Bodyforumun daha çok kitleye ulaşması lazım

Dikkat ediyorum kimse yeni konus acmiyor merak ettigi sorulari yamziyor veya yorum yapmiyor veya yardimci olmak icin yorum yapmiyor bazi kisiler de foruma kayit olmayi uşeniyor ve aktiflik saglayamiyor. Daha cok kitleye ulasmak lazim aslinda adminler insaAlalh okursunuz bu yazimi.

Yada herkezden bende dahil 5 10 lira toplasak gruptan guzel bi reklam ile iyi sonuclar elde edilebilir.

Cunku ben uzuluyorum en son mesajlara bakiyorum aktiflik az.

Iyi aksamlar...

Yonetimin bunu icin bir cabasi yok. Modlarin aktif oldugunu gormuyorum. Sacma sapan konulari temizlemedikce, one cikarilan konularin miadi dolanlarini duzenlemedikce, modlar gorevlerini yapmadikca eski bftr asla gelmeyecek. 2010-14 arasi bftr pik yaptigi donemdir. Ve o donemde sirf yazi stilim bold oldugu icin uzaklastirilmisligim var. Suan kufur dahi etsem uzaklastirilacagimi zannetmiyorum. Keza makaleler konusunda da eksigiz. Ingilizce bilen, makalelere erisim saglayabilen insanlar bunu diger insanlarla paylasmiyor -bende icindeyim bunun-. Bilim surekli degisir. Fakat bftrde hala 20 sene onceki dogrular dogru kabul ediliyor. Neden? Cunku eskiden tesvik vardi. Maddi, manevi.

bb.com ile burayi kiyasladigimizda arada ucurum var. Cogu yabanci sporcu bb.com sayesinde bir yerlere gelebildiler. Cunku orasi durgun degil, surekli degisiyor. Her yere sponsor olabiliyorlar. En iyisi olmak icin cabaliyorlar. Siradan olmak yerine nadirligi tercih ediyorlar. App gelistiriyorlar ki bb app bulunmaz nimettir. Neden bftr olarak yapmiyoruz, yapamiyoruz? Bunu tartismamiz gerekiyor.

Puf noktalar bolumunde soyle bir konu var: https://www.bodyforumtr.com/threads/protein-tozlarında-bolca-bulunan-tryptophan-ın-zararlari.37235/ . Ne kadar da puf nokta ama. Bp de guc arttirmak konusu sabitlenmis; aradigimiz puf nokta bu, evet...

Puf nokta nedir? Bir isin en hassas noktasidir. Ve evet vg’de ‘’ tryptophanin zararlari, bp’de guc arttirimi’ en hassas noktadir. Katiliyorum bftr.

Daha sayamadigim o kadar eksik varki. Forumun duzeni o kadar berbat ki... Vg hareketlerine bakiyorsun 10 tane karin kasi konusu sabitlenmis. vg sadece abs’den mi ibarettir? Bunun yaninda calf hareketleri yok. Neden? Cunku calfa ne gerek var? Onemli olan biceps, gogus, karin.

Sadece bir admin var. Onunda roid bolumu disinda aktifligini bu gozler gormedi. Bastaki insan calisacak ki onun yardimcilari calissin. Ha usendi mi? Vakti mi yok? O zaman youtube kanallari bftrnin onune gecer, senden arakladigi bilgileri icerik olarak sunar ve sende bftr neden boyle diye dizini doversin.

Son düzenleme:
Yonetimin bunu icin bir cabasi yok. Modlarin aktif oldugunu gormuyorum. Sacma sapan konulari temizlemedikce, one cikarilan konularin miadi dolanlarini duzenlemedikce, modlar gorevlerini yapmadikca eski bftr asla gelmeyecek. 2010-14 arasi bftr pik yaptigi donemdir. Ve o donemde sirf yazi stilim bold oldugu icin uzaklastirilmisligim var. Suan kufur dahi etsem uzaklastirilacagimi zannetmiyorum. Keza makaleler konusunda da eksigiz. Ingilizce bilen, makalelere erisim saglayabilen insanlar bunu diger insanlarla paylasmiyor -bende icindeyim bunun-. Bilim surekli degisir. Fakat bftrde hala 20 sene onceki dogrular dogru kabul ediliyor. Neden? Cunku eskiden tesvik vardi. Maddi, manevi.

