Body building'e Yeni Başlayanlar İçin Program

peki özürdilerim.birdaha olmaz. o linklerden bir kactane verirmisiniz bakayim.. FleXoR hocamızı rahatsız etmemiş olurum...tesekkürler

kimse rahatsız olmuyor ancak forumda mesaj kalabalığı yaşanıyor, hala işin kolayına kaçıyorsun, bu sefer de link istiyorsun... "armut piş ağzıma düş :D "

biraz yukarıda arama butonu var... onu kullanırsan sorunların çözülür...

sanki dün tanıştım internetle ve bugunde forumla... sanki herkes biri yanlış birsey yapsada uyarsam diye bekliyor..o post sayısına sasmamalı..neyse tartışma topiği diil burası yinede sağolun...

sanki dün tanıştım internetle ve bugunde forumla... sanki herkes biri yanlış birsey yapsada uyarsam diye bekliyor..o post sayısına sasmamalı..neyse tartışma topiği diil burası yinede sağolun...

bu soruları fleXor hocamızın da bilgisine güvendiği diğer hocalrımız çeşitli yerlerde açıklamış vede kimse kimseye kızmak istemiyor biz söylemesek kimse cevap vermezse sen de aradığına ulaşamayacaktın ama biz seni uyardığımızda arama yapacaksan eğer aradığına ulaşabilirsin

en basiti bu konuda bir sayfa önce flexor hocamızın ilk aylarda protein tozuna nasıl yaklaştığını benm sorduğuma soruya cevabı ile öğrenmiş olduk.(ET)

aynı şekilde ben orda örnek olarak en ucuz ve soya dan elde edilen protein tozunu örnek vermiştim.Beslenme yetersiz ise alınmasında sakınca yoktur diye ikinci cevabıda var Flexor hocamızın.E birazcıkda araştırma yaparsanız supplementler kısmından hangi protein tozunu alacağınıza karar verebilirsiniz.

Ben en ucuz buldugum tozu burda sordum sonra biraz arastırıp pek şikayet olmayan hard line %80 Whey siparişi verdim 750gr. Sonucda ilk aylarda tozadan ziyade normal besinle almak önemli.Yetersiz beslendiğimi hissettiğim günlerde ve spor sonrası protein ihtiyacı için aldım yani günde max 2 kere ve oda hergün olmadıgı için 750 gr bana bir ay rahatca yeter.

flexor hocam ben 1.5 yıl kadar yaptım bu sporufakat parçalandı devamlılık olmadı yani 1.5 yıl süresince bir iki kere 3er ay boşluk oldu ilk başladığımda 6 ay mükemmel sonuç aldım 53 kiloyla başladım bırakırken 68 kiloydum ve şuan 8 ay boşluğum oldu yeniden başlayacağım ve bu sefer bırakmamaya gayret edicem 10 lbs optimum whey aldım amino 2300 yada 2700 almayı düşünüyorum creetin ve gultaminde marka karar vermedim ilk 2 ay programınla giriş yapıcam tekrarlarda yardımcı olursanız sevinirim kaç tekrar ağırlık arttırarakmı karın ve göğüs bölgemde yağlanma var bunuda bildireyim tabi süper set olarak girsem yada sizin öneriniz nasıl 3. ay programıda harika bu 3 ay programıyla giriş yapmayı düşünüyorum set ve ağırlık konusunda önerinizi bekliyorum suplementleride ilk 2 ay yok 3. ayda amino ve protein 4. ay gultamin ve creetin ilave .. kür olarak yazarsanız sevinirim şimdiden tşk..

Flexor Hocam öncelikle merhabalar, herkese bu şekilde yardım edip bilinçlendirdiğiniz için teşekkürler.

Yaşım 20, boy 1.73, kilo 69.

Yaklaşık 4 aydır salonda haftada 3 kere “başlangıç için” programı uyguluyorum.
İlk olarak yaklaşık 35 dakika kardioda 550-600 kalori yakıyorum.
Daha sonra antrenmana geçip 45 dakikada sizin "1. program" adında verdiğiniz programa benzer olan programı tamamlıyorum.
Hareketler 15*2 olarak yapıyorum.

Vücut alıştı, çok belirgin olmasa da omuz ve kol bölgesinde de hafif bir gelişim kaydettim.
Ancak boy-kilo dengesi de göz önünde tutulursa göğüs ve karın bölgesindeki yağlanma fazla.
Antrenmanda olabildiğince (yaklaşık 200) mekik de çekiyorum. Ancak bugune kadar beslenmeme çok aşırı dikkat etmediğim için yağ yakımında başarılı değilim. Ancak kas gruplarının biraz geliştiğini görüyorum.

Antrenman sonrasında yarım kilo süt ve 160grlık ton balığı tüketiyorum.
Protein karbonhidrat alımına dikkat etmeye çalışıyorum.

