Merhaba arkadaşlar,
İnternetten araştırıp bulduğum bir kitabı okuyup okumadığınızı, okuduysanız katılıp katılmadığınızı sormak istedim.
Kitap kısaca 70-120 gr (bayanlar ve ufak tefek erkekler için düşük, iri yarı erkekler için de yüksek sınırda) protein alımının yeterli olacağını belirtiyor.
Ayrıca antrenmandan hemen sonra protein almanın gereksiz olduğunu anlatmış.
Hatta öğünlere bölüp almaktansa bir seferde almanın bile bir fark yaratmadığını savunuyor.
Bunlar için de çeşitli araştırmaları örnek göstermiş.
Bir de "spordan şu kadar süre sonra protein alınması gerekir" şeklinde yapılmış ve sonrasında da her kaynakta referans gösterilen çalışmanın aslında 70 yaş civarı insanlar üzerinde yapıldığını ve bu yaştakilerden ziyade 20-55 yaşları insanlarda yapılmış olması gerektiğinden bahsetmiş.
(Bu yaştakilerden, spordan sonra protein alanlar 2 pound gibi kas kazanırken, spor sonrası almayanlar 2 pound civarı kas kaybetmişler. Bu kadar kas kaybetmenin de yaşa bağlı olduğunu, normal yaşlardaki sağlıklı insanlarda olmayacağını, 2 pound kas kaybetmenin başka problemlerden kaynaklanacağını düşünüğünü anlatmış)
Bu kadar detay vermem ne kadar doğru bilemiyorum ama...
Arkadaş kısaca diyor ki; vücut tipine göre günde 70-120 gr arası protein alın.
Saatlere bölmekle uğraşmanıza gerek yok.
İster 1 seferde isterse bölerek alın.
Ayrıca creatine kullanın.
Kitapta bolca bilimsel araştırma ve makaleye de referans vermiş.
Bana ilginç geldi.
truthaboutprotein nokta com adresinden bilgi alabilirsiniz.
İnternetten araştırıp bulduğum bir kitabı okuyup okumadığınızı, okuduysanız katılıp katılmadığınızı sormak istedim.
Kitap kısaca 70-120 gr (bayanlar ve ufak tefek erkekler için düşük, iri yarı erkekler için de yüksek sınırda) protein alımının yeterli olacağını belirtiyor.
Ayrıca antrenmandan hemen sonra protein almanın gereksiz olduğunu anlatmış.
Hatta öğünlere bölüp almaktansa bir seferde almanın bile bir fark yaratmadığını savunuyor.
Bunlar için de çeşitli araştırmaları örnek göstermiş.
Bir de "spordan şu kadar süre sonra protein alınması gerekir" şeklinde yapılmış ve sonrasında da her kaynakta referans gösterilen çalışmanın aslında 70 yaş civarı insanlar üzerinde yapıldığını ve bu yaştakilerden ziyade 20-55 yaşları insanlarda yapılmış olması gerektiğinden bahsetmiş.
(Bu yaştakilerden, spordan sonra protein alanlar 2 pound gibi kas kazanırken, spor sonrası almayanlar 2 pound civarı kas kaybetmişler. Bu kadar kas kaybetmenin de yaşa bağlı olduğunu, normal yaşlardaki sağlıklı insanlarda olmayacağını, 2 pound kas kaybetmenin başka problemlerden kaynaklanacağını düşünüğünü anlatmış)
Bu kadar detay vermem ne kadar doğru bilemiyorum ama...

Arkadaş kısaca diyor ki; vücut tipine göre günde 70-120 gr arası protein alın.
Saatlere bölmekle uğraşmanıza gerek yok.
İster 1 seferde isterse bölerek alın.
Ayrıca creatine kullanın.
Kitapta bolca bilimsel araştırma ve makaleye de referans vermiş.
Bana ilginç geldi.
truthaboutprotein nokta com adresinden bilgi alabilirsiniz.