Bu ağırlıklıklarla powerliftingin neresindeyim?

Merhaba.

Arkadaşlar bazı bölgeleri powerliftingçi gibi ağır girmeye çalışıyorum. Yaklaşık 1 seneye yakındır bu şekilde çalışıyorum. Genelde 3 4 tekrarlı çalışıyorum.
107 108 kiloyum. Steroid hiç kullanmadım.

Sitede bu bölümü inceledim. Sanki ben kendimi güçsüz hissettim. Çok ağır girebilenler var. Ben kendi ağırlıklarımı paylaşmak istiyorum.
Kolda
Preacher machine curl: 63 kilo 2 tekrar

Rope pull down: 35 kilo 4 tekrar

Bir de sırtta wide grip lat pull down 55 kilo 3 tekrar

Gerçekten merak ediyorum kendi performansımı ?

Sitede baya sağlam kişiler var. Kendilerinin değerli görüşlerini bekliyorum.

hiç abartısız doğru yazdım. Vallahi böyle ağırlıklarım.

Curl makina, lat pull down çok amaçlı alet; serbest ağırlık gibi. Ortada olur ya dört bir yanında çalışabilirsin; ondan. Belki bundandır. Siz daha iyi bilirsiniz.

Yazdığın hareketlerle powerliftingin ilgisi yok. Serbest bench press deadlift ve serbest squat bir de kısmen ohp deki ağırlıklar önemli.

Anladım; ben hiç squat, bench press, deadlift yapmam; demek ki sadece bazı hareketlerde ağır girmeye çalışsan biriyim.

Lat pull down niye düşük gözüküyor ben de anlamadım. Makinanın maksimumuna yakınım aslında zaten. 55 ten sonra 4 plaka daha var hatırladığım.

Buradaki powerliftingçi arkadaşlar benim yaptığım hareketlerde de ağır giriyorlarsa kendi performanslarını paylaşabilirse memnun olurum; böylece kendi performansımı ölçmüş olacağım, bana bir fikir verecek. Böylece ilerleyen zamanlarda spor biçimini rutinini değiştirebilirim. Daha mı yoğun yapmalıyım, daha mı ağır girmeliyim öğrenicem.

Sağolun.

Anladım; ben hiç squat, bench press, deadlift yapmam; demek ki sadece bazı hareketlerde ağır girmeye çalışsan biriyim.

Lat pull down niye düşük gözüküyor ben de anlamadım. Makinanın maksimumuna yakınım aslında zaten. 55 ten sonra 4 plaka daha var hatırladığım.

Buradaki powerliftingçi arkadaşlar benim yaptığım hareketlerde de ağır giriyorlarsa kendi performanslarını paylaşabilirse memnun olurum; böylece kendi performansımı ölçmüş olacağım, bana bir fikir verecek. Böylece ilerleyen zamanlarda spor biçimini rutinini değiştirebilirim. Daha mı yoğun yapmalıyım, daha mı ağır girmeliyim öğrenicem.

Sağolun.

Ağırlık meselesi amaca göre ve kişiye göre çok değişken bir şey.

Powerlifting açısından yorum yapılacaksa şu üç hareketin 1 tekrardaki maksimum değerini söylemen gerekli : Squat, Barbell Bench Press, Deadlift.

Bir dene 5 tekrar yap misal kaldırdığın ağırlıkları söyle. Şu site kabaca bir değer verebilir :
https://symmetricstrength.com

Daha çok serbest ağırlıklara yönelsen, güç-powerlifting isteyen biri olarak.
Bi Deadlift , Bench Press , Squat , Strict Curl kilolarını yazsan bu konuda daha iyi yorum yapılabilir.

Back
Yukarı