Bodye erken yaşta başlayanlar için program. (14 yaş ve üstü)

Başlamayı düşünüyorum

Merhaba. 14 Yaşındayım. 1.81 boy 65 kilo. Ağırlık aletleri kullanmadan kendi ağırlığımla çalışmayı düşünüyorum(şınav, mekik). Çalışmamı önerir misiniz? Şu boy kısalır konusu biraz canımı sıktı. Sizce ne yapmalıyım?

Radyokafa, bu sorduğun soruyu yanlış anlama ama en az 10 farklı yerde cevapladım ve diğer forum üyleride bir o kadar cevaplamıştır. Lütfen ilk sayfalara bak veya forumda arama yap.

Metahan, ilk olarak 5kg lik bir dumbell ihtiyaçlarını görecektir.

Efekan, yaşına göre iyisin, dumbellar yeterli olacaktır. Çeşitli dumbell hareketleri dışında vücut ağırlığınla yapabileceğin şeyleride yap, barfiks ve mekik te çek bol bol.

ben barfikste ilk başta sadece asılı kalabiliyordum şimdi tam 2 değil ama 2 tane çekebiliyorum kaç set yapmalıyım??? bide 1 kiloluk dambıllarım var onlarlada çalışmam gerekirmi...
kilo:63-64
boy: 1.66

Öncelikle paylaşım için teşekkürler yaşım 15 1996 doğumluyum haftada 5 gün gidiyorum ve bu hareketlerin hepsini yapıyorum boyum 176 kilom 75 bi sakıncası olurmu 5 gün yapsam boy açısından ve Çapa Tıp fakültesine gittigimde uzamamın durduğunu söylediler sadece omuriliğim uzarmış oda 2-3 santim uzatırmış en fazla 180 olucam iyi beslenirsem daha fazla uzayabilirmiyim teşekkürler

Hocam 16 yaşımdayım boyun 1.70 kilom 67 yeni başlayacağım, bunların yanında karın kası da yapmak istiyorum. Önerileriniz için şimdiden teşekkürler.

https://www.bodyforumtr.com/vbforum/e...ell-t8554.html

İyi günler... Ben geçensene burdaki flexor un (https://www.bodyforumtr.com/vbforum/e...ell-t8554.html) hareketleri 1.gün 2.gün 3.gün 4.gün hepsini tek bir seferde 12 kere yapıyordum.Bu sene 1.dönem de yaptım ama bu dönem sınavım olacağından yapamıyorum.Bende 4kglik tek dumbell var bi bir kolla bi diğer kolla yapıyordum.Sizce bunları 12 kere ve hergün yapmam ağır mı gelir?
Boy:1.73
Kilo:63

Ayrıca ben bu hareketleri 15 günde bir 2 kere arttırıyorum(16 kereye gelene kadar.)Sonra 1 kilo arttırıp sonra yeniden 10-12den başlamayı düşünüyorum doğru mudur?

Ayrıca günde 2 öğün, 7 günde bir 5 sayı arttırıp, 40dan başlayarak yarım mekik çekiyorum.Aynı zamanda burnum yere değene kadar inerek 8den başlayıp 7 günde bir, 2 sayı arttırarak şınav çekiyorum doğru veya yeterli midir?Başka karın kasları için neler yapabilirim?

Şunu eklemeyi unutmuşum:Bacak hareketleri dahilinde, dumbell ense-omuzlarda tutulu halde, 30 kere çök-kalk yapıyorum

Sırt-kanat hareketleri için barfix demiri bende yok başka alternatifler var mı?

16 yaşındayım ve bu spora yeni başladım. Yeni başlayanlar bölümüne girip tüm konuları baştan aşağıya okuyorum :) Emeklerin için çok teşekkür ederim abi.

yeni başlayanlar, antrenman ve beslenme bölümünün sabit başlıklarını inceleyebilirsin. orada örnek antrenman ve beslenme programları var.

Bende bu gün başladım başladım ilk 3 hareketi ve başkakol egezersizleri verdi her günmü dedim evet dedim hep aynımı dedim evet dedi sadece kol çalıştırıyor beni.

Arkadaşlar sizin tavsiyelerinize ihtiyacım var .

Boy:185 civarı
Kilo:70 civarı
Daha önce hiç vücut geliştirme ile uğraşmadım , artık uğraşmak istiyorum ama dersler sayesinde de pek boş zamanım olmuyo , sizce başlamalı mıyım ileriye ön hazırlık olsun diye yorumlarınızı bekliyorum

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 22:53 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 21:50 ----------

Arkadaşlar sizin tavsiyelerinize ihtiyacım var .

Boy:185 civarı
Kilo:70 civarı
Daha önce hiç vücut geliştirme ile uğraşmadım , artık uğraşmak istiyorum ama dersler sayesinde de pek boş zamanım olmuyo , sizce başlamalı mıyım ileriye ön hazırlık olsun diye yorumlarınızı bekliyorum

up up up up up

flexor hocam ben yine senin paylaştığın dambıl ile yapılan hareketleri yapıyorum.
yaş 14 sorun olur mu ?

ben 17 yaşındayım boyum 1.80 önceden 82 kiloydum şu an 68 e düştüm ama hala göbeğim var beyler ama üst karında kaslar çıktı ne yapmam gerekiyor

Benim yaşım 15 ( 2 ay sonra 16 olcam ) günlük spor yapıyorum ama salona filan gitmiyorum her akşam kendim çalışıyorum evde yatmadan önce acaba günlük 300 - 500 arası mekik ve 150-250 arası şınav çekerek karın kası olurmu ?

Back
Yukarı