bb.com ile burayi kiyasladigimizda arada ucurum var. Cogu yabanci sporcu bb.com sayesinde bir yerlere gelebildiler. Cunku orasi durgun degil, surekli degisiyor. Her yere sponsor olabiliyorlar. En iyisi olmak icin cabaliyorlar. Siradan olmak yerine nadirligi tercih ediyorlar. App gelistiriyorlar ki bb app bulunmaz nimettir. Neden bftr olarak yapmiyoruz, yapamiyoruz? Bunu tartismamiz gerekiyor.

Puf noktalar bolumunde soyle bir konu var: https://www.bodyforumtr.com/threads/protein-tozlarında-bolca-bulunan-tryptophan-ın-zararlari.37235/ . Ne kadar da puf nokta ama. Bp de guc arttirmak konusu sabitlenmis; aradigimiz puf nokta bu, evet...

Puf nokta nedir? Bir isin en hassas noktasidir. Ve evet vg’de ‘’ tryptophanin zararlari, bp’de guc arttirimi’ en hassas noktadir. Katiliyorum bftr.

Daha sayamadigim o kadar eksik varki. Forumun duzeni o kadar berbat ki... Vg hareketlerine bakiyorsun 10 tane karin kasi konusu sabitlenmis. vg sadece abs’den mi ibarettir? Bunun yaninda calf hareketleri yok. Neden? Cunku calfa ne gerek var? Onemli olan biceps, gogus, karin.

Sadece bir admin var. Onunda roid bolumu disinda aktifligini bu gozler gormedi. Bastaki insan calisacak ki onun yardimcilari calissin. Ha usendi mi? Vakti mi yok? O zaman youtube kanallari bftrnin onune gecer, senden arakladigi bilgileri icerik olarak sunar ve sende bftr neden boyle diye dizini doversin.
tüm yazılanlara katılıyorum. ben de buradan elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum yardım isteyene. ama ne bileyim yeni gelen bazı üyeler de bir tuhaf. geçen birisi demiş; adam çıkmış diyor ki 45 günde karın kaslarımı nasıl çıkarmışım ama... diye hava atarak başlık açıyor. adama yapma kardeşim ceza alacaksın diyorum kalkmış benle dalga geçiyor tutmayın küçük enişteyi diye. hayır benim yaş 29 adamın 26. yeni gelenlerde de iş yok. 18'ine yeni girmiş adam cayır cayır steroid aşkıyla yanıp tutuşuyor. kür yardımı istiyor. yahu dur diyoruz adam bu sefer küfür ediyor banlanıyor. geçenlerde birisi bana "herif" dedi. ki herif hakarettir, yok adama ceza vermediler. bir bakıyorsun adam sabah üye olmuş... ya daha ne diyeyim ki moderasyonun işini çok iyi yapması gerekiyor.

tüm yazılanlara katılıyorum. ben de buradan elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum yardım isteyene. ama ne bileyim yeni gelen bazı üyeler de bir tuhaf. geçen birisi demiş; adam çıkmış diyor ki 45 günde karın kaslarımı nasıl çıkarmışım ama... diye hava atarak başlık açıyor. adama yapma kardeşim ceza alacaksın diyorum kalkmış benle dalga geçiyor tutmayın küçük enişteyi diye. hayır benim yaş 29 adamın 26. yeni gelenlerde de iş yok. 18'ine yeni girmiş adam cayır cayır steroid aşkıyla yanıp tutuşuyor. kür yardımı istiyor. yahu dur diyoruz adam bu sefer küfür ediyor banlanıyor. geçenlerde birisi bana "herif" dedi. ki herif hakarettir, yok adama ceza vermediler. bir bakıyorsun adam sabah üye olmuş... ya daha ne diyeyim ki moderasyonun işini çok iyi yapması gerekiyor.

