birazda kitap tavsiye edelim birbirimize

Nasıl unuturum, gözlerim dolmuştu bu kitabı okuduğumda. Filmini çok uzun yıllar sonra izledim. Keşke kitabı okumakla kalsaydım, güzeldi fakat kitaptan aldığım tadı veremedi (:

Gözlerin dolmasını bırak ben bildiğin ağlamıştım. Bu kadar ince olup da beni bu kadar derinden vuran başka bir eser olmadı şu ana kadar.

Okumadığım dünye klasiği yok ancak 2 kitap var hayranlık uyandıran bende

Tek Geçerim

1-Suç ve Ceza / Dostoyevski
2-Sefiller / Victor Hugo
Oblomov'u da okumalısın. O da bir klasiktir.

Turgenyev- Babalar ve Oğullar
Gogol- Palto
Lermontov- Zamanımızın Bir Kahramanı
Dostoyevski- İnsancıklar, Öteki Ben, Ölüler Evinden Anılar
Harry Potter serisi:D

gelibolu:uzun beyaz bulut

buket uzuner- Gelibolu:Uzun Beyaz Bulut***
gerçekten okunası bir kitap,belki sonunu beğenmeyebilirsiniz:)

bir de okunmaması gereken kitap ismi söyleyeyim

Gogol-Ölü Canlar (ismindeki ilizyona kapılmayın) heyecanlı bir kitap bekliyordum ama umduğumu bulamadım ne yazık ki.

buket uzuner- Gelibolu:Uzun Beyaz Bulut***
gerçekten okunası bir kitap,belki sonunu beğenmeyebilirsiniz:)

bir de okunmaması gereken kitap ismi söyleyeyim

Gogol-Ölü Canlar (ismindeki ilizyona kapılmayın) heyecanlı bir kitap bekliyordum ama umduğumu bulamadım ne yazık ki.

Ölü Canlar aslında bir klasiktir fakat ben de beğenmedim. Gogol'un yaptığı inanılmaz tasvirler kitabın okunmasını çok zor hale getiriyor. Üstüne bir de Gogol'ün delirip eserin son sayfalarını yırtımış olmasından dolayı sonunda büyük bir kopukluk var.

Ama yine de okunması gerekli çünkü dönemin Rusyasının toprak köleliği sistemini anlamak için birebir bir eser.

ben de belli başlı klasikleri bitirmeden güncel kitapları okumak istemiyrum ki bu lys için de gerekli o yüzden 100 temel eserin içinde olunca onu da okumak zorunda kaldım.

ama dediğiniz gibi o dönemin rusyasını öğrenmek için uygun kitaplardan birisi .

bir de ben kitabın kahramanını(adı aklıma gelmedi) ülkemizdeki annesi,babası öldükten sonra onların aylıklarını almaya çalışan yakınlarına benzetiyorum:)

- niyazi zorlu ''hergele aşıklar
- cem mumcu ''sihici aşklar külliyatı''
- Travenian ın bütün kitapları
- henri carrierre ''banko''
- ahmet ümit ''bab-ı esrar''
- turgut uyar şiirleri
- ahmett telli ''çocuksun sen''
- vedat türkali ''güven''
- oya baydar ''erguvan ağacı''
- oktay akbal ''düş ekmeği''
- hakan günday ''***'',''kinyas ve kayra''

Jean Christoh Grange - Ölü Ruhlar Ormanı
Jean Christoh Grange - Koloni
Jean Christoh Grange - Leyleklerin Uçuşu
Jean Christoh Grange - Siyah kan
Jean Christoh Grange - Kurtlar İmparatorluğu
Jean Christoh Grange - Taş meclisi
Jean Christoh Grange - Kızıl Nehirler

Hepsini Okudum . Polisiye Sevenler Kaçırmasın derim (:

Arkadaşlar Arnoldun "Arnold Bir Vücutçunun Eğitimi "adlı kitabını bulabilirmiyim sıfırı satılıyor mu hala?

En son okuduğum kitap Adam fawer'ın olasılıksız kitabıydı. Bir insanın miğdesinin bulanması ve bayılmaya ramak kalan hali ancak bu kadar güzel anlatılabilirdi. Ben de yazarla beraber sara nöbetlerine giriyordum. Şiddetle tavsiye ederim. 2 günde su gibi okunabilen bir kitap...
Aynı yazarın Zar Adam kitabı için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim. Elbet aynı üslup, aynı betimleme gücü; ama kurgu Olasılıksız kadar güçlü değil...

Amin Malouf'un Semerkant, tanios Kayası, 100. Ad kitaplarını da tavsiye ederim. Amin Malouf'un kötü kitabına denk gelemedim ben.

