Body building'e Yeni Başlayanlar İçin Program

Merhabalar;
Aslında büyük bir çoğunluğunuz ben şu kilodayım ve boyum şu kadar diye başlayan yazılardan muhtemelen sıkılmışsınızdır ancak bende onlardan farksız bir giriş ile biraz bilgiye ihtiyacım var.
Son 2 aydır spor yapıyorum ve daha önce aralıklarla yapmıştım ancak bu sefer biraz daha motive ve istekli olarak sürdürmek istiyorum ve şu ana kadarda bunu başarabildiğimi düşünüyorum. 2 ayda beslenme ve çalışmadan daha önemli olduğunu öğrendiğim tek şey ise motivasyon ve sabır. Ciddi anlamda bunlarsız yapılabilecek bir iş değil bence.
Benim merakım ise yaptığım işin doğruluğu.Sonuçta bu işi profosyonel anlamda yapmadığımızdan ve bilgi kirliliğinin olduğu bir dönemde insan acaba diye sormadan edemiyor.
1.80 Boyunda ve 78Kg'dım 2 ay önce ağırlık 80 Kg oldu şu anda. Kilolu değilim ancak göbek bölgemde biraz yağlanma var. Şimdiki programla göbeği eritirken kas yapabilirmiyim acaba?
Beslenme programım şu şekilde:

Sabah: 3 Yumurta Beyazı & 50 Gr civarı yulaf ezmesi & 200 Ml Süt ve 50-10 gr civarı tuzsuz dil peyniri
Ara Öğün ( 10.00 gibi) : 15-20 Badem ve 1 yeşil elma
Öğlen: 100-200 arası tavuk yanına varsa bulgur ya da patates ( kızartma değil )
Ara Öğün (15:00 gibi) :15-20 Badem ve 1 yeşil elma
Spordan yaklaşık 45 dk önce Protein tozu ( shyntha 6 kullanıyorum)
Spordan hemen sonra yine protein tozu
Sonrasında 100-200 gr tavk ya da kırmızı et ya da dardanel ton.
Spora haftanın tek günleri ve Cumartesi gidiyorum. Sırasıyla; Göğüs & Biceps--- Kanat &Triceps----Omuz&Bacak----Göğüs & Biceps olarak çalışıyorum. Her bölge için min 5 hareketten 3 set( 12 tekrar ) yapıyorum. Spor öncesi 20 Dk 9 Hzında koşuyorum ama çok yorucu olduğundan 10 Dk'ya düşürdüm. Spor sonrasında ise 100 Mekik ve dumble ile 50-100 arası sağa sola eğiliyorum ve yine 50-100 civarına twist yapıyorum.

Şimdi asıl merak ettiğim şu;
Açıkcası 2 ay gibi kısa bir sürede fiziksel anlamda belli olabilecek kadar ufak bir gelişim yaşadım. Bunu çevremdekiler görebiliyor ancak bu program ile göbek yağlarını eritip gelişmem mümkün mü? Ek olarak beslenmem ve çalışma şeklim ve yoğunluğu sürdürülebilir olduğu sürece farklılaştırmak gerek mi? Örneğin bu şekilde 4 ay devam ettikten sonra eğer göbek erimez kaslar gelişir ise ne yapmam gerek ya da göbek erir kaslar ( kısa sürede gelişmez ama ) gelişme göstermez ise ne yapmam gerek?

Desteğiniz için şimdiden tşk

Saygılar

Arkadaşlarorta seviye programda bir günde en fazla toplam kaç set girilmelidir bir bölge için , ben bir günde büyük kas grubu için(4 hareket 4 tekrar) 4*4=16 küçük kas grubu için (3hareket 4tekrar) 3 *4 =12 set girsem uygun olur mu çok mu yüklenmiş olurum , gelişme sağlar mıyıım ??[DOUBLEPOST=1415384359][/DOUBLEPOST]
Bu programların sonunda kişi 3 aylık bir eğitimden geçmiştir artık şâhısa özel vücuda göre program çıkarılmalıdır eksiklerin üzerine gidilirken gelişmişlerde kayıp vermeyecek bir program olmalıdır.

Yapılacak 3. program bölgelere ayrılmalıdır ve her bölgede yoğunluk yaşanmalıdır hocanın belirleyeceği şiddette olmalıdır.

Beslenme uyuma disiplin yüksek olmalıdır mutlaka antrenman partneri olmalıdır.

3. programda her bölge mutlaka 20 antrenmanı tatmalıdır

Hepinize kolay gelsin dostlar 
20 antreman derken göğüs-ön kol çalışıyoruz diyelim 5*4+5*4 mü yapacağız ? fazla olmaz mı

Son düzenleme:
S.a abiler bu benim ilk mesajım.. İlk ay antrenmanında gün gün girilmemiş yani hangi gün hangilerini yapsak yazmıyor.. Bu konuda biri yardımcı olabilirmi lütfen.. Salondaki hocanın programına pek güvenmiyorum..