Öncelikle burada yönetimi eleştirmesi gereken en son üyelerden birisi sensin. Geçen gün yaşanan "herif" mevzusunda olaya müdahale eden kişi bendim. Bu olaydan çok daha önce sana özellikle tavırların konusunda dikkatli olman konusunda özel mesaj atmıştım. Dediğin olaydaki mesajların gelişimini çok net hatırlıyorum. Polemiği başlatan şey senin agresif girişin olmuştu. Diğer üyemiz kendince bir öneride bulunmuş ve sen adamı ezmeye yönelik mesaj atmıştın. Buradan olay patlak vermişti.

Şimdi gelelim işin siz üyeler tarafından görünmeyen yüzüne. Bu forumdaki düzenin temeli forum kurallarına ve disiplin yönetmeliği aracılığıyla sağlanıyor. Biz her üyenin hangi tarihte kaç puan aldığını tek tek görüyor ve ona göre ceza veriyoruz. Şimdi bizim burada önceliğimiz insanları kazanmaktan yana. Hem söylediğin mevzu sonrasında hem de öncesinde seni özelden uyararak zaten iyi niyetimi gösterdiğimi düşünüyorum. Fakat sen gelmiş hala yönetime suç bulabiliyorsun.

Gelelim senin forum geçmişine. Sana ait 3 farklı uyarı mevcut. 2 tanesi sataşma ile ilgili 5 puan. Bir tanesi üyeye verdiğin tepkiden dolayı 15 puan. Zaten 19.11.2018 tarihinde 1 hafta uzaklaştırılmışsın. Normal şartlarda "herif" olayında sana da 5 puan ceza vermem gerekiyordu. Senin alacağın 5 puan senin ceza puanını 30 yapacaktı ve bu normal şartlarda 1 ay ceza demekti. Fakat atladığın bir nokta var. Disiplin yönetmeliği gereğince "3.kez aynı ihlali yapmak" süresiz ban cezası demekti.

Bizim de hatalarımız ve eksiklerimiz var. Daha önceden açılan bu tarz konularda eksiklerimizi kabul ettiğimiz gibi ne yapabiliriz diye siz üyelere de soruyoruz. İnsanları kaybetmek çok kolay, biz insan kazanmaya çalışıyoruz. Yukarıdaki konudan dolayı vurmaya çalıştığın için durumunu açık açık herkesin önünde yazdım. Seni kazanmak için elimden geleni yaptığıma inanıyorum. Bundan sonrası bir kişiyi kazanmak için daha çok kişiyi kaybetmeye girer. O nedenle tekrar tekrar düşün.

• Like
Reactions: HG!
Maalesef bizim insanımız youtubedeki yalan vaadlere steroid kullanıp doğal gibi takılıp kimseye bahsetmeyen insanlara yalancılara hasta ve zevkle onları izliyorlar, yok Ayda 10 kg verdiren video falan filan, Burda genelde bilgi ağırlıklı ve kaynağı belli olan içerikler var, youtubedeki çakma naturellere hasta herkes , o yüzden burda okuyarak öğrenmek yerine kolaya kaçmaya çalışma derdinde herkes

Forumun daha fazla kitleye ulaşmasından ziyade, belli bir bilinç seviyesindeki insanlara hitap etmesi gerekiyor. Rahmetli dedem derdi "evladım 100 tane 1 lira da 100 lira 2 tane 50 lira da. Toplamı aynı olsa da biri cebinde boş ağırlık yapar". Son 1-2 senede açılan başlıklara, sorulan sorulara şöyle bir göz atsak biraz da abartırsak %80 i aynı çıkar. Bu olmayan eğitim sistemimizin sonucu. İnsanlar ezbere alışkın, okumaya ve öğrenmeye kapalı. Bu konuda forum yönetiminin yapabileceği bir şey yok sonuçta onlarda burada gönüllü olarak bir şeyler yapma derdinde. Daha profesyonel bir yapı için daha fazla sponsor, reklam veren vs lazım sanırım ama ülke şartlarında bu da pek mümkün değil gibi.

Öncelikle eleştiriniz için teşekkürler. Kendi düşüncelerimi yazmadan önce @diez başka bir konuda şunları yazmıştı onu ekliyorum ve kendi düşüncelerimi altına yazıyorum.

