bu değişim. salonuzdaki hocanıza,size,ve verilecek antremana bağlıdır kolun şu cm olacak demek mantıksız olur.
disiplinli çalışmalarınızın meyvesini alacağınıza eminim.
hocam ben daha hiç başlamadım bu spora yaş 18 buçukyukarıdaki erken yaştaki yoğun ağırlık için yazıda detaylı olarak açıklama yaptım
''bunu sordum hocama dediki bunları kolların gelişsinde yaptırıyorum'' Hislerin bile hocandan daha bilgili ne diyeyim. bu şekilde hocaları duydukça bir antrenör olarak üzülüyorum.
Tavsiyem imkanın varsa salon değişikliği yap.
evet doğru anlamışsın
özellikle disiplin adına set ve tekrarların tam nizami olması gerekir. ileri düzeyde set değilde sayıların tamlığı aranmaz ileri düzey yapan biri için 12-10-8-6 sisteminden örnek verecek olursak max doyuma ulaştıracağı ortalama tahmindir. yani kişiye yol tarif ederken 200 metre civarı git yada 5 dk yürü sağa dön denir ama kişinin varış mesafesi tam 200 metre yada zaman olarak tam 5 dk değildir.
ileri düye biri olduğumdan asla sayıyı tutturamam. 12 tekrarı bazen 11 de bazen 10 da kasın istediğini almasını sağlarım bazende 2 fazla yapmam gerekir. o yüzden (ileri düzey için) sayılara takılı kalmayın vucudu dinleyin bu gelişiminize %30 katkıda bulunur.
boy uzamasına zararı yoktur. omurgaya dikine baskı hareketleri zaralıdır
Yani Kambur olma riski mi var ?
boy uzamasına zararı yoktur. omurgaya dikine baskı hareketleri zaralıdır
Hayır, o hareketler degıl de omugaya dikine baskı yapan hareketler zararlıdır demıs..
Yanı bunda bır sorun yok ama neck press vs gıbı omurgaya dık olarak baskı uygulayan hareketler boy konusunda rısklı olabılır..![]()