından). Sonra kime sorduysam(bu spora nasıl başladın diye), hep aynı tarz cevaplar aldım:
- Okulda herkes beni itip-kakıyor, benide adam saysınlar istiyorum
- İşyerinde herkes benimle alay ediyor
- Karım benle dalga geçiyor, çok cılızmışım
vs....
Benim beklediğim cevaplar:
- Daha sağlıklı bir yaşam için
- Ben aslında (bir spor dalı) yapıyorum, kendimi geliştirmek için ağırlık kaldırıyorum
- Ben vücuduma saygılı biriyim, kendimi sürekli formda tutmalıyım
vs...
İkinci kısıma giren kimseyi görmedim değil, ama büyük çoğunluk birinci kısıma dahil. Bu arada yanlış anlaşılmasın, kimseyi suçlamak/ezmek amaçlı değil bu yazdıklarım, yani çıkıp bende birinci gruba dahilim sen ne demek istiyorsun demeyin, demek istediğim bu ilk gruptaki faktörler bu spora başlama sebebi sayıldığı sürece, bu ego savaşı sürer gider. Ölçülerini abartma, tekniği bozma pahasına ağır kaldırma(ve sakatlanma) bunların en basit örnekleri. Tabii insanların sabırsız olduğunu da unutmamak lazım, biz hep "anında" sonuç isteriz. Göbek yapmamız 6 ay - 1 yıl sürer, ama 1 ayda eritmek isteriz.