Bilek Güreşi Hakkında

Merhaba Arkadaslar

Birçok kisinin bilek güresi hakkında sıkıntıları var benımde var forumu dolastım fakat sıkıntıma çare bulamadım . Benım soyle bı sorunum var bilek güresi yaparken ortadan sonra gidemiyorum bir türlü butun gucumu basıyorum fakat baslangıc pozısyonundan ılerı gıdemıyorum . Youtube dan teknıklere baktım acaba yanlısmı yapıyorum diye bir sıkıntı goremedım . Gücümmü yok desem yıkılmıyorumda daha bilegimi büken cıkmadı arkadaslar arasında ama bende yıkamayınca canım sıkılıyor . Ölcülerimide yazıyım bana bir care bulun tesekkurler simdiden ...

Biceps 39 cm
Ön kol 30 cm
Bilek 18,5 cm

Bilek güreşi merakımı bir yıl önce yarışmalarda arkadaşımın kolu gözümün önünde kırılınca noktaladım. Çocuktan çok benim psikolojim bozuldu..

Bilek güreşi kol kasının büyüklüğüyle becerilecek bir iş degildir. Bilek bölgesinin gerçek manada kuvvetli olması gerekir. Ve asıl calisan kas , omuzdaki rotator kas grubudur. Zaten kolunuzu bilek güreşi şeklinde aşağı yukarı oynatın bahsettiğim kasi anlayacksiniz. Bu kısmı da yine özel çalışma stilleri ile calisabilirsiniz. Kablo istasyonu ile bilek güreşi pozisyonunda idmanlar yapıp kiloları belli periyotlarla yukselttiginizde gücünüz de kabiliyetiniz de artacaktır diye düşünüyorum. Bir diğer tavsiyem bilek kısmını (dirsekten ele kadar olan kısım ) her yönden calistirmaniz. Bu çalışmada wrist curlun turevlerini ve el makası gibi aletleri , wrist roller gibi baya can yakıcı yöntemleri kullanabilirsiniz. Kolay gelsin...

HTC One cihazımdan gönderildi

Bilek güreşi kol kasının büyüklüğüyle becerilecek bir iş degildir. Bilek bölgesinin gerçek manada kuvvetli olması gerekir. Ve asıl calisan kas , omuzdaki rotator kas grubudur. Zaten kolunuzu bilek güreşi şeklinde aşağı yukarı oynatın bahsettiğim kasi anlayacksiniz. Bu kısmı da yine özel çalışma stilleri ile calisabilirsiniz. Kablo istasyonu ile bilek güreşi pozisyonunda idmanlar yapıp kiloları belli periyotlarla yukselttiginizde gücünüz de kabiliyetiniz de artacaktır diye düşünüyorum. Bir diğer tavsiyem bilek kısmını (dirsekten ele kadar olan kısım ) her yönden calistirmaniz. Bu çalışmada wrist curlun turevlerini ve el makası gibi aletleri , wrist roller gibi baya can yakıcı yöntemleri kullanabilirsiniz. Kolay gelsin...

HTC One cihazımdan gönderildi
Bileklerim çok ince (13cm). Çalışarak daha kalın bilek ölçüsünde olanları yenebilirmiyim.

İşin o kısmı biraz zor . Çünkü 13 cm bilek demek çok çok ince bir bilek yapısı . Yaşınız kaç. Eğer kemik gelisiminiz tamamlanmadiysa o kemikleri kalinlastirma yoluna gitmelisiniz . Yoksa istediğiniz kadar ön kol kasi yapın o bilek eklem yerinden daha kalın bileklilerle güreş yaptığınızda incinecektir hatta Allah korusun geçici veya kalıcı sakatlıklar meydana gelebilir.

Back
Yukarı