"gelişim takımı, bölüm modluk gibi görevler statü yükselmesi gibi algılandı kanımca bu yüzden bu yetkileri verdiğimiz herkes zamanla normal forum üyesi gibi davranmayı bırakıp zirvedeki yalnızlığı yaşama kararı aldılar :)
özellikle bölüm modluk konusunda üyelere sadece 2şer bölüm vermiş ve sadece bu bölümlere bakmaları ama isterlerse tabi ki tüm foruma bakabileceklerini söylemiştik..bana göre moderasyon ve forumda aktif olma adına en mantıklı adımımızdı fakat nedendir bilinmez bölüm modlar 2 ayda bir uğrar oldular..kendi bölümlerine uğramaz oldular..gönüllülük esas olduğu için de tek yaptırımımız yetkileri yeniden almak oldu..

belki de forum dünyasının artık profesyonel yöneticiliğe geçme zamanı gelmiştir..bu belkide instagram youtube vs mecraları ile rekabet edemeyişe de bir çözüm olarak görülebilir..

en azından yönetim olarak gözlemimiz bu şekilde.." diez

Buradan sonrası benim düşüncelerim olacak. diez'in yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum. evet yönetim olarak ciddi eksiklerimiz var ve bunu kapatmaya çalışıyoruz. Forumun gelişiminde en büyük etki üyelerdir. Zaman ilerledikçe üye profili çok ama çok değişti. Eskiden yanlışla ve doğrunun çatışması çok daha saygılı olurdu. İnsanlar düzgünce tartışır ve bir şekilde doğruyu bulabilirdi. Fakat şuan çok başka bir kitle var. Eskiden 10 tane iş yaparken 2si moderasyon 8i forumda yazmak olurken. Şuan 9u moderasyon 1i yazmak olabiliyor. Bu tarz nedenlerden dolayı forumda geçirdiğim vakit azalmaya başladı. Ben burada gönüllü olarak varım. Bazen yeri geliyor uzun süre buralara bakamıyorum. Kendi özel hayatımdan vakit bulursam gelip bakıyorum. Geldiğim zamanlarda moderasyona bakmaktan başka vakit ayıramıyorum. Keşke eskisi gibi olsa daha fazla içerik konusunda destek olabilsem.

Ben zamanında modluk için günde 4 6 saat aktiflik garantisi vermiştim, aylarca girmeyen modlar var forumda, imam cemaat muhabbeti gibi oluyor, bence diğer bir konuda özgürlük kısıtlaması oluyor suplementler.com yüzünden , forumun sahibi olduğu için insanlar mesela faydalı gördüğü ürünleri markaları paylaşmaya çekiniyor , bir zamanlar genrisenün 2 ürününü paylaştım diye yöneticilerden firma reklamcısı konumunda bir itham aldığım oldu, insanlar istediği gibi ürün marka paylaşamıyorlar

Moderasyon noktasında dinamik olunmalı, ama çoğu forumda maalesef çok ağır işleyen bir bürokrasi hakim. Her zaman forumda aktif olabilecek modlar olmalı. Bir mod bir ay siteye uğramazsa derhal yerine başkası atanmalı.

Öncelikle eleştiriniz için teşekkürler. Kendi düşüncelerimi yazmadan önce @diez başka bir konuda şunları yazmıştı onu ekliyorum ve kendi düşüncelerimi altına yazıyorum.

"gelişim takımı, bölüm modluk gibi görevler statü yükselmesi gibi algılandı kanımca bu yüzden bu yetkileri verdiğimiz herkes zamanla normal forum üyesi gibi davranmayı bırakıp zirvedeki yalnızlığı yaşama kararı aldılar :)
özellikle bölüm modluk konusunda üyelere sadece 2şer bölüm vermiş ve sadece bu bölümlere bakmaları ama isterlerse tabi ki tüm foruma bakabileceklerini söylemiştik..bana göre moderasyon ve forumda aktif olma adına en mantıklı adımımızdı fakat nedendir bilinmez bölüm modlar 2 ayda bir uğrar oldular..kendi bölümlerine uğramaz oldular..gönüllülük esas olduğu için de tek yaptırımımız yetkileri yeniden almak oldu..

