Bizim için En faydalı kuruyemiş?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan RaJeV
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

RaJeV

Üye
Kuruyemişlerin hepsi faydalı ama bizim için sizce hangisinin daha çok tüketilmesi uygun?

Kabak çekirdeği ile yer fıstığı arasında kararsız kaldım?

tabi ki ceviz ...her ne kadar badem kadar yüksek protein ihtiva etmese de diğer bi çok yönden çok faydalı ,besleyici bir kuruyemiş...)

yerfısıtığı da fena değildir ,ama yine de ceviz...))

• Like
Reactions: Azi
tabi ki ceviz ...her ne kadar badem kadar yüksek protein ihtiva etmese de diğer bi çok yönden çok faydalı ,besleyici bir kuruyemiş...)

yerfısıtığı da fena değildir ,ama yine de ceviz...))

Cevizi pek tüketemiyorum bana çok ağır geliyor. Peki kabak çekirdeği protein ve karbo bakımından en uygunu değil mi?

fistik yememelisin

Fistik omega 6 dan zengin bu yuzden omega 3 den yana olmasi gereken dengeyi omega 6 dan yana cekiyor iyi degil

Kabak cekirdegi iyi ceviz badem findik bunlarda iyi kuruyemisler karisik halde diledigince yenilebilir

değil ...kabak çekirdeği "yağ ve özellikle prostat sağlığı "için iyidir...))

yer fıstığını deneyiver...)) özellikle kan grubun "ab "ise iyi gelir...)

Fıstığıda pek severim şimdi bu kan grup tablosuna baktım b grubu için zararlı diyor :)
fistik yememelisin

Fistik omega 6 dan zengin bu yuzden omega 3 den yana olmasi gereken dengeyi omega 6 dan yana cekiyor iyi degil

Kabak cekirdegi iyi ceviz badem findik bunlarda iyi kuruyemisler karisik halde diledigince yenilebilir

Omega 3 bakımından en zengin hangisi ki?
Ayrıca kuruyemişlerdeki proteini protein hesabına katabilir miyiz?
Kabak çekirdeğinde 33g protein var diyor doğru mudur?

Kaju , Badem yiyebilirsin. Fındıgı sevmıyorsun sevsen oda güzel bir kuruyemıs. Aynı zamanda kuru üzüm.

kaju da yenmemeli oda omega 6 dan zengin

Ceviz findik omega 3 icin yenebilirr

Kabak cekirdegi de cok faydali

bnm severek yedıgım fındık ve sıyah uzum( kan yapıcı derler ) cevız ve fıstık arada sırada ama be ngenel olarak bu antepfıstıgını yaş olarak bulundugum ılde sokakta satıylar ck guzel gıdıyo valla :D

uzum neden kan yapici acaba bence hurafe gibi

Ben cerezlerdeki yag asitlerini incelemistim

Kaju zaten hint fistigi diye geciyor fistik grubundaki yaglar iyi degil omega 6 dan zengin

birde cerezlerdekki yaglar kavrulunca trans yaga donusuyor cig yemek en iyisi

Benim fikrim, ceviz>fındık>badem>kaju>fıstık

Cevizle hiç biri mukayese edilemez diye düşünüyorum ayrıca, etlerin içinde kırmızı et neyse, kuruyemişlerin içinde de ceviz odur.

Antep fıstığı ve kayısı protein deposudur bu ikisinden şaşma biraz pahalı ama :D Ayrıca demir adam olmak istiyorsan :) bunları yemeni tavsiye ederim kırmızı et,kuru erik,kuru üzüm,kuru erik,kuru kayısı,kuru incir,roka,maydonoz ve tüm yeşilliklerde :)

bence badem fındık ve cevizi cevizi bende pek sevemem ama bademe bayılırım özellikle cig olanlarını tercih et kavrulmus alma ben hep cig badem alıyorum nefis oluyor

üzüm, özellikle koyu renkli üzümler "içerdiği demir bileşkesi " ile ve ayrıca "likopen "ile oldukca faydalıdır ve kan üretiminde gerekli "demir -Fe " açığını bununla giderebilirsiniz...

ama, şeker hastası olmamanız kaydıyla...((

ayrıca, kan oluşumu için B-12 vit takviyesi de olursa sentez daha efektif gerçekleşir...

Back
Yukarı