Bodybuilding bırakıp trx ve vücut ağırlığı ile çalışmak?

Arkadaşlar bodybuilding bana sıkıcı gelmeye başladı artık gelişimde göremiyorum o yüzden de olabilir. Klasik gogus-biceps, sirt-triceps programları salonda 45 cm kollu şişme bebek gibi gezen sürekli barbell curl yapan abiler, hareketlerin gerçek hayatla bağlantısiz olması. Trx ve vücut ağırlığı ile çalışmayi arastirdim hem hareketler çok eğlenceli tüm vucut calisiyor ve adamlarin baya parçalı vücutları var. Ben adamdan 5-6 kilo fazlayim ama ölçü olarak aynıyız adamda yağ yok bir de. Acaba böyle calisarak kas kazanabilir miyiz? Veya bodybuilding ile bu tarz çalışmayı harmanlayıp beraber calisabilir miyiz? Bu tarz vucut ağırlığı ile çalışma hakkında bilgisi olanlar yardimci olabilir mi?

parçalı olmak diyetle alakalıdır programla değil. dünyada hiçbir spor bu kadar yerilmemiştir, küçültülmemiştir. Tarih boyunca herkes bu sporun alternatifini aramış ve yapmayı denemiş ama gene dönüp dolaşıp geldiği yer burası olmuştur. Tabiki de herkes istediği sporu yapmada özgürdür. Fakat, ben senin sorunca cevap veremeyeceğim dostum çünkü " salonda 45 cm kollu şişme bebek gibi gezen sürekli barbell curl yapan abiler" diyerek saygıyı kaybettin. Unutma! burası bodybuilder'ı gömme veya fitness yapanı gömme platformu değil.

ayrıca 45 cmli şişme bebek gibi abileri biz bile hayranlıkla izlerken belki asla onlar gibi olamıcak insanların eleştirmesi kıskançlıktan başka birşey değil, herkesin zevki farklıdır tabi ki gibi çok kası sevmez sadece fit olmak ister kardiyo ağırlıklı spor yapar, ama bu yola çıkan ilk başta genelde fit olayım yada kilo alıyım diye çıkar, hedefine yaklaştıkça hedefini her seferinde daha da büyütür, misal ben 95 kg başladım fit olmak istedim 78 kgye kadar indim yağ oranım %30 belkide daha fazla iken % 13 14 lere gelmişti 1. senenin sonunda tahminen , baktım bir kendime kol 34 cm göğüs desen yok omuz idare eder sıradan bir insan gibi olmuştum ki koskoca 1 sene dolunca, sonra ara verdim 2 ay filan yazın , baktım 2 ayda yine yağ oranında az bi yükselme olmuş sonra bi girdim bulka 78 den 90 a kadar 7 ayda 39 cm e kadar büyüttüm kolumu ki çok mükemmel emek harcayamama rağmen, ciddi emekler var özetle, herkesin hikayesi farklıdır,

kimse sadece barfiks ve dips yaparak 45 cm kol vs paramparça vücut yapamaz kimse screet work. yaparak 45 cm kol yapamaz eğer yapıyorsa ilaçlıdır.doğal bir sporcu gelişmek için sürekli ağırlık attırmak ve kası zorlamak zorundadır.barfiks çeker iken vs kendini kaldırırsın bu sana bir noktaya kadar yardım eder ve sonra o fayda da biter.
hem şişme bebek olan adamlara laf atıyorsun hemde kendin şişmek istiyorsun,hem curl yapana kızıyorsun hemde curle altarnatif arıyorsun sen bayağı bir kendinle çelişiyorsun.[DOUBLEPOST=1529173856][/DOUBLEPOST]
ayrıca 45 cmli şişme bebek gibi abileri biz bile hayranlıkla izlerken belki asla onlar gibi olamıcak insanların eleştirmesi kıskançlıktan başka birşey değil, herkesin zevki farklıdır tabi ki gibi çok kası sevmez sadece fit olmak ister kardiyo ağırlıklı spor yapar, ama bu yola çıkan ilk başta genelde fit olayım yada kilo alıyım diye çıkar, hedefine yaklaştıkça hedefini her seferinde daha da büyütür, misal ben 95 kg başladım fit olmak istedim 78 kgye kadar indim yağ oranım %30 belkide daha fazla iken % 13 14 lere gelmişti 1. senenin sonunda tahminen , baktım bir kendime kol 34 cm göğüs desen yok omuz idare eder sıradan bir insan gibi olmuştum ki koskoca 1 sene dolunca, sonra ara verdim 2 ay filan yazın , baktım 2 ayda yine yağ oranında az bi yükselme olmuş sonra bi girdim bulka 78 den 90 a kadar 7 ayda 39 cm e kadar büyüttüm kolumu ki çok mükemmel emek harcayamama rağmen, ciddi emekler var özetle, herkesin hikayesi farklıdır,
bizde bi abi var herifda 46 cm kol var.adam 100 kg lik smith makinesinde omuz press basıyor.bence artık her şişme adamın güçsüz olduğunu düşünmeyi insanlar bırakmalı.

Back
Yukarı