Bol Poteinli ve Hafif Bir Lor Tatlısı

Malzemeler;

100gr lor peynir
1/2 su bardağı süt
1 adet muz
1 tatlı kaşığı bal
1.5 tatlı kaşığı hindistan cevizi
1 çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı ben seviyorum)

Hazırlanışı;

Çok kısa zamanda yapılan bir tatlıdır.Derin bir kaseye yarım su bardağı sütü ve 100gr lor döküyoruz iyice mixerler çırpıyoruz topaklanmalar yok olunca muzu bir kaç parçaya bölüp karışımımız üzerine ekliyoruz ve muzlarıda mixer'de çekiyoruz puding kıvamında bi karışım elde ediyoruz, içerisine 1 tatlı kaşığı bal,1.5 tatlı kaşığı hindistan cevizi ve 1 çay kaşığı tarçın ilave ederek bir kaşık yardımı ile karıştırın ve servis tabağına alıp yemeye hazırdır.Yazın bu tatlıyı yaptıktan sonra dolaba atın ve iyice soğuduktan sonra yiyin daha ferahlatıcı ve lezzetli oluyor.Bu sayede lor'da lezzetli bir şekilde tüketilmiş oluyor...
resim004e.jpg

güzel bir tarif fakat genellikle biraz kullanışsız gibi. lor dediğimiz tatlı oluyor fakat yağlı oluyor, çökelek koysak az yağlı fakat tuzlu(yapılan tatlının konseptine uymuyor). amaç az az tatlı niyetine yemekse uygun bence.

Lor peyniriyle tatli yapmak ne zamandir aklimdaydi ama kombinasyonu bir turlu kararlastiramamistim, tarif icin tesekkurler.
makineci: Az tuzlu ve yagli lor peynirleri satiliyor, onlari kullanabilirsin.

valla şimdiye kadar ne marketlerden aldığım markalı, ne de mandıra tarzı yerlerden aldığım hiç bir lor hem az yağlı hem az tuzlu çıkmadı. en azından benim ağız tadıma göre; yağsız olan bütün lorlar bana hep tuzlu geliyor.

Valla benım aldıgım yerde 2 cesıt var..Bırı kasar loru dıgerıde tatlı lor..Tatlı lor dıye sorup alırsan emınım kendıne uygun loru bulmus olursun..

lor tatlısı deyince ben daha farklı düşünmüştüm çünkü lor tatlısı bu değil.. ismini sen koydun herhalde :)

Evet,Gray Wolf özellikle "Hafif bir lor tatlsı" yazdım diğer lor tatlısıyla karışmaması adına,çünkü diğeri hiçde hafif değil serbetli falan birşey oluyo öbürü, body'ciyi bozar,bizim amacımız tatlıdan çok proteini almak...=]

Son düzenleme:
Valla benım aldıgım yerde 2 cesıt var..Bırı kasar loru dıgerıde tatlı lor..Tatlı lor dıye sorup alırsan emınım kendıne uygun loru bulmus olursun..

zaten yağlı olan tatlı lor işte, kaşar loru da tatlı lor da yağlı oluyor, çökelek yağsız ama tuzlu oluyor, hem yağsız hem tuzsuz bir lor hatta peynir piyasada yok maalesef.

Tarif için teşekkürler yalnızkovboy. Lor tariflerimize bir yenisi daha eklendi böylece. Tuzsuz lor bulamadığım için tuzlu lorla denemeyi düşünüyorum. Tadı hakkında yorumlarınız nasıl?

Arkadaşlar güzel yorumlarınız için bende size teşekkür ediyorum, deneyenlerden iyi veya kötü yorumlarını yazmalarını beklerim, bu sayede yapmak isteyenlerinde fikir edinmiş olmuş olur...

Denemek lazım valla lor peyniri dün aldım sabah yedim ama gerçekten tat diye bir şey yok öyle olunca da canım çekmiyor ne yaapacağım bilmiyorum :D

Back
Yukarı