Polisiye, bilim kurgu sevenlere ilk olarak Dan Brown'un kitaplarını tavsiye ederim. Hepsi de kolay okunan kitaplar. Ve okuduktan sonra ısrarla polisiye/gerilim kitapları okumak isteyeceksiniz...

Jean Christophe Grange'in Leyleklerin Uçuşu adlı kitabını okumuştum. Şimdi Kızıl Nehirleri okuyorum. Yazar romanın zemini oluştururken okuyucu boğuyor biraz. Ama sabredersen ileri doğru taşlar yerine oturuyor. Daha bitiremedim; ama iyi gidiyor şimdilik...

Yakın Tarih sevenlere, Erol Manisalı'nın Bekleme Odasında İgfal, Ömer Lütfi Mete'nin Derin devlet kitaplarını tavsiye ederim.
Liste böyle uzar gider. En son aklımda kalanları yazmaya çalıştım.
Son olarak İrwin D. Yalom'un terapi kitapları var. En son grup terapisi okudum. Psikolojiye ilginiz varsa İrwin D. Yalom okumanızı tavsiye ederim...
Elif Şafak'ın da özellikle Baba ve ***, Siyah Süt, mahrem kitaplarını tavsiye ederim. Baba ve ***'de ermeni soykırımına dair asılsız iddialar var. Bunu bilerek de okumanızda yarar var...

Zar Adam, Yazar Luke Rhinehart

diye biliyorum.
Olasılıksız ile aynı olmaması lazım. Kapakları çok benziyor diye çoğu zaman aynı sanıldığı olmuştur.

Cengiz Atmatov - Deniz kıyısında koşan ala köpek
Adam Fawer - Olasılıksız
Orhan Kemal - Eskici ve oğulları

Zar adam ve Olasılıksız aynı yayın evinin çıkardığı farklı kitaplardır.İkiside güzel kitap ama olasılıksız daha güzel.

Metin UCA- Her Tuzluğum var diyene hıyarla yetişemedim ( Şidetle tavsiye ederim )
Hakan KAĞAN - YENİÇERİ ( Büyüleyici bir anlatım )
Hüseyin Nihal ATSIZ - Türk Ülküsü ( Türklüğün gerçekleri neden Türklük ve gerçek düşmanlarımız hakkında en temel bilgiler )
Mustafa ARMAĞAN - ABDÜLHAMİD in Kurtlarla Dansı ( 34 yaşındaki bir sultanın Osmanlının paylaşımını nasıl pahalıya getirdiği anlatılıyor )

Tess Gritsenın serilerini tavsiye ederim;
1-Cerrah
2-Çırak (cerrah ın devamı)
3-Kan Gölü
4-Ruh Koleksiyoncusu
5-Kemik Bahçesi

Bu yazarın hangi kitabını alsam, o dönem uyku problemi yaşıyorum biliyorum zararlı fakat sabahladığım çok oluyor.... :) Mükemmel derecede sürükleyici.....

Valla en son 1. sınıfta okudum kitap oda 3 domuz vardı bide tilki mi kurt mu çakal mı ne öyle bişeyler vardı onu oku ilk ve son okuduğum kitap güzeldi ama :D

selam arkadaşlar ben de size şu iki kitabı tavsiye ediyorum.prof.dr. ahmet aydın'ın "taş devri diyeti" ve prof.dr. canan efendigil karatay'ın "karatay diyeti"kitabı şimdi çoğunuzun içinden "bunlar diyet kitabıdır" dediğinizi duyar gibiyim ama hiç alakası yok arkadaşlar herkesin alıp okuması gereken,insan hayatından nasıl rant sağlandığını şimdiye kadar bizlerin sağlığıyla oynayıp bizim üzerimizden zengin olan sirketler ve arkalarındaki emperyalist zihniyet ... mutlaka okuyun arkadaşlar şiddetle tavsiye ederim..mesela bu kitapta zamanında osmanlı padişahınında doktoru olan dr.izak karasu (ısaac caraso)1.dünya savaşıyla birlikte ozamanlar osmanlı toprağı olan selanikten ,barselonaya göç eder.o sıralar ispanya yoksulluktan ve hastalıklardan kırılıyordu.o sıralardada çocukların hepsinde bağırsak hastalıkları patlak verir çoğu çocuk hayatını kaybeder daha sonraları dr izak osmanlılarda kadınların çocuklarına yoğurt yedirdiği aklına gelir çevre çiftliklerden bulduğu sütlerle merdiven altında yoğurt yapmaya başlar hasta çocuklara günde 2-3 kap yoğurt yediren dr izak 2 günde çoğu hastalıklı çocukları iyi eder .işte o doktor günümüzde danone yoğurtlarının kurucusu olarak karşımıza çıkar.bu paragrafı kısaca yazdım kitapta okadar çok bilgi varki okudukça ağzınızın açık kalacağına eminim arkadaşlar ..

Back
Yukarı