Merhabalar bende yaklaşık 3 hafta kadar önce düz barla reverse curl hareketini yaparken bileğimi zorlamıştım. Olay şu şekilde gerçekleşti; biceps antrenmanını bir set eksik yapıp son seti (kendimi denemek için) reverse curl hareketiyle bitirecekken hareketin ilk tekrarını yaparken ani ve şiddetli bir ağrı oldu (sağ bileğimin üst kısmında) yaklaşık 2 aydır nedenini anlayamadığım çok hafif ve gariptir ki kendini sadece limon sıkarken belli eden bir ağrı vardı bu bölgede. Fazla zorlandığımı düşünüp o gün bir daha bilek veya biceps çalışmadım. Ağrı kendilinden geçer diye 2 hafta boyunca ekstra birşey yapmadım ama antrenmanlarıma da son sürat devam ettim. Fakat ağrı geçmedi. Ağır bir kitabı tek elimle tutarken, tabak taşırken, anahtarla kapı açarken, elimi yukarı doğru çok büktüğümde ve bileğe dikey baskı olunca (yumruk atmak gibi) ciddi bir ağrı oluyordu.Ancak antrenman sırasında biraz ısınınca ağrı kayboluyordu. Bu süre zarfında neredeyse hiç iyileşme olmayınca bir doktora gittim. Röntgen,mr vs. istemeden muayenehanesinde kısa bir muayene yaptı ve "Ciddi birşey yok ya eklem sıvısında küçük bir kaçak olmuştur ya da çok küçük bir lif yırtılması olmuştur. Bir hafta dinlendir geçer" dedi. Ayrıca flexo gel kullanmamı ve bileğin aşağı doğru büklmesini önleyen bilekliklerden takmamı tavsiye etti. Bu bir hafta boyunca bileğimi neredeyse hiç kullanmadım, spor salonuna uğramadım ve kapı açmak, kapak kapatmak, tabak taşımak gibi çok basit işleri bile diğer elimle yaptım. Bu bir hafta (hatta 10 gün) sonunda bileğimdeki ağrı neredeyse tamamen geçti -hatta önceki 2 aydır süren ağrı bile kayboldu-. Şimdi gayet iyi durumda. Kısacası tavsiyem böyle bir durumla karşılaşırsanız bence geçene kadar o bölgeye hiç yük bindirmeyin, fazla hareket ettirmemeye çalışın ve eğer yaklaşık bu sürede geçmezse derhal bir doktora başvurun. Ayrıca bölgeyi sıcak tutmanın (bilhassa sıcak suya batırmanın) rahatlatıcı etkisi büyük oluyor. Geçmiş olsun...