birazda kitap tavsiye edelim birbirimize

selman kayabaşının muhafızını okuyorum ve muhteşem bi kitap kesinlikle tavsiyemdir kitabı ne elimden düşürebildim ne de beynimden çıkarabildim.
yazarın diğer kitapları:teşkilat-türkiyein gözyaşları-kafkas ruleti hepsi birbirinden güzel kitaplar.

ben adolf hitlerin -kavgam- kitabını arıyorum ama piyasadan kaldırılmış diye duydum istanbulda bir yerde bulunurmu acaba bilen varmı

Ozer Baysaling - Aletsiz Vucut Gelistirme adlı kıtabını onerırım. ilk okudugum vg kitabıdır ve tadına doyum olmuyor =) akıcı

Ayrıca bır gun salona gıdıcek maddiyata yada zamana sahıb olmazsak evde vg yapabılcek kadar bılgıyı verıyor kıtap ayrıca formunu koruma konusunda ve basit dietler hakkındada genıs bılgıye yer vermıs yazar.

Hep vücut geliştirmek sanırım baymıştır bi süre sonra (: Birazda beyine yüklenelim hazır o kadar protein alıyoken!

Ahmet Şerif İzgören - Avcumuzdaki Kelebek

Hiç kitap okumayı sevmeyen biri olarak 1 saatte soluksuz okudum. Masterpiece kesinlikle

Turgut Özakman; Cumhuriyet.
Kitap Şu çılgın Türkler ve Diriliş'ten sonra serinin 3. kitabı. 2ciltten oluşacak 1. cildi şu an piyasada.
ilk cilt 1922deki başkomutanlık meydan savaşıyla birlikte Yunanlıların malubiyetinin sonrasındaki gelişmelerle başlıyor ve Cumhuriyetin ilanıyla sona eriyor.
İkinci cildi ise Cumhuriyetin ilanından Atatürk'ün ölümüne kadar olan dönemi kapsayacak.
Tek solukta okunacak akıcılıkta yazılmış bir kitap, aynı önceki iki eser gibi belgesel roman şeklinde yazılmış.
Yakın tarihimizi öğrenip Türklüğümüzden daha bir gurur duymamızı sağlayacak 3 eser.
Her Türk vatandaşı tarafından Sırasıyla okunması "ŞART".
Tavsiye değil "önemle rica ediyorum" muhakkak okuyun, okutun.

ok

ben adolf hitlerin -kavgam- kitabını arıyorum ama piyasadan kaldırılmış diye duydum istanbulda bir yerde bulunurmu acaba bilen varmı

O kitabı ben okuyamadım şahsen aşırı derecede karışık bir kitap..

O kitabı ben okuyamadım şahsen aşırı derecede karışık bir kitap..

5-6 sene önce okumuştum sanırım kitaplığımda da var.öle çok edebi değeri olan bir kitap değil zaten.o dönemki almanyanın ekonomik ve siyasi yapısını anlatıyo.birde yahudileri anlatan bölümü var orası harfiyen kalmış aklımda.hatta çok ilginç; hz. isanın yahudilere gönderilen bir peygamber olduğunu bu yüzden kendileri için bir yol gösterici bir rehber bir peygamber olamıacagını dahi sölüyodu.bu denli ırkcı bir adam .aklımda kalan carpıcı cümlelerinden biriydi

okuyamasanız bile bi eksiklik değil bence.

Eğer Anadolu yakasındaysan. Şaşkın bakkal nezih de Kavgam 2 var. Kadıköy sahilde alkımdı galiba kitap evi çok geniş. Adolf Hitler hakkında bir sürü kitap bulabilirsin. Onun dışında şuan Adolft hitleri anlatan çoğu kitapda Kavgam dan bölümler bulabilirsiniz.

Gonçarov'un Oblomov adlı kitabını okuyun, okutturun.

