Cevaplar için teşekkürler.
cem22 ben hergün tek bölge çalışıyorum. 4 haraket belirledim bölgeler için. Güzelce hafif ağırlıklarla ısındıktan sonra yüksek ağırlık uyguluyorum tek setten. Örneğin pazu çalışıyorum 3 gün ağrıyor 2 gün sızlıyor 1 gün rahat bi dahaki antremanda o bölge için tam hazır oluyorum. Bu sporda yeni olmama rağmen bu sistemi vucudum kabul etti diye düşünüyorum ( yüksek ağırlık) Tüm bölgeleri p.tesi çalıştırıp birdahaki p.tesiye kadar dinlendirsem mi diye düşündüm.
Umut35'in dediği gibi biraz daha araştırayım. Arama motorunu kullandım fakat doğru kelimeleri denk getiremedim sanırım. Teşekkürler
Her gün tek kas grubu girince o bölgeyi çok daha iyi çalıştırabilirsin. Mesela büyük kaslara 12 küçüklere 8 set yaptığını varsayalım bu durumda bir günde her bölgeyi çalıştırsan totalde yaklaşık 80 set yapmak durumunda kalırsın ki bu idmanı en profesyonelletin dahi çıkarabileceğini zannetmiyorum. Fakat her kas grubunu günlere bölersen gayet rahat çalışılır. Ayrıca 1 saatten uzun idmanların da kortisol seviyesini arttırdığıda blinen bir durum. Bu da yıkım demek.Zamanla ilgili bir problemim yok. Sadece sormak istediğim ; Hergün tek bölge çalışmış olunca işe yarıyor her bölge 1 hafta dinleniyor. Bütün bölgeleri aynı anda çalıştırıncada 1 hafta dinlenicek fakat işe yaramaz diyorsunuz. Benim bilgim yok sadece bunun nedenini merak ediyorum![]()