belki de forum dünyasının artık profesyonel yöneticiliğe geçme zamanı gelmiştir..bu belkide instagram youtube vs mecraları ile rekabet edemeyişe de bir çözüm olarak görülebilir..

en azından yönetim olarak gözlemimiz bu şekilde.." diez

Buradan sonrası benim düşüncelerim olacak. diez'in yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum. evet yönetim olarak ciddi eksiklerimiz var ve bunu kapatmaya çalışıyoruz. Forumun gelişiminde en büyük etki üyelerdir. Zaman ilerledikçe üye profili çok ama çok değişti. Eskiden yanlışla ve doğrunun çatışması çok daha saygılı olurdu. İnsanlar düzgünce tartışır ve bir şekilde doğruyu bulabilirdi. Fakat şuan çok başka bir kitle var. Eskiden 10 tane iş yaparken 2si moderasyon 8i forumda yazmak olurken. Şuan 9u moderasyon 1i yazmak olabiliyor. Bu tarz nedenlerden dolayı forumda geçirdiğim vakit azalmaya başladı. Ben burada gönüllü olarak varım. Bazen yeri geliyor uzun süre buralara bakamıyorum. Kendi özel hayatımdan vakit bulursam gelip bakıyorum. Geldiğim zamanlarda moderasyona bakmaktan başka vakit ayıramıyorum. Keşke eskisi gibi olsa daha fazla içerik konusunda destek olabilsem.
Siz, bhrmcr, bozokhoca, sthammer bana bu sporda kapi acan insanlarsaniz. Mod olmadiginiz zamanlardan beri hatirlarim sizi. Eski yeni catismasi aslinda vg nin eskiye gore daha populer olmasindan kaynaklaniyor. Burada yapabileceginiz bir sey yok.

Fakat bina temelden insa edilir. Forumun temeli nedir? Yonetim. Siz ve diezden baska su aralar tek yonetimden olan insanin mesajini gormuyorum. Yonetimden sonraki temel ise yapi taslari yani konular, bolumlerdir. Bolumlere alakali konular, konulara ise alakali girdiler gerekir. Onceki postumda puf noktalar bolumunden bahsetmistim. Oraya en son ne zaman goz attiniz? Ki bu bolum forumun en tepesinde yer aliyor. Insan puf noktalar bolumune girdiginde gercekten puf noktalari gormek istiyor. Vg hareketlerine baktiniz mi? Supplementlerin kendi kendine actigi konulari gordugumde hafif bir tebessumle forumdan cikiyorum. Anliyorum sponsorunuz, paraya ihtiyaciniz var fakat eski bftr bu degildi. Mantiksiz konular bu kadar birikmemeliydi. Acikcasi yapilmasi gereken ilk adim her bolumu detaylica incelemek ve bunlari toplayip daha sade bir gorunum, bilgi bankasi sunmak. Bu yontemle belki de yeni gelen insanlarin aradigi seyi bulmalarini kolaylastirip, sacma sapan zihinsel eksiklikten yoksun konularin acilmasini azaltabilirsiniz.[DOUBLEPOST=1560260956][/DOUBLEPOST]
Forumun daha fazla kitleye ulaşmasından ziyade, belli bir bilinç seviyesindeki insanlara hitap etmesi gerekiyor. Rahmetli dedem derdi "evladım 100 tane 1 lira da 100 lira 2 tane 50 lira da. Toplamı aynı olsa da biri cebinde boş ağırlık yapar". Son 1-2 senede açılan başlıklara, sorulan sorulara şöyle bir göz atsak biraz da abartırsak %80 i aynı çıkar. Bu olmayan eğitim sistemimizin sonucu. İnsanlar ezbere alışkın, okumaya ve öğrenmeye kapalı. Bu konuda forum yönetiminin yapabileceği bir şey yok sonuçta onlarda burada gönüllü olarak bir şeyler yapma derdinde. Daha profesyonel bir yapı için daha fazla sponsor, reklam veren vs lazım sanırım ama ülke şartlarında bu da pek mümkün değil gibi.
Bunu ne kadar istesekte bftr hayir kurumu degil. Para kazanmasi lazim ve bunun yoluda reklamlardan geciyor. Reklamdan para kazanilmasi icin de hit gerekiyor.

