Boks güç hız teknik

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan swcos
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

swcos

Üye
Boks da güç için neler yapılabilir? çok onemli

Gölge boksu hızlandırır dediler her gün en az 3 raund yapıyorum hızlanma olmadılar başka ne yapabilirim?

Aynada harekerlerimin yanlış veya doğru olduğunu anlyamiyorum ne önerirsiniz

Birde maçlarda sert bir yumruk yiyince motivasyon dusuyor bu yüzden performansda çok dusuyor ne yapabilirim?

Bende 2 yıla yakın kıck boks yaptım. Tekme yada sert bir yumruk darbesi yediğim zaman motivasyonum düşüyordu. Ama hırslan hırslanırsan motivasyonun düşmez.

Crossfit ve patlayıcı kuvvet diye bir şey duydum.

Sanırım güç dayanıklılık ve hız arttiriyormus doğru mudur?

Tavsiyem bir hocayla çalışman. eğer salona gideceksen güç için 5x5 sistrminde çalış gitmeyeceksen rakiyi seyret :) bu işler hocayla olur illa salon şart değil işi bilen bi abi de olur ama internetten olmaz hataları düzeltmek daha zordur birinden doğru öğren

Salondayim zaten hocamız ilgileniyor ama ben daha fazla öğrenmek ve yapabileceğim en iyisini yapmak istiyorum bunun için evdede çalışıyorum salondada.

Gölge boksu diyorlar sitedr gölge boksu her gün yaparım ama hızlanma olmuyor.

5x5 sistemi nedir onu anlamadım
Crossfit konusunda aklım takildi

Crossfit, destek amaçlı yapılabilen tamamlayıcı aktivite (yani istersen yapabilirsin, yapmak zorunda değilsin)
Patlayıcı kuvvet ise , kısa sürede üretebildiğin güçle ilgili. Çok fazla metodu var onu geliştirmenin. Örneğin şu videodakiler sana fayda sağlar.
https://www.t-nation.com/training/10-movements-for-explosive-power
(crossfit ve patlayıcı kuvvet yakın ilişkilidir aslınıda.Birini yapınca, kısmen diğerinin sahasına da girmiş oluyorsun)

Ağır bir kum torbasında çalışmaya devam et. Yumrukların her zaman en kısa mesafeden ve gereken açı ile hedefe ulaşmalı. Daha hızlı ve sert yumruklar için elastik direnç bantlarından faydalanabilirsin.
Beslenmene ve uykuna da dikkat edersen, zaman içinde çok yükselirsin.

Son düzenleme:
5x5 için youtube a bakın hız bir haftada artmaz ped çalısmada çok seri hale gelin önce 2 kilo dunbbel ile gölge boksunu nefessiz kalmayacak şekilde ilerletin. Komple kondisyonu yükseltin hızlanma sonra başlar. Alt yapı geliştikçe olur hızlanma sınır sisteminin gelişmesi iledir. Kasgücü tek başına olmaz. Siz anremanarı aksatmayın grup dersi haricinde iyi ped tutacak biriyle birebir kombine çalışın artık yıldırım gibi akmaya başlasın gerisi zamanla gelir.[DOUBLEPOST=1481717826][/DOUBLEPOST]5x5 için youtube a bakın hız bir haftada artmaz ped çalısmada çok seri hale gelin önce 2 kilo dunbbel ile gölge boksunu nefessiz kalmayacak şekilde ilerletin. Komple kondisyonu yükseltin hızlanma sonra başlar. Alt yapı geliştikçe olur hızlanma sınır sisteminin gelişmesi iledir. Kasgücü tek başına olmaz. Siz anremanarı aksatmayın grup dersi haricinde iyi ped tutacak biriyle birebir kombine çalışın artık yıldırım gibi akmaya başlasın gerisi zamanla gelir.

Hızlanma için sınır sistemi ile ilgili demissin

Peki sınır sistemi gelişmesi benim elimde olan bir şey mi? Bunun yolları var mıdır?

Back
Yukarı