Boy uzaması ile ilgili

Hallil

Üye
Arkadaşlar boyu uzatan en etkili hareketler nelerdir?Bacak açma olabilir mi?Çünkü bacak açarken kemikler bayağı geriliyo araları açılır heralde.Bide başka hangi hareketler yardımcı olabilir boy uzamasına?(Basket oyna, süt iç demeyin)

Beslenme ve uyku çok önemli vede gh hormonu salgılatacak idmanlar çok önemli yani body :)

Uzayacağı varsa uzar zaten boyun

Genetik 180 se 181 yapamazsın
Ama genetik 180 olup da 175 de kalabilirsin

Maksimum boy içinde beslenme+uyku+spor

Barfikste asılı kalmanın falan pek etkili olacağını sanmıyorum kemiklerin açma germeyle boy atacağını veya ağır presslerle boy uzamasının duracağını düşünmüyorum anca omurgan dikleşir arası açılır 2-4 santim farkeder boyu uzatan hormondur bunun için de dediğim gibi beslenme+uyku+spor

Senin 1.88lik boyun genetiktir dostum futbolla boy uzamaz.Bende böyle bir konu açmıştım tabi sonuç olarak %80 genetik gerisi uyku-beslenme-spor

boy uzaması genetik tabiki. ama gelişim döneminde özellikle 14 17 yaslar arasında iyi besleniyorsak okulda günü büskivi yiyerek geçirmiyorsak boyumuzun uzayabilicegi son noktaya kadar uzarız. beslenme zayıfsa dinlenme yeterli degilse takdir edersiniz ki boy uzayabilicegi son noktaya kadar uzamaz. erkeklerde 20 yasına kadar boy uzaması olur diyorlar. ama en çok 14 17 yasları arasında uzama olur . yinede beslenmeye dinlenmeye özen gösterirsek spor yaparsak 17 18 imizi geçsek bile 2 3 cm daha uzayabiliriz. yaşım 19 boyum 10 ay önce 172 idi şimdi 174 . 2 3 cm daha uzasam keşke diyorum :D cıkmadık candan umut kesilmez.

Bol kalsiyum , bol protein ve açma hareketleriyle uzarsın..Genetiğe fazla kafayı takma.Genetik cok derin bir konu.

Back
Yukarı