Reklamdan para kazanilmasi icin de hit gerekiyor.
İşte bu noktada kısır döngü başlıyor :) Daha çok hit için daha çok üye lazım, e öyle olunca ne kadar saçma insan varsa onlara göz yummak zorunda kalıyorlar. Saçma insanlar arttıkça bilinçli kitle uzaklaşıyor vs vs.

Kaliteli ortam bize de yardım sağlıyor. Ne kadar bilinçli kitle olursa azalan moderasyon süresi bize forumla ilgilenmek için fazladan vakit kazandırıyor.

Birde konu taşımak veya üyeye ceza vermekle iş bitmiyor. Genel olarak üyelerin de takibini yapmamız gerekiyor. Bunların hepsi vakit alan şeyler. Derseniz niye yönetime birilerini dahil etmiyorsunuz. Kriterlere uyanlardan seçtiklerimiz ile alakalı durumu diez yazdı. Benim düşüncelerim de benzer.

Bir forumun ayakta kalması için benim görüşüm çeşitli çekilişler veya promosyonlar yapması gerekir. Türkiyede ki diğer forumların durumları ortada.

Bir forumun ayakta kalması için benim görüşüm çeşitli çekilişler veya promosyonlar yapması gerekir. Türkiyede ki diğer forumların durumları ortada.
Forum sponsoru suplementler.com , Türkiye’nin en büyük suplement şirketi sözde, linç veya laf yiyebilirim de , bu firma zaten aşırı derecede kar ediyor her türlü , burda reklam yapmak yerine herkese kendini sevdiren bir firma olsa keşke, zaten olağanüstü fiyat farkı var alım satım rakamları arasında bu bi gerçek , en kötü bir wheyden 50 100 TL kar var, bugüne kadar hiç görmedim çekiliş olsun , yada forumdaki üyelere indirim kuponu olsun, gibi gibi , herkes kendi cebini düşünür olmuş şu devirde zaten , kimden ne kadar kar etsem diye düşünür olmuş hepsi, biraz gönülleri feth et, bir marka çıkarmışsın whey bcaa üretiyorsun ucuz fiyata şurda o markayı bari çekiliş yap 3 5 kişiye dağıt kullansınlar memnun olursa Burdan bizlere önersinler gibi , bunları kimse düşünemiyor mu, bu arada sponsor değil de forum zaten suplementlere ait diye biliyorum , iş görüşmesine gittiğimde o firmaya forumdan bahsetmişlerdi.

Site misyonunu kısmen tamamladı bence. Kurucuları,eski yöneticileri,eski üyeleri vesaire yani herkes foruma fazlasıyla katkıda bulundu,karşılığını da aldı. Sitedeki sirkülasyon hem siteye hem üyelere katacaklarını kattı.Forum yapabilceği zirvenin fazlasını yaptı bile geçmişte.
forumda var olan mevcut bilgiler,hem bu foruma hem bu sporla uğraşanlara fazlasıyla yetecektir. Yeterki arama yapıp bi bakalım kimler ne yazmış. Vg ansiklopedisi gibi bir şey burası.Tabi zamanla supplementler.com un yan tezgahı,vitrini gibi bir şey oldu. Bunda anormal bi durum da yok.Popülerliğin bi ömrü bi dönemi var. Artık tamamen sosyal medyaya döndü bu işler.

Bu konuyla ilgili olarak arkadaşların supplementler.com ile ilgili olarak şöyle birşey söyleyebilirim. Sonuç itibariyle site üzerinden sürekli alışveriş yapılıyordur. Şahsın satın aldığı ürünün yanında Men's Health dergisi göndermeyi biliyorlar. Bunun yanı sıra Bodyforumtr.com adına 10-20 sayfalık bir dergi bastırırsın. Her ürünün yanında gönderirsin bu şekilde insanlarda ister istemez siteyi takip edecektir.

Forum kültürü neden Türkiye'de yok şaşırıyorum. Instagram'da ayak üstü temelsiz bilgi verilir herkes itimat eder ama burada bilimsel araştırma kaynağına varana kadar verilsede gerçek tecrübeler konuşulsada insanlar okumuyor.

