Açıkçası 1.68'lik bir 80 kilo olarak, çözümü kilo vermekte değil, uzamakta görüyorum.Bu sorunun cevabı gerçekten Allah bilir. Bi bakmışsın uzuyorsun bi bakmışsın kalmışsın ben şahsen kaldım. Bu konuyu takıntı haline getirip bi stres unsuru yapmamanı öneririm çünkü üzülmen, kafaya takman, strese girmen boyunu uzatmaz, elindeki ne ise onu iyi değerlendirmeye çalışmalısın. 168sen en iyi 168 olmaya çalışbaşarılar diliyorum
![]()
Açıkçası 1.68'lik bir 80 kilo olarak, çözümü kilo vermekte değil, uzamakta görüyorum.![]()
Aradan geçen 3 ayda çok fazla süt tükettim ve şuan boyum 1.70 oldu, 2017 yazının başında 1.65 idim. Büyümem hızlı mı gerçekleşiyor acaba?
bazı günler gereğinden fazla hareketsiz kalmam ve fazla olmasa da şeker almam dışında hiçbir zararlı alışkanlığım yok. şu sıralar sadece 5 kiloluk ağırlık ile kol çalışıyorum. 15 kiloyu bisiklet sürerek vermiştim ama o eski düzeni bir türlü geri oturtamadım.kiloyu yavaş yavaş ver hatta ağırlık idmanlarını hafif kardiyo ile destekleyerek kilo vermeye çalış. yağ oranını azaltmaya bak. bundan 15-16 sene öncesine kadar prof. bir endokrinoloğa gidiyordum. bana yağ oranı ne kadar çok yükselirse boy uzamasına o kadar negatif etki eder demişti. çok iyi hatırlıyorum. kaslarını çalıştırarak esneklik kazandırarak boyunun uzamasına katkıda bulunabilirsin. ama şunu da bilmen gerekiyor. iş fazlasıyla genetiğe bakıyor. sigara ve alkol varsa bunları bırakman iyi olacaktır. enzimlerin daha iyi çalışır.
Hocam selam bende 14 yaşında 167 boyundayım bu boy konusunu kafaya çok takıyorum uzarken ki süreçte nelere dikkat ettiğinizi söyliyebilir misiniz? Genetik olarak annem 155 babam ise 175 boyunda. Ayrıca vg ile ilgileniyorum başlangıç seviyesinde.Bu mesajımın üstünden neredeyse 1 yıl gecti. Şuan 16 yasima bastım, boyum 1.76, sakallarım hafiften çıkmaya basladı. Aradan geçen sürede boş durmadım ve çok fazla calistim, 93 kiloya ciktiktan sonra 15 kilo verdim.
Eski kaygılarım devam etmekte, boy bende büyük bir takinti. İnsanların boylarina gore kişilik analizi bile yapiyorum ama baya bir ilerleme kaydettigimi düşünüyorum. Hedefim 8 kilo daha vermek ve biraz daha uzamak. 180 boyuna cikmak ve 70 kiloya inmek istiyorum.