Yol bisikleti ve 6 km lik bi yarışsa zamana karşıdır yani saniylerin değil milisaniylerin önemi vardır,kask,tayt,forma,eldiven olmazsa olmazlardır bunları temin et ve kesinlikle body salonundan çık cigerlerin yanana kadar antrenman yap yarışın bi similasyonu olsun, body deki gibi bi kas grubunu haftada 1-2 kere çalıştırmak bisiklet sporunda yemez 1 gün yapmazsan 2 gün geri gidersin haftada 2 günden fazla dinlenmende sıkıntılı olur beslenmene body dekinden çok daha fazla dikkat etmen lazım yağ alımını fazla yapma ama body deki gibide ya bugün 2 gr yağ yedim diyede kendini üzme, 18 bin kalori harcadığım zamanlar olurdu 1 antrenmanda yani bi bisikletçi için kilo problemi diye bişey yoktur.
6 km lik similasyon antrenmanları yap ortalama hızını ölç ve günden güne gelişme gösteriyorsan çıkıştan itibaren bas basabildiğin kadar,bu konuda sen kendi vücudunu dinlersen daha iyi bi sonuç alırsın ben sana ne dersem diyim spor geçmişini kondisyonunu bilmediğim için yalan olur,body den gelme bi sporcuysan ve yarışacağın kimseler en az 5 aydır sağlam 50 km lik standart antrenmanlar yapıyosada onları geçmen imkansız olacaktır o nedenle arkalarında rüzgar boşluğunda onlarla aynı tempoyu yakala ve bitişe yaklaşınca ölümüne pedal çevir,bu dediğimi yapabilirsen en azından sonuncu olmazsın.çünki bisiklet bi takım sporudur ama sende bi takım yok en büyük eksilerden biride burda başlıyo.
Kesinlikle çok doğru söylemişsiniz. Bende bisiklet ile uzun bir zaman uğraştım ve bisiklet uzerinde istanbul-edirne arası ve birde istanbul-iğne ada arası bir ultramaraton turu gerçekleştirdim.
İkinci parkurum oldukça zordu ve yaklaşık 100 km yide laktik asit faktörüne karşı pedal çevirerek aldım.
Burada gözden kaçan en büyük sorun, Yüksek kadanslı pedal çevirme tekniğinin uygulanmasıdır. Bir dakikada çevrilmesi gereken pedal miktarı ortalama 100-90 Rpm/dakika den aşağı düşmemelidir.
Bunun sebebi, vücudumuzda çok zor kasılan beyaz kas liflerinin çalışmasını sağlamaktır.
Bacak kaslarını aşırı zorlamadığından dolayı böylece yağın yakılması gerçekten yüksek kadans tekniği ile çok daha efektif ve başarılı oluyor.
Yağı çok iyi bir şekilde enerjiye çeviren bir vücut yapısı sayesinde, ortalama 15-20 saatlik sürüşler neticesinde çok aşırı derecede enerji yakılmaktadır.
Gelelim kısa parkurlara, Kesinlikle bisiklette yüksek şiddet antremanları ve kesinlikle yüksek kadanslı çevirme tekniği şart.
Ben 100 km lik bir antreman yapımına asla katılmıyorum. Zamanında yaptıgım antreman sistemim triathlon sisteminin aynısıydı ve böylece çok mükemmel bir form yakalamıştım.
Eğer kısa bir parkur gidilecekse orneğin 6 km. Antremanınız olağanca şiddetli ve 25-30 km yi asla geçmemelidir.
Triathlon tarzı bir antreman uygulanacaksa, kaldıki bu antreman sistemi kasları tersine çalıştırarak bir bisikletçinin sahip olabileceği en yüksek form değerine sahip olmasını sağlar.
Benim önerim, çok şiddetli 10 km lik bir bisiklet idmanıdan sonra 10 kmlik yüksek sprintlerle beraber orta şiddetli koşmaktır ve ayrıca guzel bir yüzme antremanıda ekleyebilirsiniz.
cünkü bisiklet demek sadece bacak demek değildir, bedeninizde olağanca gereksiz ağırlık azalmalıdır ve vücudun glikojen depolama yeteneği arttırılmalıdır.
Kısaca bisikletinize bir KADANS( Dakika pedal çevirme deviri) ölçen bir yol bilgisayarı yada bir km saati almanız şart.
Ayrıca bisiklet ile yokuş antremanları yapılmasıda gerekiyor.
Kesinkes, Kadans değerine mutlaka dikkat etmenizi öneririm.