Body building'e Yeni Başlayanlar İçin Program

lutfen forum kurallarini okuyun,ayrica forumda biraz sure gecirince herseyin aciklamasini bulacaksiniz.

Yardim

Merhaba Arkadaşlar Foruma Yeni üye Oldum Yardiminiza Ihtiyacim Var..
Ben Yaklaşik 1 Aydir Evde çalişiyorum Ama Sanirim Bi Yerde Yanliş Giden Birşeyler Varr..
Yaş 28
Boy 1.80
Kilo 79
Yağ 18.7-9
Kas 60.2
Kemik 3.3
Su 55.7
Göğüs 101
Omuz 119.5
Bel 93
Kol 32
Evde Uzun Bar-z.bar-2 Kisa Bar-4 Adet 5kg Ağirlik-4 Adet 2,5 Kg Ağirlik-4adet 1,5 Kg Ağirlik- 4 Adet 1 Kg Ağirlik Toplam 40 Kg Ağirliklarim Var... Biraz Göbeğim Var,ve Göğüste Biraz Yağlanma .. Ve özellikle Kolda Hacim Istiyorum.. Bu Ekipmanlara Göre Uzman Birisi Bana Evde çalişabiliceğim 4 Günlük Bir Program Yazabilirmi?

AYRICA GEÇMİŞ ZAMANDA KISA KISA DA OLSA 3/4 AYLIK SÜREÇLERLE SALONDA ÇALIŞMIŞLIĞIM VAR.. EN SON GEÇEN SENE BU AYLARDA SALONA GİDİYORDUMM YAZIN BIRAKTIMM. ŞİMDİ EVDE ÇALIŞMAK İSTİYORUMM..

sağol hocam ben çalışmalara yaklaşık bir yıl ara verdim iki aydır çalışıyorum bu proğramlarla devam edecem fakat benim alt gögüs tamamen laşkalaşmış durumda ne yapabilirim ayrıca kas hacmini artırmak için normal beslenme yeterli sizce yok sa takviye almak şartmı ne alabilirim teşekkür ederim şimdiden

flexor hocam 3. programınızda yer alan "CABLE CROSSOVER" hareketinin yerine başka ne uygulayabilirim? evde çalıştığım için bu hareketi yapamıyorum. teşekkürler!

flexor hocam 3. programınızda yer alan "CABLE CROSSOVER" hareketinin yerine başka ne uygulayabilirim? evde çalıştığım için bu hareketi yapamıyorum. teşekkürler!
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/g-g-s-sekillendirmesi-t1862p2.html?highlight=alt+g%F6%F0%FCs

Bu başlığı ve şu mesajımı incelemenizi öneririm:
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/showpost.php?p=165507&postcount=20

Evde decline press, dips veya pullover yapma imkanınız varsa alt göğüsü çalıştırabilirsiniz.

Evde decline press, dips veya pullover yapma imkanınız varsa alt göğüsü çalıştırabilirsiniz.[/quote]

pullover hareketi programımda zaten var "cable crossever" yerine sizin önerdiğiniz decline press hareketini koyacağım...

strenghth training anatomy kitapçığına bugün biraz göz gezdirdim, orada cable crossover hareketini daha çok göğsün iç kısmına yakın yani göğüs tahtası dediğimiz bölümüne doğru vurduğunu gördüm, ben de kendim alternatiff olarak close grip bench press hareketini koymayı düşünüyordum sanırım o da aynı noktaya vuruyor, ama galiba yanıldım, yardımınız iyi oldu... "decline bench press" uygulayacağım... teşekkürler!

