Bigjoy Arginine Etki Etmedi

Bigjoy Arjinin söylendiği gibi 5 gram, antrenmandan once aldım.
Antrenmanda pek etki ettiğini hissedemedim.
5 gramdan fazla almanın uygun olmadığı söyleniyor.
Sizce ne yapmalıyım?

arjininden nasıl bir etki bekliyorsun ? ben de bigjoydan kreatin aldım ama açıkçası markadan mı yoksa ürünün gereksizliğinden mi hiçbir etki göremedim.

Uzun vadede damarları genişlettiğini, pump etkisini artırdığını ve performans artışı gibi etkileri olduğu için aldım. Ilk defa bugün kullandım. Yarın kol antrenmaninda pump etkisini verir umarım.

Prof Marie Dunford kitabında arjininin antrenman öncesi alınmasının büyüme hormonu salınımını azalttığını(çalışmaya dayanarak) bu yüzden antrenman öncesi alınmaması gerektiğini söylüyor. Antrenmandan sonra arjinin alımının büyüme hormonu salınımını artırdığını ancak kas kütlesinde değişikliğin olmadığını belirtiyor.
Damarların belirginleşmesi ile ilgili bir yayına rastlamadım. Noxtan dolayı vazodilatör etkisinden olabilir. Ancak bu performans artışı sağlayacağı anlamına gelmez. Prof Tim Noakes ise kitabında kreatin ve kafein dışındaki suplementlerin performans katkısının %2-3 olduğunu söyler. Ancak nispeten eski bir kitap. Özetle ciddi bir performans artışı sunması zor.[DOUBLEPOST=1528823787][/DOUBLEPOST]
arjininden nasıl bir etki bekliyorsun ? ben de bigjoydan kreatin aldım ama açıkçası markadan mı yoksa ürünün gereksizliğinden mi hiçbir etki göremedim.
Ürün kreatin monohidrat mı? Kreatin'in formu önemli. Ayrıca yükleme yapıp yapmadığını, vücut ağırlığını ve günlük alım dozunu belirtirsen uygun tüketim prosedürünü yazabilirim.

Ürün kreatin monohidrat mı? Kreatin'in formu önemli. Ayrıca yükleme yapıp yapmadığını, vücut ağırlığını ve günlük alım dozunu belirtirsen uygun tüketim prosedürünü yazabilirim.
Kreatin monohidrat evet. Piyasaya gore ucuz oldugu icin aldim. Yukleme yapmadim, 88 kilo civariyim icindeki olcekle tuketiyordum yani gunluk 5 gram

Kreatin monohidrat evet. Piyasaya gore ucuz oldugu icin aldim. Yukleme yapmadim, 88 kilo civariyim icindeki olcekle tuketiyordum yani gunluk 5 gram
Kreatin için 2 ayrı protokol var:
1. si yükleme
5-7 gün süresince günde 4 kez 5 g veya günlük 0.3g/kg kreatin monohidrat alımı. Yüklemede amaç 5-7 gün süresince kreatin depolarını doygunluğa ulaştırmak. Sonraki günlerde günlük 3-5 g dozlarda kullanım takibi.
2. Seçenek
28 gün boyunca günlük 3 gram kreatin monohidrat kullanımı.

Günlük 30 grama kadar tüketimi güvenli kabul ediliyor. 5 gram tüketmende sakınca yok, ancak 3-4 gram miktarlarda uygun olacaktır(hayvansal protein alımın yeterli ise).
Ayrıda yükleme protokolünde kreatin depoları erken doygunluğa ulaştığı için kısa sürede etkileri görmek mümkün. Eğer kullanımına yeni başladıysan bir süre daha bekleyebilirsin etkilerini görmek için.

Arjinini almamın nedeni damarlarımın belirgin olmasını istemem. Destinasyon dönemine girip belli etmeyi cok isterdim ama çok zayıf olduğum için kilo kaybetmek sacma olur. Bu mantikta pump için antrenmandan önce almak daha iyi olur sanki..

Back
Yukarı