rekliox
Üye
arkadaşlar bb e baslamadan önce (4 ay once) kan degerlerime baktırmıstım demirim 62 cıkmıstı , 1.5 ay önce tekrar baktırdım 43 e düstü, bir hafta önceki ölcümde ise 31 e (nerdeyse normal değerin minimumununda yarısı ) düştüğünü gördüm hergün 6-7 kaşık pekmez yiyorum haftada 1 ciger yedim kırmızı et ve beyaz eti devamlı yerim ama bu demirin düsüklüğünü bi türlü cözemedim bazı kaynaklarda spor yapanlarda anabolik olaylara baglı olarak demirin fazla kullanılacagını bu yuzden düsecegi yazıyor 1 haftadır multivitamin&mineral kullanıyorum 2 ay sonra tekrar ölçtüreceğim düzelme olursa bu konuya yazarım
demirin düşük olması gelişmemizi olumsuz yönde etkiler çünkü demir oksidasyon&redüksiyon olaylarında kullanılır yani vücudun enerji metabolizmasında cok onemlidir enerjimiz ne kadar fazla olursa antrenmanlardan elde edecegimiz verimde o kadar fazla olur...
demirin min değeri 59
yakın zamanda kan biyokimyasına baktıran yada demirini ölçtüren varsa buraya yazabilirmi ?
demirin düşük olması gelişmemizi olumsuz yönde etkiler çünkü demir oksidasyon&redüksiyon olaylarında kullanılır yani vücudun enerji metabolizmasında cok onemlidir enerjimiz ne kadar fazla olursa antrenmanlardan elde edecegimiz verimde o kadar fazla olur...
demirin min değeri 59
yakın zamanda kan biyokimyasına baktıran yada demirini ölçtüren varsa buraya yazabilirmi ?