Evde decline press, dips veya pullover yapma imkanınız varsa alt göğüsü çalıştırabilirsiniz.

pullover hareketi programımda zaten var "cable crossever" yerine sizin önerdiğiniz decline press hareketini koyacağım...

strenghth training anatomy kitapçığına bugün biraz göz gezdirdim, orada cable crossover hareketini daha çok göğsün iç kısmına yakın yani göğüs tahtası dediğimiz bölümüne doğru vurduğunu gördüm, ben de kendim alternatiff olarak close grip bench press hareketini koymayı düşünüyordum sanırım o da aynı noktaya vuruyor, ama galiba yanıldım, yardımınız iyi oldu... "decline bench press" uygulayacağım... teşekkürler![/quote]
Hedefiniz iç göğüse vurmaksa close grip de çok iyi bir alternatiftir doğru yapıldığında.
Ancak benim her zaman iç göğüs tercihim cable crossover ve pec dec olmuştur, daha nokta vuruşu hareketlerdir çünkü.

close grip de açıya bağlı olarak tricepsler de ciddi olarak çalışırlar.

Hedefiniz alt göğüsü kesmekse decline press, dips veya pullover son derece etkilidir.
Ben idman programlarının bazılarında decline pressten sonra crossover ile göğüs idmanını bitirirdim.
Son derece de verim alırdım.

strenghth training anatomy kitapçığına bugün biraz göz gezdirdim, orada cable crossover hareketini daha çok göğsün iç kısmına yakın yani göğüs tahtası dediğimiz bölümüne doğru vurduğunu gördüm, ben de kendim alternatiff olarak close grip bench press hareketini koymayı düşünüyordum sanırım o da aynı noktaya vuruyor, ama galiba yanıldım, yardımınız iyi oldu... "decline bench press" uygulayacağım... teşekkürler![/quote]

close-grip bench press tricepsi çalıştırmıyor muydu:D ama dirseklerini açık yaparsan hareketi göğüsün iç bölgesine de etki eder diye duymuştum ama emin değilim

ben teşekkür ediyorum yakında 1 aylık 3 proğram koyacağım bu proğramın amacı hoca vucuduna bakıcak ve sıkı proğram verecek vereceğim 1 aylık 3. proğram bu sıkı proğrama hazırlık proğramı olacak ve vucuda göre çıkarılan proğram daha profosyonelce yapılıp hareketlerin tekniği önceden kavranacak başka bir deyimle vucuda çıkarılacak proğramın vucuda vereceği ağrıları acza indirecek kilo arttırımını sağlayacak

hocam yaklasık 4 aydır bu programla calısıorum 5.ayım yeni bitti bodyde...1hafta 10 gündür programı 3e böldürdüm hocaya zorla ama hareket deiştirmio hoca 5aydır aynı hareketlerle calısıorum... nasıl bir yol izlemeleym hoca deiştirelim dediimde yok dio..4gün gidiorum...szce dorumudur ....
1. GÜN

GÖĞÜS

BENCH PRESS 8 6 4 4 2
İNCLİNE DUMBEL PRESS 8 8 6 6
DECLİNE DUMBELL PRESS 8 8 6 6
DUMBELL FLY 8 8 6 6

KOL

Z BAR 8 8 6 6
DÜZ BAR 8 8 8 8
CONCETRARİON CURL 8 8 8 8

2. GÜN

OMUZ

SHOULDER PRESS 8 6 4 4 2
DUMBELL OMUZ PRESS 8 8 6 6
YANA AÇIŞ (TEK KOL) 8 8 6 6
ÖNE AÇIŞ ( TEK KOL) 8 8 6 6

ARKA KOL

LYİNG TRİCEP EXTENSİON 4*8
TRİCEP KİCKBACK 4*8
TRICEPS BENCH DIPS
4*8

3.GÜN
KANAT

BARFİX DAR 3* MAX
PUL DOWN GENİŞ GÖĞSE ÇEKİŞ 8 8 6 6
PULLDOWN ENSEYE ÇEKİŞ 8 8 6 6

BACAK

LEG EXTENSİON 12 10 8 6
LEG CURL 12 10 8 6
LEG PRESS 12 10 8 6

onurz ben uzun zamandır flexor hocanın forumda yorum yaptığını görmedim, mesajlarını inceledim en son mesajları 2008 de yazmış sanırım 2009 da ya hiç foruma girmedi, ya da yorum yazmadı... keşke burada olsaydı, bilgilerini bizlerle paylaşsaydı. ancak merak etme burada sana ve bizlere yardımcı olacak daha çok kişi var, sabredersen problemin için sana yardımcı olacaklardır...
saygılar sunarım!

