Mikro işlemciler transistörler ile çalışır, mikro işlemcilerin hızını pi sayısını sabit bir süre içerisinde hesaplatıp çıkan sonucuna bakarak öğrenebiliriz. İşlemcilerde transistör sayısı kadar işlem mimari ve tasarruf da önem taşır.
Mesela pi sayısını 40 milyon transistörlü intel işlemcimiz 16 buldu diyelim, aynı sonuca 32 milyon transistörlü amd işlemcimizde ulaştı diyelim. Bu durumda iki işlemcinin hızı aynıdır.
Intel daima frekansa yüklenir, fazla ısınmaz istikrarlı ve güvenli çalışır fakat amd ile karşılaştırınca biraz pahalıdır.
Amd ise düşük transistör sayısıyla İntelin hızına çıkabilmek için işin matematik yönüyle oynar (tasarruf diyelim), işlemci intel işlemcilere göre daha fazla ısınır, bilgisayar kilitlenmelerinin en fazla olduğu işlemci amd dir ancak aynı performansı daha ucuza sağladığı için tercih edilir.
Paran varsa İntelin çift çekirdekli işlemcilerini kullanan bir bilgisayar almalısın.
Pro 2000 ler performas odaklı toplanan bilgisayarlardır. Biz pro 2000 satmıyoruz ama bayilerimiz satıyor. Pro 2000 lerin modelleri yükseldikçe fiyatları düşer çünkü yüksek modelli bilgisayar satmak prestijdir ve yüksek modelli bilgisayarların üzerindeki kar oranı düşüktür.
900 usd ye satılan bir pc ye 50 usd kar konuluyorsa, 1200 usd ye satılan bir bilgisayara da 50 usd kar konuluyorsa, basit bir oranlama yaparsan pahalıya aldığın sistemin fiyat performans bakımından daha avantajlı olduğunu görürsün.
Pro 2000 ler işletim sistemsiz satılmaz. Pro 2000 lerin en iyi kısmı çok fazla servis noktasının olması! arena bayilerinin tamamı pro 2000 servisi verir ve arena şu anda türkiyenin en büyük elektronik ithalatçısı.
Pro 2000 lerin klavye ve mouse u iyi değil (yani microsoftun yanına uğramaz), monitörü mükemmel.
Benim param olsa Pro 2000 almam

sebebini bilmiyorum ama Pro 2000 almam.