Elif Şafak - AŞK
Elif Şafak - Baba ve ***
Elif Şafak - Mahrem
Elif Şafak - Siyah Süt
Elif Şafak- Araf
Elif Şafak - Bit Palas
Ece Temelkuran - Muz Sesleri
Orhan Pamuk - Cevdet Bey ve oğulları
Orhan Pamuk - Yeni Hayat
Orhan Pamuk - Kar
Hulki Cevizoğlu / Tüm Kitapları
Irvin Yalom / Tüm Kitapları
Maurenn Murdock - Kahraman Babasının Kızı
Richard Bach - Martı
Richard Bach - Hipnozcu
Paulo Coelho - Kazanan Yalnızdır
Umberto Eco - Gülün Adı
Oğuz Atay - Tutunamayanlar
Murathan Mungan - Tüm Kitapları
Mehmet Rauf - Eylül
D&H Lawrence - Sons & Lovers
D&H Lawrence - Lady Chatterley in Aşığı
Virginia Woolf - Mrs. Dalloway
Charles Dickens - Bir Noel Şarkısı
O.Henry - The gift of the Magi ( kısa öykü )
Ernest Hemingway - old man & the sea
Ernest Hemingway - Silahlara Veda
Em Forster - Meleklerin Uğramadığı Yer
Em Forster - A passage to India
Dostoyevski - Suç ve Ceza
Ahmet Şerif İzgören / Tüm Kitapları
Nil Gün / Tüm Kitapları

Khaled HOSSEINI - Uçurtma Avcısı
Jack LONDON - Tanrılar ve Köpekler
Orhan KEMAL - Arkadaş Islıkları
Gorki - Ekmeğimi Kazanırken
Paulo COELHO - Simyacı
Fyodor DOSTOYEVSKI - Amacamın Düşleri
Fyodor DOSTOYEVSKI - Budala

klasikler

çok fazla klasik okuyan yok gördüğüm kadarıyla:)normal çünkü sıkıcı oluyor özellikle ilk 100 sayfa ama ilk 100ü geçtikten sonra gerçekten güzel olanlar var.bugüne kadar okuduğum en güzel kitap:
Steinbeck-FARELER VE İNSANLAR,filmi de çekildi,ilk kitabını okuyup öyle izlediğim halde film etkileyiciydi,John Malkovich'in performansı oldukça iyiydi.
Tarık Buğra- GENÇLİĞİM EYVAH yakın tarihimizde sağ-sol çatışmasının kaynağını anlatıyor,ne sağcı ne de solcu bir tavrı var kitapta.
Tarık Buğra-SİYAH KEHRİBAR bir türk gözüyle italyada faşizm yıllarını anlatıyor,aşkla çok iyi işlenmiş bir kitap bence.
şu anda Sunay Akın'nın AY HIRSIZI'nı okuyorum,iyi bir genel kültür kaynağı,hiç beklemediğiniz yerlerden konuları birbirine bağlıyor:),eğlenceli bir kitap.

çok fazla klasik okuyan yok gördüğüm kadarıyla:)normal çünkü sıkıcı oluyor özellikle ilk 100 sayfa ama ilk 100ü geçtikten sonra gerçekten güzel olanlar var.bugüne kadar okuduğum en güzel kitap:
Steinbeck-FARELER VE İNSANLAR,filmi de çekildi,ilk kitabını okuyup öyle izlediğim halde film etkileyiciydi,John Malkovich'in performansı oldukça iyiydi.

Nasıl unuturum, gözlerim dolmuştu bu kitabı okuduğumda. Filmini çok uzun yıllar sonra izledim. Keşke kitabı okumakla kalsaydım, güzeldi fakat kitaptan aldığım tadı veremedi (:

Aksine ben filmini de çok sevmiştim. Hatta edebiyattan sinemaya en iyi uyarlanan eser olarak da bilinir. Gün ağırınca bugün kendimi verip tekrar izleyesim dahi geldi. "Of Mice And Men" adamı ağlatır.

Güzel kitaptır, ortaokul yıllarım geldi aklıma :)

Tarık Buğra- GENÇLİĞİM EYVAH yakın tarihimizde sağ-sol çatışmasının kaynağını anlatıyor,ne sağcı ne de solcu bir tavrı var kitapta.
Tarık Buğra-SİYAH KEHRİBAR bir türk gözüyle italyada faşizm yıllarını anlatıyor,aşkla çok iyi işlenmiş bir kitap bence.
şu anda Sunay Akın'nın AY HIRSIZI'nı okuyorum,iyi bir genel kültür kaynağı,hiç beklemediğiniz yerlerden konuları birbirine bağlıyor:),eğlenceli bir kitap.

Okumadığım dünye klasiği yok ancak 2 kitap var hayranlık uyandıran bende

Tek Geçerim

1-Suç ve Ceza / Dostoyevski
2-Sefiller / Victor Hugo

Back
Yukarı