Bir günde bütün bölgeleri calismak

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan YipMan
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

YipMan

Yeni Üye
Selamün aleyküm. Arkadaslar daha önce böyle bir soru sormustum ama ne yazikki net bir cevap alamadim. vücuz gelistirmede yeniyim lütfen yardimci olun. Sizce ben bir günde bütün kaslarimi calissam bir zarari olurmu? yani haftada 3 kez 1 saat boyunca vücudumun her tarafini calissam? benim bir arkadas bir günde sadece 2 bölge calisilmali yoksa bir faydasi olmaz gibi birsey söylemisti ama kendisi pek kasli olmadigi icin sözüne pek inanmadim.

evet günde 2 bölge çalış hepsini 3 er kere çalışırsan olmaz

1. gün
göğüs arka kol

2. gün
sırt kanat ön kol

3. gün
omuz bacak

sizin bahsettiğiniz olay full-body training aslında yapılır..ama bana kalırsa ileri seviyeler için..her bölge için temel 2 hareket press'ler dahil olmak üzere girilebilir.. :)

Sayın 14oguz14 ;

Nasıl yani hepsini 3er kez çalışırsan olmaz? Uzmanlar yeni başlayanlarda kasların ayda en az 12kez çalıştırılması gerektiğini söylüyor.Daha sonra bu sayılar 8e 6ya düşürülmesinin gerektiğini söylüyorlar.

Kişiye göre değişir bu, istersen gunde 1 bölge , istersen günde tüm bölgelerin, istersen günde 2 bölge çalışabilirsin.

Enerjine dayanıklılığına göre bunu sen ayarlayabilirsin.Herkesin vücudu farklı olduğu için biyolojileride farklıdır.

Ben sana yeni başladığın için ilk 2ay 1günde tüm vücudunu çalıştırmanı öneririm hem kaslarının birbiri ile uyumunu hemde birbirleri ile dengeyi tam kurmaları ve daha güçlü bir vücut elde etmen için.

Tabi daha sonra programını istediğin gibi bölebilirsin.Jacoburak ın dediği gibi 2den fazla harekete girmemek kaidesi ile.

yeni başlayanlar genelde bu programı kullanır ama bence off sezon için iyi bir kütle programıda olabilir ben ara ara kullnıp verim alıyrm hatta haftada iki yapıyrm 7-8 setten her bölge için 2 hareket seçip sert giriyrm ve bölgeler arası geçişlerde min 5 dk dinlnıyrm.. ama bu programı genelde spora vaktim az olduğunda kullnıyrm.. haftada 3 kere full body girecksen 2 hareket seç ve her idmanda bu iki hareketi değiştir derim hele başlngıç aşamasındaysan zaten verim alırsın..

Sayın 14oguz14 ;

Nasıl yani hepsini 3er kez çalışırsan olmaz? Uzmanlar yeni başlayanlarda kasların ayda en az 12kez çalıştırılması gerektiğini söylüyor.Daha sonra bu sayılar 8e 6ya düşürülmesinin gerektiğini söylüyorlar.

Kişiye göre değişir bu, istersen gunde 1 bölge , istersen günde tüm bölgelerin, istersen günde 2 bölge çalışabilirsin.

Enerjine dayanıklılığına göre bunu sen ayarlayabilirsin.Herkesin vücudu farklı olduğu için biyolojileride farklıdır.

Ben sana yeni başladığın için ilk 2ay 1günde tüm vücudunu çalıştırmanı öneririm hem kaslarının birbiri ile uyumunu hemde birbirleri ile dengeyi tam kurmaları ve daha güçlü bir vücut elde etmen için.

Tabi daha sonra programını istediğin gibi bölebilirsin.Jacoburak ın dediği gibi 2den fazla harekete girmemek kaidesi ile.

sizin dediğinizde doğru ama haftada 3 gün göğüs çalışmak mantıklı geliyormu size..? bana mantıklı gelmiyor malesef..

Pazartesi
Superset:

• [*]Burpee Pushups: 1 set of 10 reps
    [*]Pullups: 1 set of 10 reps
Alternating Lunge: 1 set of 50 reps, 25 each leg
Vertical Jumps: 1 set of 10 reps
Bench Dips: 1 set of 10 reps
Side by Side Jump Over A Bench: 1 set of 10 reps
Triangle Pushups: 1 set of 10 reps
Hanging Leg Raises: 1 set of 10 reps
Alternating Knee Ups: 20 reps, 10 each leg
Crossover Running Plank: 1 set of 20 reps, 10 each leg
Hanging Side Leg Raise: 1 set of 10 reps

Salı
Smith Machine Bench Press: 1 set of 10 reps
Smith Machine Squats: 1 set of 10 reps
Smith Machine Deadlift: 1 set of 10 reps
Çarşamba-perşembe off ( perşembe mide antrenmanı yapılabılır)

Cuma (upper body)
Cable Crossover: 1 set of 10 reps
Cable Row: 1 set of 10 reps
Cable Machine Alternating Biceps Curl : 1 set of 10 reps
Cable Pushdown: 1 set of 10 reps
Reverse Cable Flyes: 1 set of 10 reps
One Arm Kettlebell Swing: 1 set of 10 reps, each arm

program BSN'in sporcularından Julien Greaux'a aittir

Back
Yukarı