Body building'e Yeni Başlayanlar İçin Program

Merhaba Flexor hocam. Ben şu an 2. ay programını uygulamaktayım. 2. ay programı 2 gün gelinip 1 gün dinlenme şeklinde oluşturulmuş ve 2 ayda her bir bölgenin 16 antrenmanı tatmamlaması gerektiği belirtilmiş. Ben 2 gün gelip 1 gün dinlenme şeklinde değil de 1 gün gelip 1 gün dinlenme şeklinde yapıyorum. Yani;

p.tesi- antrenman( 1. gün antrenmanı)
salı- dinlenme
çarş.- antrenman (2. gün antrenmanı)
perş.- dinlenme
cuma- antrenman( 1. gün antrenmanı)
c.tesi- dinlenme
pazar- antrenman (2. gün antrenmanı)

şeklinde. Bu çalışmayla her bir bölge haftada 2 kez ve 2 ayda 16 kez çalıştırılmış oluyor . Sizce böyle yapmamın bir sakıncası var mıdır? Teşekkür ederim.

Son düzenleme:
flexor hocam hareketlerin gösterildiği link çalışmıyor ana sayfaya yönlendiriyor bi kez daha linki verirmisiniz rica etsem..

Sayın Flexor hocam

19 Yaşındayım boyum 185 kilom 75. 3 Haftadır çalışıyorum hergün tek bölge her bölge için 3-4 haraket tek set üzerinden HIT program çalışıyorum. Bu spora 3 haftadır başlamama rağmen orta okul yıllarımda 6 ay düzenli çalışmıştım. Hit program şuan benim için uygun mu ? Vucudumun bunu kabul ettiğini düşünüyorum fakat yeni başlamamdan dolayı ortaya bir sıkıntı çıkıp çıkmayacağını öğrenmek için soruyorum. Teşekkürler.

öncelikle teşekkür ederim "FleXoR" hocam 1.ay programınızı bitirdim. Forumdaki en yararli ve etkili, anlatımı güzel bir çalışma
fakat bazı konular dikkatimi cekti...
1- haftanın 1. ve 2. gününden kasıt 1.ve 2.antreman günümü...ya da bir gün biri birgün diğeri mi?
2- piramit sistemi uygulanması dediğiniz set sayısı azaldıkca tekrarlardamı azalıyor?
3- her program dediğiniz gibi belli antreman sayısını tatmalıdır. Fakat ben 2.ay programına 1hafta kadar devam ettikten
sonra 1hafta kadar tatile gidicem bu süre zarfından sonra dewam etmem uygunmu.. yoksa 2.ay programına işim bittikten sonramı dewam etmem gerekir?
4- setler arasındaki bekleme değil de hareket geçişleri arasındaki bekleme nekadar olacak? adele arası kan yogunlugunun dağılması için 10-15dakika
beklenmesi gerekir diye okumuştum biryerde iyi etki almak için ama hiçte bukadar bekleyen görmedim ve bu şekilde çok uzuyor.

çok sorup başını ağrıttıysam şimdiden özürlerimi kabulet:)

1- bunun cevabını kendiniz vermişsiniz. ''bir gün biri birgün diğeri mi? ''

2- sayı azaldıkça ağırlığın artması yada tam tersi

3- eğer program bitmeden yada bitirseniz bile tatile çıktıysanız döndüğünüzde son programı kısa süreli yapmanız iyi olacaktır vucut hemen tanıyacağından hamlık çok hızlı atılır.

4- yeni başlayanlar zaten yoğun bir kasılma yaşamadığı için 1 dk beklemek yeterli. ileri düzeyde diyelimki göğüs-kol çalışıyorsa minimum 15 dk beklemeli. eğer zamanı varsa büyük bölgeyi öğlen küçük bölgeyi akşam yaparsa gelişimi %30 artar

Bu programların sonunda kişi 3 aylık bir eğitimden geçmiştir artık şâhısa özel vücuda göre program çıkarılmalıdır eksiklerin üzerine gidilirken gelişmişlerde kayıp vermeyecek bir program olmalıdır.

Yapılacak 3. program bölgelere ayrılmalıdır ve her bölgede yoğunluk yaşanmalıdır hocanın belirleyeceği şiddette olmalıdır.

Beslenme uyuma disiplin yüksek olmalıdır mutlaka antrenman partneri olmalıdır.

3. programda her bölge mutlaka 20 antrenmanı tatmalıdır

Hepinize kolay gelsin dostlar 
hocam bende 10 kglik dumbellar war ağır gelmiyor daha fazlayla başlasam mesela 15 kg?

sayın FleXoR hocam size ne kadar tesekkur etsem az.sonsuz saygılarımı sunuyorum.zira ben 2 sene once 1.82 boy 97 kilo agırlıgında aşırı gobeklı 31 yasında bı adamdım,zayıflamak ve forma girmek ıcın ankarada cesıtlı spor salonlarında bb'e basladım ama bana oyle agır calısmalar vermıslerki ve beslenmenın onemiyle ılgılı hıc bırsey anlatmamıslarkı(sımdı anlıyorum bunu) ben 3ay sonra dogru durust zayıflama ve forma girme adına birşeyler kazanamadıgım ıcın bb 'i bıraktım,ve kendı kendıme rejim yaparak 7-8 ayda 72 kiloya düştüm ama tabi bu arada kaslarımdanda kaybettiğimi bilmiyordum bile,tam bu sırada sizin programlarınızı tesadüf eseri gördüm ve yaklaşık 6aydır oturdugum siteye ait spor salonunda sızın programınızı ve beslenme programını uyguladım(3.programı biraz uzattım galiba)
Su anda 76 kiloyum ve sanırım aldıgım bu 4 kilo tamamen kas.cunku 6ay onceye gore kaslarımda inanamayacağım ölcüde değişim oldu,su an kendimi cok iyi hissedıyorum ve bu sporu hayatım boyunca yapmaya karar verdim.benim vucuduma ve hayat standartıma yaptıgınız katkılar yuzunden
Flexor hocam size cok tesekkur edıyorum.hakkınızı helal edin.
sayın
FleXoR hocam ben oturdugum siteye ait spor salonunda calıstıgım için bana yol gosterecek bir hoca yok,bu konuda bana yardımcı olabılırmısınız?siz "şâhısa özel vücuda göre program çıkarılmalıdır eksiklerin üzerine gidilirken gelişmişlerde kayıp vermeyecek bir program olmalıdır"demiştiniz .bu dogrultuda benım 3.program sonunda özellikle gogus ve kol kaslarım olmak üzere tüm kaslarımda güzel bir gelişim oldu,sevgili FleXoR hocam bana ve benim durumumda olanlara verebılecegınız program olursa cok mutlu oluruz,saygılarımla