30 kilo yağ yakmışım bir analizle bunu anlatmışım ama insanlar, instagramda zayıflama ürünü satanların etrafında toplanmışlar. Hem zatıflayamıyorlar, hem mutsuz oluyorlar, hemde sağlıklarına bir artı katamıyorlar, hemde paralarından oluyorlar.

Bence ülke insanı her alanda olduğu gibi bilgi kaynağı seçme hususunda da doğru yeri tercih etmiyor. Akıp giden sayısız paylaşımların içinde ki temelsiz bilgiler kıymetli, burada tecrübe ve bilgiyle dolu, itiraz edebileceğin, tartışabileceğin ve doğruluğunu teyit edebileceğin konular unutulmaya yüz tutmuş.

Ben çok eski forumcuyum. Eski bir ekşisözlük yazarıyım, dh, frmtr gibi en eski forumların en az 15 senelik üyesiyim, bisikletforumda da takılıyorum, inanmazsınız şuan face, insta ve twitter falan kullanmıyorum. Keşke insanlar boş mecraları bırakıp eski alışkanlıklarına dönseler.

Forum kültürü neden Türkiye'de yok şaşırıyorum. Instagram'da ayak üstü temelsiz bilgi verilir herkes itimat eder ama burada bilimsel araştırma kaynağına varana kadar verilsede gerçek tecrübeler konuşulsada insanlar okumuyor.

30 kilo yağ yakmışım bir analizle bunu anlatmışım ama insanlar, instagramda zayıflama ürünü satanların etrafında toplanmışlar. Hem zatıflayamıyorlar, hem mutsuz oluyorlar, hemde sağlıklarına bir artı katamıyorlar, hemde paralarından oluyorlar.

Bence ülke insanı her alanda olduğu gibi bilgi kaynağı seçme hususunda da doğru yeri tercih etmiyor. Akıp giden sayısız paylaşımların içinde ki temelsiz bilgiler kıymetli, burada tecrübe ve bilgiyle dolu, itiraz edebileceğin, tartışabileceğin ve doğruluğunu teyit edebileceğin konular unutulmaya yüz tutmuş.

Ben çok eski forumcuyum. Eski bir ekşisözlük yazarıyım, dh, frmtr gibi en eski forumların en az 15 senelik üyesiyim, bisikletforumda da takılıyorum, inanmazsınız şuan face, insta ve twitter falan kullanmıyorum. Keşke insanlar boş mecraları bırakıp eski alışkanlıklarına dönseler.

Buna ek olarak buralardan edinilen yalan yanlış bilgileri fanatik derecede savunan bir kitle var. Kolay edinilen bilgi her zaman daha inandırıcı oluyor. Bunu aşmamız lazım.

Buna ek olarak buralardan edinilen yalan yanlış bilgileri fanatik derecede savunan bir kitle var. Kolay edinilen bilgi her zaman daha inandırıcı oluyor. Bunu aşmamız lazım.

Hayatı ayaküstü yaşayan bir insan modeli üretildi. İnstagram'da bir sayfanın paylaşımını hemen uyguluyor, gördüğü zararı yada görmediği etkiyi telafi etmek için şanslı olanları buraya geliyor. Adam tavuk pilava dayanmış, bcaa+whey kombini önerisi (bu da neyse artık :D kombin) almış, elinde shakerla hızlı hızlı acele hareketlerle salonda geziyor. Bağırsak florası çökmüş, karaciğeri eline almış, böbrek fonksiyonları ne alemde Allah bilir, vücudu sürekli asidik konumda, su ve oksijen desen kaslar ondanda mahrum :) beslenme konusunda kendisini eğitmemiş, kasa doğru şekilde yaptıracağı fleksiyonu bir kenara bırakmış, ne kadar ağırlık kaldırabileceğine ve elinde shake'i ne zaman içeceğine odaklanmış. Ne yağ yakıyor ne kas kütlesi kazanıyor. Bu kadar sorunu niye bu konu altına konuşuyoruz derseniz sorun tam burada başlıyor. Burada temelsiz bilgi ezberletilmiyor, teyit edilmiş bilginin ışığında insanlara bu spor öğretiliyor. Konuşacak çok fazla şey var.

Son düzenleme:
Back
Yukarı