ben boy uzatma ve durus bozukluklarını gıdermede latt makınasında enseye cekıs,ve pullover number one dıyorumhabib dedi:arkadaslar 17 yasındayım boyum 180 kilom 77 bady yaparken extra hareketlerle boy uzatmak mümkünmü ?
esnetme gerdirme hareketleriyle oluyo diye duydumda bu konuda bilgisi olan arkadaslardan hangi hareketler olduğunu söylemelerini rica ediyorum
PANZEHIR dedi:Boy uzatma hareketleri günlük yapilmasi tavsiye edilmistir. Avrupada bazi uzmanlar su sekilde program ayarlamislar.
5 dakika esneme hareketleri sonra 3 dakika ip atlayip 1 dakika dinlenme ve yine 3 dakika ip atlama ve bunu 3-4 kere uygulamak. sonra yeterince dinlenildikten sonra kollari ve bacaklari uzatma ve cekme. Bu ayni esneme hareketi gibi olacak yoksa isi sakaya vurmamak gerekir.
hergün bu hareketler yapilmalidir ve yaklasik 20 dakikayi alir sanirim.
Bunun disinda haftada 2 kere basket oynamak buna ek ilave olarak sunmuslar.
bunlarin disinda ikinci önemli bir unsur ise beslenmektir. Cünkü kemiklerin gelismesini saglayan maddeler Kalsiyum vitaminD ve vitamin K ile magnezyumdur.
Eczaneye gidip bunu temin etmelidir ve ilave olarakda yatmadan evvel 300ml süt icilmesi tavsiye ediliyor cünkü büyüme ve gelisme uykuda basliyor. büyüme hormonu gece actif oldugu icin.
sabahlarida yine 300ml süt icilmesi uygun düser.
kulaktan duyma ve yanlış yönlendirmeler sonucu insanlar spordan kaçar oldu. Bilgilendirme için teşekkürler.Bacak çalışman boyunun uzamasını etkilemez.Tabi kendi vücut ağırlığının 3 katının altına girmediğin sürece.Hatta bacak çalışman büyüme hormonunu artıracağından boyunun uzamasına yardımcı bile olur.Genetiğini değiştiremezsin.
zma kullanmakta etki ediyorYağ oranını azaltıp kas oranını arttırdığında eklemlere ve kemiklere binen ağarlık azalıyor aşırı kilolu biri fit bir vücuda kavuştuğunda boyunda ufak çaplı uzamalar olabiliyormuş diye duydum tabi yaşa göre değişimlerde olabilir ölçülerde
zma kullanmakta etki ediyor