Ancak “advance” programına yani bölgesel olarak gelişme programına daha başlamadım. Bu süreç içinde protein tozu,aminoasit, yağ yakıcı almamın okuduklarıma göre bir faydası yok? 3 aylık bir süre öngörülüyor, ben bu süreyi tamamladım ama başladığımdan beri aynı programı uyguluyor olmam bir sorun teşkil eder mi?

Şu an ABD’de olan bir arkadaşım var, bu supplementlerin orada daha ucuz oldugunu duydum, supplementleri ordan getirtmeyi ve 2-3 ay sonra başlamayı düşünüyorum? Mantıklı mıdır?

Bilgileri göz önünde tutarak cevap verirseniz teşekkür ederim.
İlgili başlıkları baştan sona okudum bu arada J
Şu anda ilk iş olarak “advance”’e geçiş yapmalı mıyım?
Salonda birkaç kişi “biraz daha gelişmen lazım advance için” dediler ama?

Not: ayrıca bilekler aşırı ince :S Bilek için bir egzersiz var mıdır?

Şimdiden teşekkürler
Saygılar

not2: yazı rengini değiştirmeme rağmen bu çıkıyor, kusura bakmayın

Son düzenleme:
ilk önce böyle güzel bi forum sitesi yaptıgınızdan dolayı hepinize tesekkur ederim. esneme haraketlerini ilk burda gördüm. body hocam biraz bilgisiz gibime gelıo ben 1 aydır bu sporu yapıorum kilo almaya calısıorum ve hocam bana direk supplement baslamamı istedi . bende weider megamess 4000 + amino st 2300 kullanmaya basladım. 1 ayda 5.5 kilo aldım işe yaradı ama siz yenı baslayanların kullanmaması gerektigini söyluyorsunuz ben ne yapmalıyım ara vereyimmi supplemente? bi de oruc tutuyorum yoksa body e mı ara versem yardımcı olur musunuz?

belli bi altyapı olmadan supplement alımını tavsiye etmiyo hocalarımız...
sizin henüz çalışmaya başladığınız ayda hocanızın supplement almanızı söylemesi ilginç gerçekten...5.5 kilo aldığınızı söylüyorsunuz fakat başlamadan önceki boy kilo bilgilerinizi yazarsanız daha sağlıklı yorum yapılabilir...

baslamadan önce kilo : 63 , boy : 1.76 idi ewt 5.5 kilo aldım ama hafif göbekte oldu 1 aydır basladım. ara vermek istemıorum sogumamak icin. ben simdi supplemente devam etmelimiyim acaba? yoksa bıraksammı? yardımcı olursanız sevinirim..

kilonuzu sorma amacım boy kilo oranınızın nası olmasını öğrenmek içindi nitekim bu kadar kiloyu supplement almadan da kazanabilirdiniz...supplement alımına devam edip etmemek konusu biraz çelişkili çünkü kişiye göre etkiler değişiyo kimisi çok ihtiyaç duyar kimisine gerek kalmaz...eğer iyi beslenebiliyosanız protein ve karbonhidrat alımınız iyiyse bence şimdilik supplementleri bırakın doğal yollarla devam edin...belli bi mesafe katettikten sonra sonuç sizi tatmin etmezse o zaman supplement alımına tekrar başlarsınız benim için öncelik doğallıktır...

merhabalar yeri burasımı bilmiyorum ama yardımcı olursanız çok sevinirim.flexor hocanın 3.ay programına baktımda dinlemeleri hafta içi ve hafta sonu bir kez dinenilecek yazmış. bunu biraz daha açabilrmyz yani 2 gidip 1 dinlenmekte diyebilrmyz?

merhabalar yeri burasımı bilmiyorum ama yardımcı olursanız çok sevinirim.flexor hocanın 3.ay programına baktımda dinlemeleri hafta içi ve hafta sonu bir kez dinenilecek yazmış. bunu biraz daha açabilrmyz yani 2 gidip 1 dinlenmekte diyebilrmyz?

3 ay boyunca süren ilk programları uyguladınız mı ???

benim 1 sayfa önceki sorularımdan birinin cevabı olabilir :) bu arada o aleti kullanıyorum ben de saol mert671

diger sorularım için de yardımını bekliyorum haqoo.

selamlar.

4 aydır çalıştığına göre bölgesel çalışmaya geçmende bi sakınca yok gibi gözüküyor...
supplement almak için bikaç ay daha beklesen daha iyi olur bölgesel çalışmaya geçip yine dikkatli bi biçimde beslenmeye devam etmelisin...

''Antrenman sonrasında yarım kilo süt ve 160grlık ton balığı tüketiyorum.''

bu cümlen biraz garip geldi balık yiyip üstüne süt mü içiyosun :)

Back
Yukarı