sayın FleXoR hocam size ne kadar tesekkur etsem az.sonsuz saygılarımı sunuyorum.zira ben 2 sene once 1.82 boy 97 kilo agırlıgında aşırı gobeklı 31 yasında bı adamdım,zayıflamak ve forma girmek ıcın ankarada cesıtlı spor salonlarında bb'e basladım ama bana oyle agır calısmalar vermıslerki ve beslenmenın onemiyle ılgılı hıc bırsey anlatmamıslarkı(sımdı anlıyorum bunu) ben 3ay sonra dogru durust zayıflama ve forma girme adına birşeyler kazanamadıgım ıcın bb 'i bıraktım,ve kendı kendıme rejim yaparak 7-8 ayda 72 kiloya düştüm ama tabi bu arada kaslarımdanda kaybettiğimi bilmiyordum bile,tam bu sırada sizin programlarınızı tesadüf eseri gördüm ve yaklaşık 6aydır oturdugum siteye ait spor salonunda sızın programınızı ve beslenme programını uyguladım(3.programı biraz uzattım galiba)
Su anda 76 kiloyum ve sanırım aldıgım bu 4 kilo tamamen kas.cunku 6ay onceye gore kaslarımda inanamayacağım ölcüde değişim oldu,su an kendimi cok iyi hissedıyorum ve bu sporu hayatım boyunca yapmaya karar verdim.benim vucuduma ve hayat standartıma yaptıgınız katkılar yuzunden Flexor hocam size cok tesekkur edıyorum.hakkınızı helal edin.
sayın FleXoR hocam ben oturdugum siteye ait spor salonunda calıstıgım için bana yol gosterecek bir hoca yok,bu konuda bana yardımcı olabılırmısınız?siz "şâhısa özel vücuda göre program çıkarılmalıdır eksiklerin üzerine gidilirken gelişmişlerde kayıp vermeyecek bir program olmalıdır"demiştiniz .bu dogrultuda benım 3.program sonunda özellikle gogus ve kol kaslarım olmak üzere tüm kaslarımda güzel bir gelişim oldu,sevgili FleXoR hocam bana ve benim durumumda olanlara verebılecegınız program olursa cok mutlu oluruz,saygılarımla

üye fotoğrafları bölümüne fotoğraflarınızla birlikte uyguladığınız diyet programını ve ölçülerinizi belirtirseniz, gerek "flexor" hocamız gerekse diğer tecrübeli arkadaşlar size yardımcı olacaklardır...

şu andaki bilgilerinize göre size uygun bir program çıkarılamaz...

saygılar sunarım, iyi çalışmalar...

sayın cimbom5091
öncelikle tebrik edilecek birisi varsa oda sizsiniz. iradeniz için sizi tebrik eder övgü dolu sözleriniz içinde teşk ederim. ve bu övgü dolu sözleri sadece kendi üstüme değil sitedeki tüm emek harcayan yardımcı olan kişiler adına almak isterim sitedeki emek veren hocalarımızdan sadece biriyim.

iyi bir hocanın etkisiyle azimli bir öğrencinin etkisini tartıya koyarsak azimli öğrenci daima ağır basacaktır.

En azimli bir öğrenci hiç birşey bilmeyen bir hocanın yanında bile kendini gösterecektir.

Hoca çok iyi fakat öğrencide istek yoksa burada hocanın yeteneği sadece havada kalan bir kaç lutuftan ibarettir.

Aycan1903 arkadaşımızın dediği gibi eğer bölüm kurallarına uygun resimini ve detayını koyarsan ben ve sitedeki değerli hocalarımızla beraber elimizden geleni yaparız.

tesekkur ederim Flexor hocam o sizin nezaketinizden,daha oncede cesıtlı programlar denemıstım ama basarılı olamamıstım. resimler bolumune koyacagım flexor hocam.sevgili Flexor hocam bir şeyi merak ediyorum; 97kilodan 72 kiloya düştüğüm zaman cok azalsada göğüslerimde,ve bel çevresinde bir miktar yağlı bölge duruyordu, tekrar tesekkur ediyorum sayenizde 6ay once sizin programınıza baslayarak belimin üst kısmı eski halıne gore cok iyi duruma geldi fakat belimin çevresinde halen biraz yağlanma mevcut,3 hafta once tatile cıktım ve yeni geldim,simdi sizce ağırlık calısmasına devammı etmelıyım yoksa yaz oldugu ve onumuzdekı ayda ramazan oldugu ıcın 2 aylık ağır kardiolu bir rejimmi uygulamalıyım bel çevresindeki yağları eritmek için.(rejim sırasında agırlık calısmamın zararı olurmu?)
saygılarımla
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/member.php?u=1532

Back
Yukarı