onurz ben uzun zamandır flexor hocanın forumda yorum yaptığını görmedim, mesajlarını inceledim en son mesajları 2008 de yazmış sanırım 2009 da ya hiç foruma girmedi, ya da yorum yazmadı... keşke burada olsaydı, bilgilerini bizlerle paylaşsaydı. ancak merak etme burada sana ve bizlere yardımcı olacak daha çok kişi var, sabredersen problemin için sana yardımcı olacaklardır...
saygılar sunarım!
Flexor hocamız işlerinin yoğunluğu ve zamanının şu aralar darlığı nedeniyle bir süreliğine aktif olarak tartışmalara katılamamaktadır, ancak forumu sürekli takip etmektedir.
İşleri ve zamanı müsait olduğunda uygun ve gerekli gördüğü mesajlara ve tartışmalara cevap yazacaktır.

walla bende görmemiştim yorum yaptığını ne diyelim allah kolaylık versin öyle kalite bir vücut yapıpta onu korumak için çok uğraşmak gerekiyordur heralde

Flexor hocamız işlerinin yoğunluğu ve zamanının şu aralar darlığı nedeniyle bir süreliğine aktif olarak tartışmalara katılamamaktadır, ancak forumu sürekli takip etmektedir.
İşleri ve zamanı müsait olduğunda uygun ve gerekli gördüğü mesajlara ve tartışmalara cevap yazacaktır.

aslında bi body forum toplantı günü düzenlense tanışma gibi bilgiler paylsılsa bizde ustalara ulasbilsek onlarla muhabet etme sansı yakalsak ne güzel olurdu :))

strenghth training anatomy kitapçığına bugün biraz göz gezdirdim, orada cable crossover hareketini daha çok göğsün iç kısmına yakın yani göğüs tahtası dediğimiz bölümüne doğru vurduğunu gördüm, ben de kendim alternatiff olarak close grip bench press hareketini koymayı düşünüyordum sanırım o da aynı noktaya vuruyor, ama galiba yanıldım, yardımınız iyi oldu... "decline bench press" uygulayacağım... teşekkürler!

close-grip bench press tricepsi çalıştırmıyor muydu:D ama dirseklerini açık yaparsan hareketi göğüsün iç bölgesine de etki eder diye duymuştum ama emin değilim[/quote]

emin değilsen neden yorum yapıyorsun?

aslında bi body forum toplantı günü düzenlense tanışma gibi bilgiler paylsılsa bizde ustalara ulasbilsek onlarla muhabet etme sansı yakalsak ne güzel olurdu :))

istanbul'da yaşayanlar için düşünüyorsun herhalde değil mi? iyi fikir aslında, yazın yaparsanız ben de gelirim taaaaa Tokat'tan :)
saygılar...

arkadaslar ltfnn ltfnn birisi bana cvp versin ben 7 senedir basketbol oynuyorum yanii kendime yeni baslayan diyemycem çunku hep antreman yaptım sporcuyum ve bundan önce 5 aylık bir body de yaptım ama pek verimli degildi ltfn biri bana sölesin amion asit aldım protein aldımm antremana basladıgım gun salondaki hocam önce adaptasyon yap yani butun aletleri 1 hafta 2 ser set kullan hafif hafif dedii onuda yaptım simdi siszen verimli bir program istiyorum ne yapmalıyım kaç tekrar yapmalıyım piramit set işe yararmı her bölgeyi haftada 1 defa çalıstırmak ve setlerde ısındıktan sonra kaldıra bilecegimz max kiloyu 6 tekrar seklinde kaldırmak iyimi ltfn biraz aydınlatın teorik konusmayın anlamıyorum duh ve bu sporu gerçekten seviyorum elimden gelse salonda yatıcam...... flexor abimizde bi cvp yazarsa sevinirim....bench_O

Back
Yukarı