Hepsini bir günde yapacaksın ilk ay olduğu için hafif ağırlıklarla ertesi gün dinleneceksin bu şekilde bir gün antreman bir gün dinlenme

Tesekkur ederim.. Peki bunlar çok olmaz mi sure bakimindan felan.. Setleri nasip yapmaliyim.. Ayrıca dun basladim salona koşuşan sonra hoca benc prese geç dedi ben de 20 kilo takiliydi kaldiririm dedim ve 3*10 yaptim simdi kaslarim agriyor.. Agrima normal mi?

Dun basladim VG yapmaya.. Ama triseps ve gogsum agriyor. Normalde yarin gidicem ama bi gün daha ara verip yukarıdaki programı mi uygulasam sifirdan..

175 boy kilo 75 civari.. Normale göre yagliyim zayiflamak da istiyorum.. Bel ve basenler yagli bayaaa göbeği demiyorum bile.. Gerçi disardan bakilinca normal gozukuyorum... Ben de biraz abartiyor olabilirim.. Yas 20 bu arada.. 2 sene önce bi 10 kilo verdim hizlica ama yağlar gitmedi.. Kas yapip 3 günde bir da kardiyo yapmayi düşünüyorum..

+ Evde yapabilirsem plates yapmayi düşünüyorum hem sikilasma hem de dik duruş için belin biraz kambur duruyor otururken felan..

Hoca gösterdi yapmadan önce.. Takili kiloyu ellemedi.. Bana da bisey demedi ama 3*9-10 cikardim.. Kollarim normale gore sağlam allahtan. Bi dahakine 10-15 kiloyu gecmicem..

10 bile çok bence ilk hafta boş barla bile yapabilirsin ki zaten öyle yaptırırlar ağrı olmasın diye , devamlılık sağlamak istiyorsan yavaş yavaş arttıracaksın ,benden tavsiye boş barla çalış , çok hafif geliyorsa bir kaç gün 5er kilo ile çalış sonra 7.5 sonra 10 yap , diğer türlü vücudun ham olduğu için ağrı yapar , ayrıca bütün hareketlerde de fazla ağır girme.İlk programın olduğu için 12 kez yapabileceğin ağırlıklar seç

Tamam çok saol.. Beslenmeme de dikkat eswbilsem çok güzel olucam ogrenciyim ve yurtta yemek yiyoruz..Az vr yagsiz yemeye calisiyorum..

en önemlisi beslenme zaten , ben de dikkat edemiyorum maalesef o yüzden gelişme çok yavaş oluyor , bu sporda beslenme antrenamndan daha önemlidir

Hocam program içi teşekkürler. Yalnız benim şöyle bir problemim var benim çalıştığım salon Pazar Pazartesi Çarşamba Cuma günü erkeklere hizmet veriyor.Yani benim 2 gün idman yapıp bir gün dinlenme şansım yok.Ben bu programı bu çalışma günlerine göre düzenlesem olur mu ? Yani Pazar-Pazartesi bu programı uygulasam Salı istirahat etsem Çarşamba günü Göğüs-Ön kol-Kanat yapıp Perşembe dinlensem Cuma Omuz-Arka Kol-Bacak yapsam olur mu ? Hocam birde ben ilk bir ayı Pazartesi Göğüs Ön kol - Çarşamba Sırt Arka kol - Cuma Omuz - Pazar Bacak şeklinde yaptım. İleride bunun bir zararını görür müyüm veya gelişimime ileriye dönük olumsuz bir etkisi olur mu ?

gayet güzel yapmışsın programı dörde bölerek , zararından çok yararını görürsün , belki de görmüşsündür[DOUBLEPOST=1415436039][/DOUBLEPOST]
Tamam çok saol.. Beslenmeme de dikkat eswbilsem çok güzel olucam ogrenciyim ve yurtta yemek yiyoruz..Az vr yagsiz yemeye calisiyorum..
ayrıca bu hareketler çok fazla demişsin ya her hareketi 8 tekrardan 3 set yapacaksın ve fazla ağır yüklenme başlarda , bu şekilde zorlanmazsın , zaten hocam da ilk gün 2*8 sonraki günler 3*8 yapın demiş.Sen ilk günden yüklenince böyle oluyor işte görüyorsun sen de sonuçları[DOUBLEPOST=1415436207][/DOUBLEPOST]
Hocam program içi teşekkürler. Yalnız benim şöyle bir problemim var benim çalıştığım salon Pazar Pazartesi Çarşamba Cuma günü erkeklere hizmet veriyor.Yani benim 2 gün idman yapıp bir gün dinlenme şansım yok.Ben bu programı bu çalışma günlerine göre düzenlesem olur mu ? Yani Pazar-Pazartesi bu programı uygulasam Salı istirahat etsem Çarşamba günü Göğüs-Ön kol-Kanat yapıp Perşembe dinlensem Cuma Omuz-Arka Kol-Bacak yapsam olur mu ? Hocam birde ben ilk bir ayı Pazartesi Göğüs Ön kol - Çarşamba Sırt Arka kol - Cuma Omuz - Pazar Bacak şeklinde yaptım. İleride bunun bir zararını görür müyüm veya gelişimime ileriye dönük olumsuz bir etkisi olur mu ?
yeni başladı isen başlangıç seviyesinde isen dediğin gibi yapabilirsin

Son düzenleme:
Back
Yukarı