Bjj mi Judo mu ?

Merhaba arkadaşlar. Bir konuda konusu olan arkadaşlar hakkında bilgi almak istiyorum. Çok uzun zamandır Kick boks yapıyourm. Defalarca eğe ve türkiyede derece yaptım. Artık sıkıldım açıkcası kick bokstan.
Judo veya Bjj öğrenmek istiyorum. Judonun atış teknikleri çok güzel, bjj de yerde çok güzel. Sizce hangisine başlamalyım.
Son olarak bjj'de sanırım judo daki atış teknikleri yok ?

Judo rakibin enerjisini kullanıp onu alt edebildiğin bir dövüş sanatıdır.Git bence.

Judo, BJJ den çıkmadır.
Ben BJJ derim çünkü dövüşçü birisine çok daha yatkındır.
Ben geçmiş açısından kick boks, karate ve judo ile ilgilendim. Karatede siyah kuşağı Amerikada öğrenci iken almıştım, Judoda Türkiyede aldım kemerleri. Kick Boksta ise kemer yoktu.En azından bizim salonlarda:)

Ama şimdi geçmişse dönsem, BJJ öğrenirdim Judo yerine. Judo çok güzel bir spor ama kick boks gibi geçmişi olanlara, daha agresif bir spor olan BJJ öneririm.
Hele bir de BJJ yi, crossfit ve çeşitli polymetrics egzersizlerle desteklerseniz tadından yenmez. Patlayıcı kuvvet için birebirdir.

Judo, BJJ den çıkmadır.
Ben BJJ derim çünkü dövüşçü birisine çok daha yatkındır.
Ben geçmiş açısından kick boks, karate ve judo ile ilgilendim. Karatede siyah kuşağı Amerikada öğrenci iken almıştım, Judoda Türkiyede aldım kemerleri. Kick Boksta ise kemer yoktu.En azından bizim salonlarda:)

Ama şimdi geçmişse dönsem, BJJ öğrenirdim Judo yerine. Judo çok güzel bir spor ama kick boks gibi geçmişi olanlara, daha agresif bir spor olan BJJ öneririm.
Hele bir de BJJ yi, crossfit ve çeşitli polymetrics egzersizlerle desteklerseniz tadından yenmez. Patlayıcı kuvvet için birebirdir.
judo bjj kadar önemlidir bjj ve judo ile arasında fark vardır.

Enerji menerji hikaye. BJJ başla kilitte usta olursun mma ve sokak açısından çok avantajlı olursun %60 ı yerde geçiyor türk kavgalarının. Zaten BJJ de de takedownlar var yani ayrıntılı olarak kilit öğrenmen daha çok işine yarar.

Back
Yukarı