Bilek antremanlarında tekrar sayısı

Arkadaşlar öncelikle selamlar.Ben ileride bilek güreşi yarışmalarına katılmak istiyorum ve merak ettiğim birşey var bilek antremanlarımı kaç tekrar arasında tutmalıyım.1-5 tekrar aralığında tutarsam daha güçlü olurmuyum.Çünkü powerlifterler 1-5 tekrar yapıyorlar ve bodybuilderlerden daha güçlüler.Teşekkür ederim.

Bilek güreşi antremanları genelde yüksek tekrarlı statik çalışmalar içeriyor diye biliyorum ama yanlış olabilir. Sadece güçlü olmak yetmiyor orada aynı zamanda dayanım da gerekiyor.

Arkadaşlar öncelikle selamlar.Ben ileride bilek güreşi yarışmalarına katılmak istiyorum ve merak ettiğim birşey var bilek antremanlarımı kaç tekrar arasında tutmalıyım.1-5 tekrar aralığında tutarsam daha güçlü olurmuyum.Çünkü powerlifterler 1-5 tekrar yapıyorlar ve bodybuilderlerden daha güçlüler.Teşekkür ederim.
Ve Aleyküm Selam kardeşim. Bilek güreşi sadece patlayıcı güce dayanmaz. Kuvvette devamlılıkta gerekir. Bu sebeple çalışmalarına powerlift tarzı az tekrarlı çok yüksek kilolar koyduğun kadar, bodybuilding tarzı fakat genelde kapalı açılarla orta ağır kilolar da koymalısın. Ayrıca bir açı bozma sporu olduğu için sadece dinamikler yetersiz gelir.Bu sebeple statik çalışmalar da bilek güreşinde önemli yer tutar. Mesela kalın barda barfikste kendini yukarı çekip 1 dakika o pozisyonda beklemek gibi... bilek güreşi patlayıcı bir kuvvet sporudur. Fakat maç patlayıcı kuvvetle bitmezse kontrol maçı başlar. Ordada kuvvetde dayanıklılık ve teknikler öne çıkmaya başlar.

Merhaba arkadaşım bu forum!a yeni üye oldum bilek güreşi bölümünde gördüğüm konulara oldukça cevap vereceğim 2 yıldır profesyonel olarak bu sporu yapıyorum.
Bu spora gönül vermen çok iyi sevindim öncelikle bunu belirtmek isterim.
Bilek güreşi için masa antrenmanı çok önemli sadece hakaretlere dayalı bir spor değil 2 hafta da bir maç yapılmalı
Kendine bir siklet seçmelisin sikletler kilo olarak seçilir müsabaka zamanı seçtiğin kg da olmalısın
statik çalışmalar çok önemli yılın yarısı statik yarısı normal çalışılır buda maçlara 6 ay kala başlanır.
Bilek güreşinde videoları izlediniz mi bilmiyorum maçlarda patlayıcı kuvvet en önemlisi bunu da ağır kg ile az tekrar hızlı çekiş ile yapabilirsiniz ama çok iyi ısının sakatlanmayın bir yarış düşünün 100 mt yol aynı güce sahipler ama biri gaza az basar hızlı basan kazandı bilek güreşi de böyle düşünebiliriz.

Back
Yukarı